ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Izrael

Bár Izrael 2004-ben és 2008-ban is szeretett volna részt venni a Junior Eurovízión, debütálásukra 2012-ig kellett várni. Akkori indulójuk, a Kids.il nevű csapat a 8. helyen zárta a versenyt, ezután viszont 3 évig nem küldtek versenyzőt a fesztiválra. A 2015-ös és 2016-os felnőtt versenyen elért sikerüknek köszönhetően 2016-ban visszatértek, de Shir&Tim „Follow my heart” című dala a csalódást keltő 15. helyen végzett, emiatt 2017-ben újra visszaléptek.

Idei indulójuk a 13 éves Noam Dadon 5 éves korában, testvére 13. születésnapján énekelt először nagyobb közönség előtt. 10 évesen az izraeli „Master Class” nevű TV showban szerepelt, melybe egyedülálló tehetségű fiatal énekeseket hívtak meg. Noam csodálatos énekhangja többször is annyira elbűvölte a nézőket, hogy azok a könnyeikkel küszködtek az előadásai alatt. A kisfiú a szabadidejében szívesen énekel és focizik, de rengeteg időt tölt a saját zenestúdiójában, ahol új dalokat vesz fel. Nagyon örülne neki, ha életében legalább egyszer megadatna számára a lehetőség, hogy felléphessen a Caesarea Amfiteátrumban.

Noam 5 másik énekest legyőzve nyerte el a jogot Izrael képviseletére, de versenydala, a „Children like these” (Ilyen gyerekek) belsőleg került kiválasztásra. A dal Eden Hason “Yeladim Kaele” című szerzeményének feldolgozása. Az eredeti dalt május 3-án töltötték fel a Youtube zenei csatornára, a Junior Eurovízión pedig csak olyan dalok indíthatóak, amik május 1. után jelentek meg, így – a feldolgozás ellenére – az EBU zöld utat adott Izraelnek. A „Children like these” egy szerelmes dal, melyben a gondtalan és vidám gyermekévek után a pár elszakad egymástól és a későbbiekben csak a különféle ünnepek alkalmával tudnak találkozni. A fiú otthon marad, de időközben teljesen megváltozik a környezete, a gyönyörű zöld fákat magas épületek váltják fel és csak a vágyakozás marad számára. Bár mindent feladott, a lány nem tér vissza hozzá, így azért imádkozik, hogy szerelme életét jó dolgok kísérjék, hiszen legyen bárhol is, a lány az övé.

Személyes vélemény: Gyönyörű, népzenei elemekkel tarkított dal, az áthangszerelés és Noam elbűvölő hangja miatt szerint sokkal jobb, mint az eredeti. Az idei mezőnyben nekem Noam és Fidan hangszíne tetszik a legjobban, mindig lúdbőrözöm, amikor meghallom őket. A „Children like these” nem kifejezetten gyermekbarát, de az elmúlt két év győztesei, a „Wings” és a „Mzeo” sem voltak azok, így szerintem akár a duplázás is összejöhet idén Izraelnek. Érdekesség, hogy a dalhoz készített videó nem igazán van összhangban a szöveggel, hiszen a klipben nem szakad el egymástól a pár, helyette boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Kicsit meglep, hogy a feldolgozás ellenére az EBU engedi ennek a dalnak a szereplését, de nagyon örülök neki, mivel idén ez a 3. kedvencem és jó helyezést várok tőle. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=xl_DGyDsJ6g

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top