ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Azerbajdzsán

Azerbajdzsán 2012-ben Suada Alakbarova és Omar Sultanov duettjével debütált a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, melyen a 11. helyen végeztek. A következő évben Rustam Karimov „Me and my guitar” című dalával a 7. helyet szerezte meg, a sikeres szereplés ellenére azonban a kaukázusi ország 2014-ben visszalépett a versenytől, de 4 év kihagyás után most újra visszatérnek.

Idei képviselőjük Fidan Huseynova Moszkvában született, a döntő előtti napon fogja betölteni 13. életévét. A 6. osztályos kislány jelenleg a Baku-Oxford nemzetközi iskola tanulója, emellett a Tofiq Guliyev zeneiskolában külön órákat vesz a hangja fejlesztése érdekében. Fidan zenei karrierje 2014-ben kezdődött. Az elmúlt években számtalan külföldi zenei TV showban szerepelt, valamint részt vett egy nagyszabású bécsi koncerten is. Eddigi legnagyobb zenei sikerét Olaszországban, a Sanremo Junior Fesztiválon érte el, ahol 3. helyen végzett. 2016-ban állami ösztöndíjban részesült, majd az azeri elnök személyes kérésére bekerült a neve a fiatal tehetségek aranykönyvébe. Fidan tehetségére több híres énekes is felfigyelt, így a kislány fiatal kora ellenére már olyan sztárokkal léphetett színpadra, mint Lara Fabian (ESC Luxemburg, 1988) és Elnur Huseynov (ESC Azerbajdzsán 2008, 2015). Fidan az éneklésen kívül nagy sakkrajongó. 8 éve ismerkedett meg a játékkal, azóta számos versenyt és díjat nyert ebben a sportágban.

Fidan az „I wanna be like you” (Olyan akarok lenni, mint te) című dalt fogja előadni Minszkben. A szöveget saját maga és Isa Melikov írta, míg a zenét Ayten Ismikhanova és Elvira Michieva szerezte. A dalban a kislány egy olyan személyről énekel, aki számára nem más, mint egy csillag az égen, akire mindig tisztelettel fog felnézni, akit szeretne elérni, hogy elmondhassa neki a titkát. Fidan legnagyobb álma, hogy olyan csodálatos, elegáns és szeretett személy lehessen, mint Ő és mindent meg fog tenni az álma beteljesüléséért. A dal bemutatásakor tartott sajtókonferencián az iTV vezetői elmondták, hogy nagyok az elvárások az indulójukkal szemben, de minden segítséget meg fognak neki adni a győzelem elérése érdekében.

Személyes vélemény: Valamiért nem túl kedvelt ez a dal az Eurovízió rajongói körében, nekem viszont az egyik legnagyobb favoritom. Általában nem szoktam rajongani a monoton dalokért, de ebben annyi gyermeki ártatlanság és báj van, hogy képtelen vagyok nem szeretni. Fidan egy igazi kis virágszál, lelkeket simogató hanggal és elbűvölő mosollyal, a verseny egyik fényes csillaga lehet. Nem tartom túl jó ötletnek azt, hogy az iTV-nél ekkora terhet raktak a kislány vállára, szinte már elvárják tőle a győzelmet, ami valljuk be, nagyon nehéz lesz, hiszen nagyon erős a mezőny. Sajnos sem a dalból, sem a videóból nem derül ki, hogy kiről énekel, a legvalószínűbb talán egy énekes, illetve színész lehet. Akárki is legyen az, a legjobbakat kívánom neki az álmai elérésében. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=5shqdfKh8uc

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top