ESC Hungary

Blog

Összefoglaló az ESC Hungary 2022-es nyárvégi rajongói találkozójáról

Szerencsére szép számmal érkeztek idén is Eurovízió rajongók az ESC Hungary 2022-es nyárbúcsúztartó rajongói találkozójára. A közösség megalakulása óta ez volt a 17. ilyen esemény, ahol megvitattuk az idei Eurovíziót, és kiderült, hogy május óta változott-e bárkinél a kedvenc idei dalok listája. Természetesen Attila a játékmesterünk ismét megizzasztott mindenkit az eurovíziós kvízekkel, és sokan bukkantak a raktárunk mélyén őrzött Eurovíziós relikviákra.

Az új helyszín adta lehetőségeket kihasználva egy Eurovíziós kocsmakvízbe csöppentünk, ahol például úgy kellett felismerni egy előadót, hogy nem az eurovíziós dalból kellett hallgatnunk részleteket. Akinek nincs a fejében az egész eurovíziós lexikon, annak sem volt félnivalója, mert általános műveltségen alapuló nem hétköznapi kérdésekre is lehetett válaszolni, persze a válaszok mind-mind egy eurovíziós előadóra utaltak. Engem személy szerint az anagrammák megfejtése állított a legnagyobb kihívások elé. Aki inkább vizuális típus, azoknak az elmúlt évek eurovíziós műsorvezetőit kellett beazonosítani – szerencsére nem gyerekkori fényképek alapján. A helyszíni szavazást az idei fesztivál dalairól végre gépesítettük: telefonon kellett leadni a szavazatokat és egy szavazatösszesítő rendszer segítségével izgultuk végig, hogy ki lesz a budapesti zsűri győztese. Sajnos lett bőven nulla pontos dal is, talán a lengyel Ochman nullája volt sokunknak a legfájóbb. Másokat az sokkolt, hogy az albán Ronela egyáltalán kapott szavazatot. Több óvás is volt a szavazás alatt, ezért egy-egy zsűritagnak újra kellett szavazni. Szerencsére a helyi Martin Österdahl nem írta felül egyik zsűritag pontjait sem.

Jó volt összegyűlni, találkozunk legközelebb! A legközelebbi időpont majd decemberben lesz, ha lesz rá igény, akkor a Junior Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét fogjuk megnézni együtt december 11-én délután! Részletek később.

About Author

Összefoglaló az ESC Hungary 2022-es nyárvégi rajongói találkozójáról
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top