ESC Hungary

Eurovízió 2017

Pápai Joci második próbája

Ma délelőtt Magyarország versenyzője, Pápai Joci ismét lehetőséget kapott, hogy az Eurovízió nagyszínpadán próbálhassa el produkcióját. Ezúttal 20 perc állt a rendelkezésére. A próbáról írt vélemények alapján Joci második próbája jobban sikerült, alapvetően pozitívak voltak a visszajelzések. Íme a részletes elemzések:

wiwibloggs.com

Ugyan korábban az első próbáján Joci remegett és látszólag sokk alatt állt, a mai próbán levetkőzte idegességét, miközben etnó-pop dalát énekelte a színpadon. A színpadon már nem veszik el a produkció, finomítottak a kameraállásokon, amelyek így jobban követték mozdulatait. Ugyanezek több figyelmet szenteltek a táncosra is, közelebbről mutatták arcát és a kettejük kapcsolata is erősebbnek tűnik a képernyőn keresztül. Ezek a finom javítások szellemesebbé és érzékibbé tették az előadást – megnövelve az esélyt a döntőbe jutásra.

esctoday.com

Az előző cikkben említett pontrendszer alapján az esctoday.com szerint Joci a második próbán gyengébben teljesített. Magyarország (Fehéroroszország mellett) a mai próbák után már nem tartozik a „biztosan döntős” kategóriába, csupán az „erősen esélyes” csoportot erősíti. A legmagasabb eredményt a pontozás alapján Horvátország érte el.

esckaz.com

Joci ismét egy szenvedélyes előadást prezentált. A kameramozgások lehetnének kissé dinamikusabbak is, azonban nyilván meg kell jegyezni, hogy a dal alapvetően modern, mégis népzenei elemekkel is rendelkezik, amelyek kicsit nehezen emészthetővé tehetik azok számára, akik először látják és hallják a produkciót. A háttér egyszerű, letisztult és éppen ettől jó. A színek között még mindig szerepel az arany, amelyen ezüst/fehér színű galambok látszódnak, ami nagyon jól mutat. A rapet megelőző tánc alatt a tűz is megjelenik.

escxtra.com

A háttér eleinte arany színben pompázik, majd kékre, a dal fináléjára pedig vörösre változik. Az első próbához képest nincs sok változás, a hegedűs a második színpadon, Joci mellett pedig a táncos kap helyet. Joci ugyanazt a fekete ruhát viseli, mint az előző próbáján. Az ének hangereje megfelelő, hatékonyan átjön. Ez a produkció egyértelműen más, mint a többi produkció. Bár ez a dal vitathatatlanul nagyobb sikert arathat a nézők körében, mint a zsűriknél (akik, mint azt a verseny története alatt megtapasztalhattuk, nem szeretik a rapet), mégis biztosan megvan az esélye arra, hogy döntőbe jusson. 70% esélyt adok neki.

escdaily.com

Pápai Joci következik, aki Magyarországot képviseli. A hegedűs az első énekes részt követően megszakítja a Joci és a táncosnő között létrejött kapcsolatot. Összességében ez egy hiteles és hatásos előadás. Az ének és a hang erős, különösen Joci rap-betétje alatt. A vizuális effektusok segítenek a dal népiességének hangsúlyozásában.

Források: wiwibloggs.com, esctoday.com, esckaz.com, escxtra.com, escdaily.com. Fotó: EBU (c) Andres Putting

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top