ESC Hungary

Eurovízió 2019

Pápai Joci pénteken utazik Tel-Avivba

Pápai Joci, aki 2017 után idén ismét Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon, a héten már ki fog utazni Tel-Avivba, ugyanis szombaton 14 órától már elkezdődik számára a próba a Tel-avivi kiállítási központ 2-es pavilonjában. Ma a hagyományok alapján egy utolsó, a verseny előtti magyarországi búcsúztató sajtótájékoztatót tartottak a számára. „Az elmúlt két hónapban nagyon sokat készültünk, hogy a lehető legjobb produkciót vigyük ki az Eurovíziós Dalfesztiválra” – mondta Joci. „Dalom üzenete, hogy a jelenben kell szeretni, amit mostanában, felgyorsult világunkban gyakran elfelejtünk. Amikor Caramel szövegét először elolvastam, mintha megállt volna velem az idő” – fejtette ki Pápai Joci, aki Az én apám című dallal a május 14-i keddi első elődöntőben lép színpadra Magyarország képviseletében. Kiderült az is, hogy egyedül lesz a színpadon, a két vokálos, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a svéd Melodifestivalen-ben már évek óta használt, „bújtatott vokál” módszerrel, vagyis a a színfalak mögül fogja támogatni. „Próbáltuk tartani magunkat a már kialakult koncepcióhoz, szerintem ami kicsiben jól működött, annak nagyban is működnie kell” – tette hozzá.

Pápai Joci néhány hete Amszterdamban 29 idei fellépő között már bemutatkozott az eurovíziós rajongóknak, bár ez a fellépése sem rengette meg a fogadóirodák oddszait, az összesítésben a 27. helyen szerepel, az Eurovízió döntőjében viszont 26 versenyző lesz. Márciusban Tel-Avivban háromnapos forgatáson vett részt. „Csak keveset láttam a városból, de most remélem, lesz lehetőségem pótolni. Mélyen vallásos vagyok, Jeruzsálembe, a történelmi helyekre is el szeretnék jutni, például a Jordán folyóhoz is” – árulta el az énekes.

A Duna Televízió a május 14-i és 16-i elődöntőt, valamint a 18-i döntőt is élőben közvetíti 21 órától az izraeli helyszínről, idén is Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd lesz a magyar kommentátor. Az élő adás előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével. Ebben a nézők nyomon követhetik Pápai Joci útját A Dal 2019 döntőjétől az Eurovíziós Dalfesztivál színpadáig, és megismerkedhetnek a többi ország versenyzőivel is.

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer is sikerült megnyernie a válogatót. Két évvel ezelőtt Origo című dalával győzött és Magyarország képviseletében a 8. helyen végzett a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon. „Az első győzelmet nem lehet felülmúlni, az idei azért volt nagyon különleges, mert a szeretetről, a szeretetért énekeltem” – hangsúlyozta az előadó, aki május 14-én hetedikként lép színpadra.

(MTVA Sajtóosztály/eschungary.hu. Fotó (c) Zih Zsolt)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top