ESC Hungary

ESC 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Hollandia

Hollandia egyike annak a tizenhat országnak, akik már az első Junior Eurovíziós Dalfesztiválon 2003-ban is indítottak versenyzőt. Azóta minden évben részt vesznek, rajtuk kívül csak Fehéroroszország szerepelt ilyen sok alkalommal a versenyen. Eddig egy alkalommal nyertek, 2009-ben. Eleinte csak anyanyelvű dalokat küldtek, viszont az utóbbi években már angol és holland kevert nyelvű dalokkal indulnak.

A holland nemzeti döntő idén is a Junior Songfestival volt, a döntőbe 4 versenyző jutott tovább, ahol a szakmai zsűri, a gyerek zsűri (akik előző évben képviselték hollandiát a versenyen) és a közönség összesített szavazatai alapján választják meg a nyertest. Max és Anne produkcióját a gyerek zsűri és a közönség is első helyre választotta, de a szakmai zsűri csak második helyre értékelte. Viszont összesítve ők nyerték meg a versenyt és képviselik Hollandiát a 2018-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Közös daluk a Samen (Együtt), ami az őszinte gyerekkori barátságról szól.

Max Albertazzi 14 éves és már szerepelt a 2017-es holland Vioce Kids-ben, hobbiként szabadidejében filmeket készít. Annak ellenére, hogy Max süket az egyik fülére, ez nem akadályozza az éneklésben. Anne Buhre szintén 14 éves, ő az idei Voice Kids-ben vett részt és egészen az elődöntőig jutott. Anne emellet számos musicalben is fellépett például az Anastasia de Musical vagy a Sound of Music. A két fiatal művész az előzetes belső meghallgatások során vált duóvá és így kerültek be a Junior Songfestival döntőjébe.

(junioreurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=YcfRjDahdnA

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top