ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Fehéroroszország

Sorozatunk mai részében a házigazda képviselőjét és dalát mutatjuk be. Fehéroroszországban óriási népszerűségnek örvend a Junior Eurovízió, ami nem is csoda, hiszen az ország – a felnőtt versennyel ellentétben – mindig nagyon jó eredményt ér el a fesztiválon. 2003-as debütálásuk óta eddig egy versenyt sem hagytak ki, kétszer nyertek, legrosszabb helyezésük egy 14. hely, de ezt leszámítva mindig a Top 10-ben végeztek. Tavalyi indulójuk, Helena Meraai „I am the one” című dalával 149 pontot szerezve az 5. helyen zárt. A 15 éves Helenával az idei versenyen is találkozhatunk, ő lesz a green room házigazdája.

A minszki versenyen a 14 éves Daniel Yastremski fogja képviselni hazáját a 16. Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Daniel Amerikában, Cincinatti városában született 2004. február 12-én, édesapja révén lengyel vér is csörgedezik az ereiben. Még kisbaba volt, amikor a család visszaköltözött Fehéroroszország fővárosába. 6 éves korában szülei beíratták egy helyi zeneiskolába, ahol zongorázni tanult. Tanárai korán felfigyeltek énekesi tehetségére, ettől kezdve állandó tagja lett az iskola kórusának. 2014-ben találkozott Olga Drozdova énektanárral, aki több nemzetközi és nemzeti tehetségkutatóra is sikerrel készítette fel. Daniel nem tudja elképzelni az életet zene nélkül, de nagyon szereti a sportokat is, főleg a focit és a kosárlabdát, valamint az utazás is a hobbijai közé tartozik.

Fehéroroszország idei versenydala a „Time” (Idő), melynek szerzői Kirill Good és Roman Kolodko. Nagyon tehetséges és tapasztalt dalszerzőkről van szó, ők írták például Alexander Minyonok 2016-os dalát, ami a 7. helyen végzett. Daniel szerint a dala azt bizonyítja, hogy mindenki a saját maga módján keresi a boldogságot: valakinek szerelemre van szüksége, valakinek barátokra, valakinek a világbékére. Azonban mindig az idő az, ami megmutatja számunkra a helyes irányt és történjék bármi, mindig menni kell előre, nem szabad hátranézni, készen kell állni az új dolgokra.

Személyes vélemény: Mint mindig, most is követtem a fehérorosz nemzeti döntőt, ahol Daniel csak az 5. kedvencem volt. Hogy őszinte legyek elsőre nem igazán tetszett sem a dala, sem az előadása, túlságosan Benjamin Ingrosso 2.0-nak tartottam (akinek a nyekergésétől a mai napig rosszul vagyok). Miután félretettem az előítéleteimet, rájöttem, hogy a „Time” egy nagyon jó dal és mindjárt fel is ugrott a listám 3. helyére. Ez a szerelem azonban csak az új verzió megjelenéséig tartott, hiszen elég komoly változások történtek a dalban. Elsőre ez a verzió sem tetszett, de második hallgatásra már egész megkedveltem, így továbbra is a kedvenceim között van. Úgy tűnik a nemzetközi rajongók a mai napig nem tudták megemészteni a „Welcome to my Belarus” 2. helyét, emiatt Daniel valószínűleg nem fog túl jó helyen végezni a közönségnél és elég nagy valószínűséggel a zsűri sem fogja megszórni pontokkal, így szerintem sajnos érik Fehéroroszország legrosszabb Junior Eurovíziós helyezése. Pontszám: 9/10.

A „Time” új verziójához még nem készült el a hivatalos videó, így most csak a szöveges klipet tudjuk becsatolni.

(junioreurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: