ESC Hungary

ESC 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Hollandia

Hollandia egyike annak a tizenhat országnak, akik már az első Junior Eurovíziós Dalfesztiválon 2003-ban is indítottak versenyzőt. Azóta minden évben részt vesznek, rajtuk kívül csak Fehéroroszország szerepelt ilyen sok alkalommal a versenyen. Eddig egy alkalommal nyertek, 2009-ben. Eleinte csak anyanyelvű dalokat küldtek, viszont az utóbbi években már angol és holland kevert nyelvű dalokkal indulnak.

A holland nemzeti döntő idén is a Junior Songfestival volt, a döntőbe 4 versenyző jutott tovább, ahol a szakmai zsűri, a gyerek zsűri (akik előző évben képviselték hollandiát a versenyen) és a közönség összesített szavazatai alapján választják meg a nyertest. Max és Anne produkcióját a gyerek zsűri és a közönség is első helyre választotta, de a szakmai zsűri csak második helyre értékelte. Viszont összesítve ők nyerték meg a versenyt és képviselik Hollandiát a 2018-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Közös daluk a Samen (Együtt), ami az őszinte gyerekkori barátságról szól.

Max Albertazzi 14 éves és már szerepelt a 2017-es holland Vioce Kids-ben, hobbiként szabadidejében filmeket készít. Annak ellenére, hogy Max süket az egyik fülére, ez nem akadályozza az éneklésben. Anne Buhre szintén 14 éves, ő az idei Voice Kids-ben vett részt és egészen az elődöntőig jutott. Anne emellet számos musicalben is fellépett például az Anastasia de Musical vagy a Sound of Music. A két fiatal művész az előzetes belső meghallgatások során vált duóvá és így kerültek be a Junior Songfestival döntőjébe.

(junioreurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=YcfRjDahdnA

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top