ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Németország

Németország a Junior Eurovízió 2003-as indulása óta most először vesz részt a versenyen. Az ország egy dalválasztó műsor keretében választotta ki a dalt, így a döntés Susan dalára esett a Stronger with you-ra(veled erősebb).

A 13 éves Susan már egész kiskorában elhatározta, hogy énekes szeretne lenni. Pontosabban már 4 éves korában döntötte el, amikor látta nővérét, Katjat egy bandában játszani, ezért később ének és hip-hop táncórákat vett. Susan egyébként a német fővárosban, Berlinben él családjával. Az eddigi legnagyobb eredmény számára a karrierje során, hogy részt vett a német The Voice gyerek kiadásában. Susan legnagyobb álma, hogy énekes legyen, ami már valóra is vált számára! Susan szerint családja és barátai nélkül nem tartana itt, amit a dalszövegben össze is foglal nekünk egy sorban. „This is my dream and I need you to be on my team” (Ez az álmom és szükségem van arra, hogy a csapatomban legyél), ami egyébként a kedvenc része is a dalszövegben. A legnagyobb példaképe az aranytorkú énekesnő, Ariana Grande.

Susan dala számomra egy kedves dal. Senkit nem akar túl énekelni, nem fitogtatja, hogy neki mekkora hangja is van. Nyilván azért a magas hangok benne vannak, de azokat Susan gyönyörűen végzi, így nem tudok értük panaszkodni. Jelen esetben a szövegben sem tudok hibát találni úgy, ahogy a zenei alapban sincs számomra semmi olyan tényező, ami nem illene oda. Jó hallgatni ezt a dalt! Maga a dalszöveg bíztat minket, hogy igenis csináljuk, érjük el az álmainkat, ahogy azt Susan is tette!

Részlet a szövegből tükörfordításban:

Ne nézz el akkor sem, ha sokkal könnyebb lenne
Sikíts még hangosabban, sokkal több van ott benned
És én hiszek, hiszek benned
Igen, itt várok rád
Fel kell állnod és kérlek segíts nekem.

Németország szerintem egy jó dallal fog debütálni a dalversenyen, amivel akár a top 5-ben is benne lehetnek. Susan tánc és énektudásával, egy jól összerakott színpadképpel akár tarolhat is. Ugyan győztes dalnak nem gondolom, de szerintem ez egy jó minőségű dal lett, ami felkerült a lejátszási listámra!

https://www.youtube.com/watch?v=3oFz9l0eoJg

(junioreurovision.tv)

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Németország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top