ESC Hungary

Blog

Napi Junior Eurovízió 2018: Macedónia

Macedóniát az idei versenyen Marija Spasovska fogja képviselni, Doma (Otthon) című dalával. A 13 éves versenyző Szkopjéban, Macedónia fővárosában él, jelenleg általános iskolába és zenesuliba is jár, ahol zongora- és hegedűleckéket vesz. Már 4 évesen részt vett egy zenei fesztiválon szülővárosában, innentől pedig csak felfelé vezetett az út. Nem sokkal később kiadott egy 7 dalból álló CD-gyűjteményt, több fesztiválon részt vett és saját YouTube csatornáját is elindította, hogy ezen a platformon is meg tudják hallgatni dalait. 2017-ben részt vett a Minszkben megrendezett Slavianski Bazaar fesztiválon, mellyel nemzetközi ismertségre is szert tett.

Idén augusztusban, Marija és 9 másik fiatal tehetség részt vett egy meghallgatáson az MRT stúdiójában, ahol a zsűritől Marija kapta a legmagasabb pontszámot (kiemelkedő énekesi képességei miatt), így ő utazhat ki Fehéroroszországba. A lány elmondása szerint nagyon izgatott a lehetőség miatt, megpróbál mindet megtenni, hogy büszkévé tegye hazáját, de természetesen emellett barátokat is fog szerezni a többi országból. Összességében ez egy életre szóló lehetőség, de ugyanakkor nagy kihívás is számára.

A zene mellett Marija nagyon szeret utazni, és új helyeket megismerni. Zenei példaképei közé tartozik Tose Proeski (ESC 2004), Kaliopi (ESC 1996, 2012, 2016), de például Beyoncé, Adele és Shakira is.

Doma című dalát Darko Dimitrov és Elena Risteska jegyzik. Darko több eurovíziós dal szerzésében is közreműködött már, mint például az idei macedón és szerb, vagy a 2015-ös albán dal. Elena pedig hazáját képviselte a 2006-os Eurovízión, ahol a 12. helyet érte el, és ez azóta is a legjobb eredménye az országnak. A dal arról szól, hogy mindenki találja meg azt a közeget, amit otthonnak nevezhet, és ahol nem kell többé az egyedülléttől félnie.

Személyes vélemény: Nagyon örülök, hogy Macedónia idén is komolyan vette a versenyt, nagyon érzelmes dalt kaptunk tőlük, Marijának is erős hangja van; remélem, idén összejön nekik a Top 10, amire annyira vágynak az utóbbi években. 10/10

Bónusz videó: Néhány napja Marija előadta dalát egy bitolai fesztiválon, ebből egy részletet lehet megtekinteni ezen a linken.

https://www.youtube.com/watch?v=UNc5iwebn80

(junioreurovision.tv, eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top