ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Fehéroroszország

Sorozatunk mai részében a házigazda képviselőjét és dalát mutatjuk be. Fehéroroszországban óriási népszerűségnek örvend a Junior Eurovízió, ami nem is csoda, hiszen az ország – a felnőtt versennyel ellentétben – mindig nagyon jó eredményt ér el a fesztiválon. 2003-as debütálásuk óta eddig egy versenyt sem hagytak ki, kétszer nyertek, legrosszabb helyezésük egy 14. hely, de ezt leszámítva mindig a Top 10-ben végeztek. Tavalyi indulójuk, Helena Meraai „I am the one” című dalával 149 pontot szerezve az 5. helyen zárt. A 15 éves Helenával az idei versenyen is találkozhatunk, ő lesz a green room házigazdája.

A minszki versenyen a 14 éves Daniel Yastremski fogja képviselni hazáját a 16. Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Daniel Amerikában, Cincinatti városában született 2004. február 12-én, édesapja révén lengyel vér is csörgedezik az ereiben. Még kisbaba volt, amikor a család visszaköltözött Fehéroroszország fővárosába. 6 éves korában szülei beíratták egy helyi zeneiskolába, ahol zongorázni tanult. Tanárai korán felfigyeltek énekesi tehetségére, ettől kezdve állandó tagja lett az iskola kórusának. 2014-ben találkozott Olga Drozdova énektanárral, aki több nemzetközi és nemzeti tehetségkutatóra is sikerrel készítette fel. Daniel nem tudja elképzelni az életet zene nélkül, de nagyon szereti a sportokat is, főleg a focit és a kosárlabdát, valamint az utazás is a hobbijai közé tartozik.

Fehéroroszország idei versenydala a „Time” (Idő), melynek szerzői Kirill Good és Roman Kolodko. Nagyon tehetséges és tapasztalt dalszerzőkről van szó, ők írták például Alexander Minyonok 2016-os dalát, ami a 7. helyen végzett. Daniel szerint a dala azt bizonyítja, hogy mindenki a saját maga módján keresi a boldogságot: valakinek szerelemre van szüksége, valakinek barátokra, valakinek a világbékére. Azonban mindig az idő az, ami megmutatja számunkra a helyes irányt és történjék bármi, mindig menni kell előre, nem szabad hátranézni, készen kell állni az új dolgokra.

Személyes vélemény: Mint mindig, most is követtem a fehérorosz nemzeti döntőt, ahol Daniel csak az 5. kedvencem volt. Hogy őszinte legyek elsőre nem igazán tetszett sem a dala, sem az előadása, túlságosan Benjamin Ingrosso 2.0-nak tartottam (akinek a nyekergésétől a mai napig rosszul vagyok). Miután félretettem az előítéleteimet, rájöttem, hogy a „Time” egy nagyon jó dal és mindjárt fel is ugrott a listám 3. helyére. Ez a szerelem azonban csak az új verzió megjelenéséig tartott, hiszen elég komoly változások történtek a dalban. Elsőre ez a verzió sem tetszett, de második hallgatásra már egész megkedveltem, így továbbra is a kedvenceim között van. Úgy tűnik a nemzetközi rajongók a mai napig nem tudták megemészteni a „Welcome to my Belarus” 2. helyét, emiatt Daniel valószínűleg nem fog túl jó helyen végezni a közönségnél és elég nagy valószínűséggel a zsűri sem fogja megszórni pontokkal, így szerintem sajnos érik Fehéroroszország legrosszabb Junior Eurovíziós helyezése. Pontszám: 9/10.

A „Time” új verziójához még nem készült el a hivatalos videó, így most csak a szöveges klipet tudjuk becsatolni.

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top