ESC Hungary

Eurovízió 2019

Pápai Joci pénteken utazik Tel-Avivba

Pápai Joci, aki 2017 után idén ismét Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon, a héten már ki fog utazni Tel-Avivba, ugyanis szombaton 14 órától már elkezdődik számára a próba a Tel-avivi kiállítási központ 2-es pavilonjában. Ma a hagyományok alapján egy utolsó, a verseny előtti magyarországi búcsúztató sajtótájékoztatót tartottak a számára. „Az elmúlt két hónapban nagyon sokat készültünk, hogy a lehető legjobb produkciót vigyük ki az Eurovíziós Dalfesztiválra” – mondta Joci. „Dalom üzenete, hogy a jelenben kell szeretni, amit mostanában, felgyorsult világunkban gyakran elfelejtünk. Amikor Caramel szövegét először elolvastam, mintha megállt volna velem az idő” – fejtette ki Pápai Joci, aki Az én apám című dallal a május 14-i keddi első elődöntőben lép színpadra Magyarország képviseletében. Kiderült az is, hogy egyedül lesz a színpadon, a két vokálos, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a svéd Melodifestivalen-ben már évek óta használt, „bújtatott vokál” módszerrel, vagyis a a színfalak mögül fogja támogatni. „Próbáltuk tartani magunkat a már kialakult koncepcióhoz, szerintem ami kicsiben jól működött, annak nagyban is működnie kell” – tette hozzá.

Pápai Joci néhány hete Amszterdamban 29 idei fellépő között már bemutatkozott az eurovíziós rajongóknak, bár ez a fellépése sem rengette meg a fogadóirodák oddszait, az összesítésben a 27. helyen szerepel, az Eurovízió döntőjében viszont 26 versenyző lesz. Márciusban Tel-Avivban háromnapos forgatáson vett részt. „Csak keveset láttam a városból, de most remélem, lesz lehetőségem pótolni. Mélyen vallásos vagyok, Jeruzsálembe, a történelmi helyekre is el szeretnék jutni, például a Jordán folyóhoz is” – árulta el az énekes.

A Duna Televízió a május 14-i és 16-i elődöntőt, valamint a 18-i döntőt is élőben közvetíti 21 órától az izraeli helyszínről, idén is Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd lesz a magyar kommentátor. Az élő adás előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével. Ebben a nézők nyomon követhetik Pápai Joci útját A Dal 2019 döntőjétől az Eurovíziós Dalfesztivál színpadáig, és megismerkedhetnek a többi ország versenyzőivel is.

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer is sikerült megnyernie a válogatót. Két évvel ezelőtt Origo című dalával győzött és Magyarország képviseletében a 8. helyen végzett a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon. „Az első győzelmet nem lehet felülmúlni, az idei azért volt nagyon különleges, mert a szeretetről, a szeretetért énekeltem” – hangsúlyozta az előadó, aki május 14-én hetedikként lép színpadra.

(MTVA Sajtóosztály/eschungary.hu. Fotó (c) Zih Zsolt)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top