ESC Hungary

Eurovízió 2022

Németország újra nemzeti döntőt rendez, bemutatjuk a résztvevőket

Az NDR német közmédia sajtótájékoztatóján bemutatták azt a hat versenyzőt és dalt, amelyek a március 4-i nemzeti döntőben a „Germany 12 Points“ műsorában versenyeznek, hogy képviseljék Németországot a 2022-es torinói Eurovíziós Dalfesztiválon.

 

Emily Roberts – Soap

Eddigi legnagyobb sikerét 2019-ben érte el, mikor Gamper & Dadoni-val közösen feldolgozták a The Verve „Bittersweet Symphony” című dalát, amely akkoriban az év egyik nyári slágere volt. Két évvel ezelőtt közreműködött az „In This Together” című dalban, ami az RTL dzsungeltáborának „Celeb vagyok, ments ki innen!” német változatának a hivatalos dala lett.

Emily a Soap című dallal jutott be a legjobb hat közé:

Eros Atomus – alive

Eros Atomus szülei Dániából és Svájcból származnak, ő maga élt az USA-ban, Kínában, Hollandiában, a Karib-térségben és Olaszországban is. Négy évvel ezelőtt a negyedik helyen zárt a „The Voice of Germany” műsorában, ahol elsősorban a sajátos gitározásával hívta fel magára a figyelmet. Azóta számos kislemezt adott ki, legutóbb tavaly októberben „colourblind“ című dallal jelentkezett.
Eros az alive című dalával méretteti meg magát:

Felicia Lu – Anxiety

A Bécsben élő bajor énekesnő öt éve már részt vett a német nemzeti válogatón („Unser Song 2017”), amelyet végül Levina nyert meg. Felicia Lu publikációi a YouTube-on és a különböző streaming platformokon már több százezer megtekintést értek el.
Az énekesnő azt szeretné a színpadon átadni, hogy mindenki az lehet, aki. Valamint, hogy nem kell senki másnak megfelelni, csak saját magunknak, és hogy mindenkiben megvan a lehetőség az álmai megvalósítására.

Felicia teljesen egyedül írta meg  Anxiety című versenydalát, amivel bejutott a legjobb hat közé:

Maël & Jonas – I swear to god

A Koblenzből származó páros volt az első duó, akiknek sikerült bejutnia a „The Voice of Germany“ fináléjába. A műsor óta több kislemezük is megjelent.  Az Eurovízióra szánt versenydaluk 2021 októberében jelent meg és azóta több, mint 1,6 millióan hallgatták meg Spotify-on.

Malik Harris – Rockstars

A 24 éves német-amerikai énekes nagyon muzikális családból származik: „A nagyapám operaénekes volt, a nagymamám zongoraművész, édesapám pedig többféle hangszeren játszik és csellót tanít”. Malik első kislemezei, a „Say The Name” (2018) és a „Welcome to the Rumble” (2019) szép eredményeket értek el a lejátszási listákon, valamint a streaming platformokon is. Első önálló turnéját 2019 májusában kezdte. Olyan nemzetközi énekesek előtt lépett már fel, mint James Blunt, Alex Clare, Jeremy Loops, Tom Odell és LP. Debütáló albuma, az Anonymous Colonist 2021 augusztusában jelent meg.
Németországot a Rockstars című dalával szeretné képviselni:

Nico Suave & Team Liebe – Hallo Welt

Nico Suave & Team Liebe négy tagból áll: Nico Sauve, NKSN, Buket és EMY. Nico eddig öt albumot adott ki, legutóbb a „Gute Neuigkeiten“ című volt, amely a német albumeladási listák 74. helyéig jutott.
A „Hallo Welt” az egyetlen dal az idei mezőnyben, ami nagy részben német nyelven szólal meg. arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy teremtsenek teret a pozitivitásnak a fejükben, és hogy ismét közeledjenek egymáshoz.

A győztest 50%-ban a televoting, 50%-ban az online szavazás dönti el, melyet különböző rádióállomások weboldalain rendezik február 28-tól.
 

(esc-kompakt.de, eurovision.de, natfinals.50webs.com)

panel management

About Author

Németország újra nemzeti döntőt rendez, bemutatjuk a résztvevőket
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top