ESC Hungary

ESC 2016

Olaszország: Francesca Michielin – No Degree of Separation

Tudósító: Klész Imre
Forrás: wiwibloggs.com

Tegnap befejeződött a Sanremi Dalfesztivál, ahol a Stadio együttes “Un giorno mi dirai” című dala győzött, de a műsor után bejelentették, hogy nem vállalják az eurovíziós részvételt. Az olasz RAI közmédia twitter csatornáján jelentette be, hogy még nincs meg az eurovíziós képviselőjük.

A 16 versenyző közül hárman jutottak a szuperdöntőbe. A szavazásnál 40%-ban a közönségszavazás, 30%-ban a szakértői zsűri és 30%-ban a közvélemény kutatók által preferált, az olasz népesség összetételét figyelembe vevő, a panelnek megfelelő tagokból álló, egyszerűbb nevén “népzsűri” adta össze. A legtöbb szavazatot elérők:

Stadio – “Un giorno mi dirai”
Francesca Michielin – “Nessun grado di separazione”
Giovanni Caccamo & Deborah Iurato – “Via da qui”

A RAI olasz közmédia ma 12:30-kor kiad egy közleményt, melyben remélhetőleg tisztázódik a helyzet, és bejelentik a 2016-os Eurovízió olasz versenyzőjét is.
Friss (14:00) Carlo Conti, a fesztivál műsorvezetője beszélt ma telefonon a Stadio-val, még mindig vacillálnak, nem tudják megmondani, hogy vállalják-e a szereplést az Eurovízión. A sajtóközlemény szerint a mai sajtótájékoztató végén nevezték volna meg az olasz eurovíziós produkciót, de a fesztiválgyőztes még nem döntött egyértelműen. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor ismerhetjük meg az olasz versenydalt.

Friss (17:20) A második helyezettet küldik az Eurovízióra, Francesca Michielin  “Nessun grado di separazione” című dala képviseli Olaszországot.

A mai olasz válogató a twitteren zajlott. Először jött a hír, hogy nincs versenyző az Eurovízióra, majd Francesca Michielin saját twitter oldalán erősítette meg a hivatalos hírt, ő indul Olaszország képviseletében. Ennek ellenére az olasz ANSA hírügynökség informálta a közönséget először arról, hogy ma délután a Stadio hivatalosan is lemondott az eurovíziós szereplésről. A Rai Uno délutáni híradása pedig már arról szólt, hogy Francesca Michielin kapta meg a lehetőséget.

Sok sikert kívánunk!

Frissítés: A Nessun grado di separazione című dal No Degree of Separation címmel fog szerepelni, kétnyelvűsítették a dalszövegét.

 

Az eredeti verzió:

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: