ESC Hungary

Eurovízió 2017

Pápai Joci túl van az első próbán

Ma délután próbálta ki első alkalommal Pápai Joci a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál színpadát. Ezen az első technikai próbán többször egymás után el lehet próbálni a produkciót. Lássuk, hogyan alakulnak a próbákat figyelemmel kísérők kritikái.

Joci láthatóan ideges, látszik, hogy remeg a keze – írja a wiwibloggs.com kritikusa. De ahogy nekifut újra és újra a produkciónak, egyre magabiztosabb lesz a színpadon. A LED fal egyszerű és ízléses, a háttérben levelek és madarak árnyait lehet felfedezni, ami nagyon klasszá és valahogy jelentőségteljessé teszi az egészet (Ezek valójában egy népszerű magyar rajzfilmsorozat motívumai).

Egy kis extra produkció, ahogyan üti a tradicionális tejes kannát. Joci csapata elmondta, hogy azok a cigányok, akik nagy szegénységben élnek, hosszú idő alatt a kannát hangszerré tették. „Nem kell ahhoz pénzesnek lenned, hogy zenélhess”. A hegedűs a közönség sorai között egy kis szigeten játszik, de nem vonja el, hanem kiegészíti Joci és a tradíciós táncot járó lány színpadi produkcióját. A bensőséges kéz a kézben tánc közben a kör alakú színpadot felrobbantja körben a pirotechnika, szó szerint tüzet szít, ahogy belenéznek egymás szikrázó szemébe. A lángok szépen modulálnak az elbeszélő szakaszra, ami szintén nagyon jól illeszkedik. Az óriási színpad időnként üresnek tűnik. Remélhetőleg a producerek több közeli képet és masszívabb vágásokat fognak alkalmazni, hogy az előadó végig fókuszban maradjon. Összességében, ha a kezdeti nehézségeket leküzdi, könnyen bekerül a döntőbe.

Az esctoday.com pontrendszert vezetett be. A mai próba alapján az éneklési képesség hármast, a színpadi produkció ötöst, a különleges effektek használata négyest, a háttérkép 4/5-öt kapott. A sajtó képviselőivel megszavaztatják az adott napon próbáló országokat. A mai napot Ausztria nyerte 79 ponttal, második Románia 72 ponttal, a harmadik Hollandia 54 ponttal és a negyedik Magyarország 39 ponttal. Szerbia nulla ponttal zárt.

 

Az esckaz.com szerkesztői random kérdeztek kritikusokat a sajtóközpontban. Az egyik kiemeli, hogy nagyon különleges dal erre a fesztiválra, mert nem angol dallal indulni egy jó ötlet. Illetve sok érzelmet is közvetít, de szerinte a rap nem való az Eurovízióra, itt sem, és Romániánál sem. Egy másik azt mondja, a színpad nagyon szép, a fények is nagyon jók, de bizonyos pontokban kell módosítás. Joci nagyon jól néz ki a színpadon. Biztos továbbjutónak gondolja mindenki. A sajtóközpontban nagyon sok rajongója lehet, mert a produkció után nagy ujjongás volt. „Nagyon remélem, hogy a nézők azon az estén rájönnek, hogy mennyire alázatos és őszinte személyisége van Jocinak, a rap rész ellenére.

Az escxtra.com azt írja, hogy a nemzeti döntős produkciót hozták el ide is annyi különbséggel, hogy a hegedűs a B színpadon játszik, az aréna közepén. Ez sok játékot megenged az érdekes kameraszögeknek. A ledfal arany színű, de átvált kékbe, végül vörös lesz. Hangilag Joci nagyon erős, mint mindig. Joci fekete szerelésben jelent meg a színpadon, míg a táncoslány tradicionális ruhában. Összességében Joci a nemzeti döntős produkciót átültette egy nagy színpadra, hatásosan kihasználva a B színpadot is.

Az escdaily.com kritikusai észreveszik, hogy vannak dobok a színpadon, de nem használja ezeket senki sem. Joci nem igazán kapcsolódik a kamerákhoz, kissé ideges, és nagyon koncentrál. Feszült légkör alakul ki a produkció alatt. Az ének jó, de a rap kissé agresszív, ami lehet hogy ellene fog dolgozni.

Forrás: wiwibloggs.com, esctoday.com, esckaz.com, escxtra.com, escdaily.com. Fotók: EBU (C) Thomas Hanses, Andreas Putting

Egy videó a sajtótájékoztatóról

Sajnos nincs teljes hosszúságú videó a próbáról. Aki tud ilyent, szóljon 🙂

Vasárnap óta minden nap egy bizonyos időpontban mintát veszünk az oddschecker.com aktuális oddszai alapján, 7 ország aktuális állását figyelembe véve.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top