ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Hollandia

Hollandia eddig tizenhét alkalommal vett részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. A Benelux állam egyike annak a tizenhat országnak, melyek részt vettek a legelső, 2003-as versenyen. Első részvételükön a 11. helyen végeztek, tavalyi versenyzőjük pedig negyedikként zárt. Eddigi egyetlen győzelmüket 2009-ben szerezték, legrosszabb eredményük egy 15. hely 2015-ből. Hollandia eddig kétszer adott otthont a versenynek. 2007-ben a rotterdami Ahoy, majd 2012-ben az amszterdami Heineken Music Hall volt a helyszíne a megmérettetésnek.

A hollandok a korábbi évekhez hasonlóan most is egy nemzeti döntő keretein belül választották ki indulójukat. A bírák előzetesen 4 előadónak szavaztak bizalmat, de pozitív koronavírusteszt miatt az egyik szóló énekesnek, illetve a Unity lánycsapat egyik tagjának is le kellett mondani a szereplést. A versenyt a gyermek és felnőtt zsűri, valamint a közönség együttes szavazata alapján a Unity nyerte. A 4 tagú csapat tagjai (a felső képen balról jobbra): Jayda (13), Naomi (13), Maud (14) és Demi (14). Demi Deldenben él, 6 éves kora óta foglalkozik zenével. Zeneiskolába jár és különféle musicalekben szerepel. Kedvenc énekesei Maan és Davina Michelle. Jayla Barendrectből származik, 9 éves kora óta foglalkozik komolyabban az énekléssel. Kedvenc énekese Maan és Beyoncé. Tagja egy gyerekkórusnak, szabadidejében pedig sokat táncol. Maud Aalsmeerből származik. 6 évesen kezdett el énekelni, emellett a tánc és a színészkedés is foglalkoztatja. 8 éves kora óta zeneakadémiára jár és gitározik. Részt vett a The Voice Kids holland változatában. Neki is Maan a kedvenc énekesnője. Naomi Heeswijk-Dintherben él, 8 évesen kezdett el énekleckéket venni. Zene iránti szeretetét a szüleinek köszönheti, akik egy templomi zenekar tagjai. Naomi szintén nagy Maan fan, de rajta kívül több külföldi énekesért is rajong. A csapat új formációnak számít, hiszen a Unity kifejezetten a holland Junior Eurovíziós nemzeti válogató miatt jött létre. A lányoknak egy élő meghallgatáson kellett részt venniük, 11 lány közül választották ki őket.

A lányok a „Best friends” (Legjobb barátok) című dallal vesznek részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. A dal szerzője Robert Dorn. Ő írta Hollandia 2019-es és 2018-as versenydalát is. A „Best friends” a barátság fontosságáról szól. A lányok, bár nagyon messze laknak egymástól, mégis legjobb barátoknak mondhatják magukat, hiszen az őszinte barátságnak még a távolság sem szabhat akadályt. A barátságnak nincsenek határai és a legjobb barátok együtt bármit képesek elérni.

Személyes vélemény: A hollandok az elmúlt 5 évben már harmadszor küldenek csapatot a versenyre. Megértem őket, hiszen a Kisses és a Fource is jól szerepelt és valószínűleg ezzel a formációval sem fognak túlságosan mellélőni. Tavaly Hollandia volt a győztesem, idén pedig az előkelő 4. helyen tanyáznak az egyéni listámon. A dal stúdió verzióban nagyon jól szól, de élőben nagyon hamisak voltak a lányok. Demi sajnos pozitív koronavírusteszt miatt nem léphetett fel, remélhetőleg a visszatérése után már nem lesz probléma a harmóniákkal. Úgy gondolom, hogy akár győzhetnek is, de csak akkor, ha kijavítják a hangi hibákat. Pontszám: 9/10. Tippem: 4. hely.

https://www.youtube.com/watch?v=8Zkt4Otb-Xg

(junioreurovision.tv)

 

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Hollandia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top