ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Hollandia

Hollandia eddig tizenhét alkalommal vett részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. A Benelux állam egyike annak a tizenhat országnak, melyek részt vettek a legelső, 2003-as versenyen. Első részvételükön a 11. helyen végeztek, tavalyi versenyzőjük pedig negyedikként zárt. Eddigi egyetlen győzelmüket 2009-ben szerezték, legrosszabb eredményük egy 15. hely 2015-ből. Hollandia eddig kétszer adott otthont a versenynek. 2007-ben a rotterdami Ahoy, majd 2012-ben az amszterdami Heineken Music Hall volt a helyszíne a megmérettetésnek.

A hollandok a korábbi évekhez hasonlóan most is egy nemzeti döntő keretein belül választották ki indulójukat. A bírák előzetesen 4 előadónak szavaztak bizalmat, de pozitív koronavírusteszt miatt az egyik szóló énekesnek, illetve a Unity lánycsapat egyik tagjának is le kellett mondani a szereplést. A versenyt a gyermek és felnőtt zsűri, valamint a közönség együttes szavazata alapján a Unity nyerte. A 4 tagú csapat tagjai (a felső képen balról jobbra): Jayda (13), Naomi (13), Maud (14) és Demi (14). Demi Deldenben él, 6 éves kora óta foglalkozik zenével. Zeneiskolába jár és különféle musicalekben szerepel. Kedvenc énekesei Maan és Davina Michelle. Jayla Barendrectből származik, 9 éves kora óta foglalkozik komolyabban az énekléssel. Kedvenc énekese Maan és Beyoncé. Tagja egy gyerekkórusnak, szabadidejében pedig sokat táncol. Maud Aalsmeerből származik. 6 évesen kezdett el énekelni, emellett a tánc és a színészkedés is foglalkoztatja. 8 éves kora óta zeneakadémiára jár és gitározik. Részt vett a The Voice Kids holland változatában. Neki is Maan a kedvenc énekesnője. Naomi Heeswijk-Dintherben él, 8 évesen kezdett el énekleckéket venni. Zene iránti szeretetét a szüleinek köszönheti, akik egy templomi zenekar tagjai. Naomi szintén nagy Maan fan, de rajta kívül több külföldi énekesért is rajong. A csapat új formációnak számít, hiszen a Unity kifejezetten a holland Junior Eurovíziós nemzeti válogató miatt jött létre. A lányoknak egy élő meghallgatáson kellett részt venniük, 11 lány közül választották ki őket.

A lányok a „Best friends” (Legjobb barátok) című dallal vesznek részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. A dal szerzője Robert Dorn. Ő írta Hollandia 2019-es és 2018-as versenydalát is. A „Best friends” a barátság fontosságáról szól. A lányok, bár nagyon messze laknak egymástól, mégis legjobb barátoknak mondhatják magukat, hiszen az őszinte barátságnak még a távolság sem szabhat akadályt. A barátságnak nincsenek határai és a legjobb barátok együtt bármit képesek elérni.

Személyes vélemény: A hollandok az elmúlt 5 évben már harmadszor küldenek csapatot a versenyre. Megértem őket, hiszen a Kisses és a Fource is jól szerepelt és valószínűleg ezzel a formációval sem fognak túlságosan mellélőni. Tavaly Hollandia volt a győztesem, idén pedig az előkelő 4. helyen tanyáznak az egyéni listámon. A dal stúdió verzióban nagyon jól szól, de élőben nagyon hamisak voltak a lányok. Demi sajnos pozitív koronavírusteszt miatt nem léphetett fel, remélhetőleg a visszatérése után már nem lesz probléma a harmóniákkal. Úgy gondolom, hogy akár győzhetnek is, de csak akkor, ha kijavítják a hangi hibákat. Pontszám: 9/10. Tippem: 4. hely.

https://www.youtube.com/watch?v=8Zkt4Otb-Xg

(junioreurovision.tv)

 

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Hollandia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top