ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Oroszország

Oroszország 2005-ben csatlakozott a Junior Eurovíziós Dalfesztiválhoz. Első sikerükre nem kellett sokat várni, hiszen a következő évben a Tolmachevy testvéreknek köszönhetően megnyerték a versenyt. A lányok 2014-ben a felnőtt versenyen is részt vettek, ahol az előkelő 7. helyet szerezték meg. Oroszország eddig 13 alkalommal vett részt a Junior Eurovízión, melyen mindig a Top 10-ben végeztek, tavalyi indulójuk, Polina Bogusevich „Wings” című dalával pedig megszerezte az ország második győzelmét.

A sikerszériát a 2004. november 9-én, Barnaulban született, de ma már Moszkvában élő Anna Filipchuk próbálja folytatni. Pályafutását 2 éves korában, a helyi színházban kezdte. Első komolyabb szóló fellépésére 5 éves koráig kellett várni, két évvel később pedig már különböző énekversenyeken szerepelt, melyeken számos sikert ért el. Első helyen végzett a „Costa del Arte”, „VinArt” és „Svatekjara” nemzetközi fesztiválokon, valamint „A Volgától a Jenyiszejig” nevű nemzeti versenyen is. 2017-ben a „Battle of talents” showban lépett fel, emellett pedig 2 gyermekeknek szóló TV műsor házigazdája volt. Nagyon szeret teniszezni, ritmikus gimnasztikázni, jelenleg pedig angolul, franciául és olaszul tanul.

Anna az „Unbreakable” (Törhetetlen) című dalt fogja előadni Minszkben, mely a szerelem, barátság és akarat erejéről szól, pozitív üzenetet közvetít: „Ha együtt maradunk, törhetetlenek vagyunk, esőn és viharon át szállunk, havon keresztül gázolunk, minden nap erősebbek vagyunk, senki sem tud megállítani minket. Csak hallgass a szívedre, legyél önmagad, nyisd ki a szemed és bátran kövesd az álmaid, legyél magabiztos, soha ne add fel, minden a te kezedben van.” A dal bátorításként szolgál azok számára, akiknek az élete hullámvölgybe került, akik épp nehéz időszakon mennek keresztül. Anna emlékeztet minket arra, hogy ne aggódjunk, idővel minden rossz jóra fordul, csak engedjük szabadon az érzéseinket, keljünk fel és ragyogjunk, hiszen mindig lesz valaki mellettünk, akire támaszkodhatunk.

Személyes vélemény: Tudom, hogy a dalszöveg elég klisé, ezerszer ellőtték már ezeket a sorokat korábban, de ez engem ennél a dalnál valamiért egyáltalán nem zavar. Bár nem Anna volt a kedvencem az orosz nemzeti válogató műsorban, de nem bánom, hogy végül őt választották. Az „Unbreakable” Oroszország korábbi dalaihoz képest kicsit gyenge, de az idei JESC mezőnyben még így is bőven a jobbak között van, nekem az egyik legnagyobb kedvencem. Győzni biztos nem fog, de szerintem a 10-ből sem fog kicsúszni, így valószínűleg az oroszok jó szériája nem most fog megszakadni. Pontszám: 9/10.

https://www.youtube.com/watch?v=j1WVef6DPdM

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top