ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Azerbajdzsán

Azerbajdzsán 2012-ben Suada Alakbarova és Omar Sultanov duettjével debütált a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, melyen a 11. helyen végeztek. A következő évben Rustam Karimov “Me and my guitar” című dalával a 7. helyet szerezte meg, a sikeres szereplés ellenére azonban a kaukázusi ország 2014-ben visszalépett a versenytől, de 4 év kihagyás után most újra visszatérnek.

Idei képviselőjük Fidan Huseynova Moszkvában született, a döntő előtti napon fogja betölteni 13. életévét. A 6. osztályos kislány jelenleg a Baku-Oxford nemzetközi iskola tanulója, emellett a Tofiq Guliyev zeneiskolában külön órákat vesz a hangja fejlesztése érdekében. Fidan zenei karrierje 2014-ben kezdődött. Az elmúlt években számtalan külföldi zenei TV showban szerepelt, valamint részt vett egy nagyszabású bécsi koncerten is. Eddigi legnagyobb zenei sikerét Olaszországban, a Sanremo Junior Fesztiválon érte el, ahol 3. helyen végzett. 2016-ban állami ösztöndíjban részesült, majd az azeri elnök személyes kérésére bekerült a neve a fiatal tehetségek aranykönyvébe. Fidan tehetségére több híres énekes is felfigyelt, így a kislány fiatal kora ellenére már olyan sztárokkal léphetett színpadra, mint Lara Fabian (ESC Luxemburg, 1988) és Elnur Huseynov (ESC Azerbajdzsán 2008, 2015). Fidan az éneklésen kívül nagy sakkrajongó. 8 éve ismerkedett meg a játékkal, azóta számos versenyt és díjat nyert ebben a sportágban.

Fidan az “I wanna be like you” (Olyan akarok lenni, mint te) című dalt fogja előadni Minszkben. A szöveget saját maga és Isa Melikov írta, míg a zenét Ayten Ismikhanova és Elvira Michieva szerezte. A dalban a kislány egy olyan személyről énekel, aki számára nem más, mint egy csillag az égen, akire mindig tisztelettel fog felnézni, akit szeretne elérni, hogy elmondhassa neki a titkát. Fidan legnagyobb álma, hogy olyan csodálatos, elegáns és szeretett személy lehessen, mint Ő és mindent meg fog tenni az álma beteljesüléséért. A dal bemutatásakor tartott sajtókonferencián az iTV vezetői elmondták, hogy nagyok az elvárások az indulójukkal szemben, de minden segítséget meg fognak neki adni a győzelem elérése érdekében.

Személyes vélemény: Valamiért nem túl kedvelt ez a dal az Eurovízió rajongói körében, nekem viszont az egyik legnagyobb favoritom. Általában nem szoktam rajongani a monoton dalokért, de ebben annyi gyermeki ártatlanság és báj van, hogy képtelen vagyok nem szeretni. Fidan egy igazi kis virágszál, lelkeket simogató hanggal és elbűvölő mosollyal, a verseny egyik fényes csillaga lehet. Nem tartom túl jó ötletnek azt, hogy az iTV-nél ekkora terhet raktak a kislány vállára, szinte már elvárják tőle a győzelmet, ami valljuk be, nagyon nehéz lesz, hiszen nagyon erős a mezőny. Sajnos sem a dalból, sem a videóból nem derül ki, hogy kiről énekel, a legvalószínűbb talán egy énekes, illetve színész lehet. Akárki is legyen az, a legjobbakat kívánom neki az álmai elérésében. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=5shqdfKh8uc

(junioreurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: