ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Franciaország

Franciaország 2004-ben debütált a Junior Eurovízión. Akkori énekesük, Thomas Pontier mindjárt az előkelő 6. helyen végzett, ennek ellenére a France Télévisions motiváció hiányában 13 évig nem küldött versenyzőt a megmérettetésre. 2018-as visszatérésük nagyon jól sikerült, hiszen az Eurovíziós rajongók egyik legnagyobb kedvence, Angélina a 2. helyen végzett. Tavaly szintén közönségkedvencnek számított a versenyzőjük, ezért Carla 5. helye kisebb csalódásnak tekinthető. A franciák a korábbi évekhez hasonlóan az idei énekesüket is belsőleg választották ki, így most a tüneményes kis Valentinán a sor, hogy megszerezze Franciaország első győzelmét.

Valentina Tronel 2009. április 6-án született Rennes városában. A 11 éves kislány egész kicsi kora óta énekel, zene iránti szeretetét édesanyjának köszönheti. Valentina 7 évesen már a „The Voice Kids” műsorában szerepelt, de a sikerek ekkor még elkerülték. Az első igazi áttörést a 2018-as év hozta meg számára, amikor bekerült a „Kids United Nouvelle Génération” 5 fős csapatába. Eddig 2 albumuk jelent meg és már többször részt vettek az UNICEF kampányaiban. A kislány szívesen tölti idejét rappeléssel is, kedvenc énekesének pedig Ariana Grandét tartja. Édesanyja olasz tanár, ezért sok olasz énekestől hallgat dalokat, melyek közül leginkább Laura Pausinit favorizálja.

Valentina a „J’imagine” (Elképzelem) című dallal vesz részt a 18. Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Igit és Barbara Pavit írták, az ő nevükhöz fűződik a tavalyi „Bim bam toi” is. A „J’imagine”-t a jelenlegi világjárvány miatt kialakult állapotok ihlették. A dalban a kislány egy olyan világot képzel el, melyben az emberek a lezárások, karanténok miatt nincsenek elválasztva egymástól és nem csak a számítógép vagy a telefon képernyőjén keresztül láthatják egymást. Bár az élet nem mindig könnyű, együtt képesek vagyunk megálmodni egy szebb és jobb világot, mely akár már holnap is bekövetkezhet.

Személyes vélemény: Úgy gondolom a „J’imagine’ nagyon illik Valentina pozitív, vibráló, bájos személyiségéhez. Szerintem idén 5 ország lesz versenyben a győzelemért, ezek között van Franciaország is. Bár a dal maga nem feltétlenül kellemes témával foglalkozik, mégis vidám, kedves, gyermekbarát és olyan igazán franciás. Az idei mezőnyben rengeteg a ballada, emiatt a „J’imagine” biztos ki fog tűnni, de azt el kell ismerni, hogy nem egy gyors méreg. A személyes listámon az 5. helyen található és valószínűleg a versenyen is Top 5-ben végez majd. Pontszám: 8/10. Tippem: 5. hely.

https://www.youtube.com/watch?v=Fzj2Daf1fhc

(junioreurovision.tv)

 

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Franciaország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top