ESC Hungary

ESC 2016

Olaszország: Francesca Michielin – No Degree of Separation

Tudósító: Klész Imre
Forrás: wiwibloggs.com

Tegnap befejeződött a Sanremi Dalfesztivál, ahol a Stadio együttes “Un giorno mi dirai” című dala győzött, de a műsor után bejelentették, hogy nem vállalják az eurovíziós részvételt. Az olasz RAI közmédia twitter csatornáján jelentette be, hogy még nincs meg az eurovíziós képviselőjük.

A 16 versenyző közül hárman jutottak a szuperdöntőbe. A szavazásnál 40%-ban a közönségszavazás, 30%-ban a szakértői zsűri és 30%-ban a közvélemény kutatók által preferált, az olasz népesség összetételét figyelembe vevő, a panelnek megfelelő tagokból álló, egyszerűbb nevén „népzsűri” adta össze. A legtöbb szavazatot elérők:

Stadio – “Un giorno mi dirai”
Francesca Michielin – “Nessun grado di separazione”
Giovanni Caccamo & Deborah Iurato – “Via da qui”

A RAI olasz közmédia ma 12:30-kor kiad egy közleményt, melyben remélhetőleg tisztázódik a helyzet, és bejelentik a 2016-os Eurovízió olasz versenyzőjét is.
Friss (14:00) Carlo Conti, a fesztivál műsorvezetője beszélt ma telefonon a Stadio-val, még mindig vacillálnak, nem tudják megmondani, hogy vállalják-e a szereplést az Eurovízión. A sajtóközlemény szerint a mai sajtótájékoztató végén nevezték volna meg az olasz eurovíziós produkciót, de a fesztiválgyőztes még nem döntött egyértelműen. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor ismerhetjük meg az olasz versenydalt.

Friss (17:20) A második helyezettet küldik az Eurovízióra, Francesca Michielin  “Nessun grado di separazione” című dala képviseli Olaszországot.

A mai olasz válogató a twitteren zajlott. Először jött a hír, hogy nincs versenyző az Eurovízióra, majd Francesca Michielin saját twitter oldalán erősítette meg a hivatalos hírt, ő indul Olaszország képviseletében. Ennek ellenére az olasz ANSA hírügynökség informálta a közönséget először arról, hogy ma délután a Stadio hivatalosan is lemondott az eurovíziós szereplésről. A Rai Uno délutáni híradása pedig már arról szólt, hogy Francesca Michielin kapta meg a lehetőséget.

Sok sikert kívánunk!

Frissítés: A Nessun grado di separazione című dal No Degree of Separation címmel fog szerepelni, kétnyelvűsítették a dalszövegét.

 

Az eredeti verzió:

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top