ESC Hungary

Eurovízió 2023

Összefoglaló a próbák első napjáról

Eurovíziós színpad - Liverpool

A tegnapi nappal hivatalosan is kezdetét vette az év legizgalmasabb időszaka. Liverpoolban elkezdődtek a próbák, egészen pontosan az első elődöntő első fele lépett színpadra mi pedig hoztunk egy rövid összefoglalót róla.

Norvégia

Először Alessandra léphetett az M&S Bank Arena színpadára. A rövid tiktok videóból (amit idén sikerült valamivel gyorsabban posztolnia a hivatalos csatornának) kiderült, hogy nem sok változtatással érkezett a norvég delegáció az Egyesült Királyságba. Nagyon hasonló a színpadkép az MGP-ben látotthoz, ugyanaz a 4 táncos áll majd Alessandra mögött mint a nemzeti válogatón. Nagyobb módosításnak talán a kosztümöket mondanám. Elég megosztó lett ez az eleme a produkciónak, online tereken megalakult az „MGP outfit” és az „ESC outfit” tábor.

Málta

A The Busker együttes követte Alessandrat a színpadon. A srácok egy nagyon színes produkcióval készülnek, rengeteg eleme lesz a színpadképnek. Lehet vele vitatkozni, hogy néha már túl sok is… az viszont biztos, hogy az egyik fő eleme a produkciónak a Destiny karton kivágás. Igen, jól olvastátok.

Photo credit: EBU / Corinne Cumming

Szerbia

Alessandrahoz hasonlóan Luke Black sem változtatott jelentősen a nemzeti válogatós produkcióján. Négy maszkos táncos, a hatalmas ágy (???) és a szürreális, sötét hangulat mind megmaradt Szerbia repertoárjában. Az utolsó próbán a táncosok hátán lévő hátizsákból füst szabadult ki, így megvolt az első „pyro” élményünk is.

Photo credit: EBU / Corinne Cumming

Lettország

Azt fontos leszögezni, hogy a Sudden Lights együttes nem a végleges színpadi ruhákban próbált, tekintve, hogy a csomagok elvesztek a reptéren (ha minden igaz, ma már megkapják őket) tehát egyelőre a képek úgymond „csalókák” lehetnek.
A nemzeti válogatós produkcióhoz képest itt sem történt eget rengető módosítás. Nagyon meghitt, személyes a színpadkép a sötét és arany tónusokkal. Kamerán valószínűleg ennél is sokkal hangulatosabb lesz az összkép, viszont még így is kérdéses, hogy ez elég lesz-e a továbbjutásra. Ami segíthet a letteknek az a sorrend, hisz egy igen intenzív hármas fogat után kiemelkedhet a sorból az Aijā.

Photo credit: EBU / Sarah Louise Bennett

Portugália

Mimicat a Festival da Canção előadásához képest sok színpadi elemet változtatott meg. Portugáliában maradt például a kanapé, lecserélődtek a fények és a koreográfiában is történt változás. Természetesen a fő színvilág továbbra is a vörös és az élénk piros, illetve a táncos kíséret is megmaradt.

Photo credit: EBU / Sarah Louise Bennett

Írország

A pre-partyk során láthattuk az íreket különböző fellépőruhákban de talán senki sem számított arra a full arany kosztümre amiben a Wild Youth énekese, Conor O’Donohoe színpadra állt tegnap. A már-már sablonosnak mondható dalszöveg mellé megkaptuk a nap első igazán pyro elemekkel dúsított színpadképét is.

Photo credit: EBU / Sarah Louise Bennett

Horvátország

A horvát nemzeti válogatóban látott, polgárpukkasztó és rendkívül megosztó produkció visszatért. A Let 3 együttes nem bízott semmit a véletlenre, minden felhasználható stage prop a helyére került. A videoklipet sikerült teljes egészében lehozni. Ízléses? Döntsétek el ti…

Photo credit: EBU / Sarah Louise Bennett

Svájc

Svájc meghúzta a váratlant. Számított bárki is táncosokra, de őszintén? A színpadkép több korábbi eurovíziós produkcióra is emlékeztet, ilyen Sertab Erener 2003-as győztes előadása, vagy épp Tix démonokkal küzdő, 2021-es színpadképe. A produkció koreográfusa az a Sacha Jean-Baptiste aki tavaly Sheldon Riley, Cornelia Jakobs és Marius Bear kreatív rendezője is volt, illetve az elmúlt években számos más produkció mögött is állt, mint pl Eleni Foureira, Kristian Kostov, John Lundvik vagy épp Gjon’s Tears csak hogy egy párat említsünk.

Photo credit: EBU / Sarah Louise Bennett

Moldova

Pasha nem bízott semmit a véletlenre. A misztikus, mondhatni filmet idéző jelenetek megérkeztek Liverpoolba is. Az biztos, hogy erre a produkcióra mindenki felkapja majd a fejét, már csak a kosztümöket elnézve is. Meg tudja ismételni Moldova a tavalyi sikert? Ja igen, és a szarvak…

Photo credit: EBU / Corinne Cumming

Svédország

A nap talán egyik legjobban várt próbája volt a svédeké. Loreen újra eurovíziós színpadra álhatott versenyzőként a 2012-es bakui sikere után. Nagy várakozás övezte a próbáról készült képek megjelenését, hisz végre kiderült és megtudhattuk, hogy megtartották-e a LED elemeket a Melodifestivalen színpadról. A válasz: igen meg, viszont igazodva a korábban említett korlátozásokhoz a LED kisebb lett. A kameraképpel természetesen lehet játszani, így nem gondolnám, hogy ez különösebb problémát okozna a svéd delegáció számára.

Photo credit: EBU / Sarah Louise Bennett

A próbák ma 11:30-kor folytatódnak, kövessétek a Facebook és Insta oldalainkat a friss információkért. Addig is készítettünk nektek egy szavazást. Kíváncsian várjuk, hogy szerintetek ki volt a tegnapi nap nyertese és vesztese, úgyhogy szavazásra fel!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top