ESC Hungary

Eurovízió 2017

Pápai Joci túl van az első próbán

Ma délután próbálta ki első alkalommal Pápai Joci a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál színpadát. Ezen az első technikai próbán többször egymás után el lehet próbálni a produkciót. Lássuk, hogyan alakulnak a próbákat figyelemmel kísérők kritikái.

Joci láthatóan ideges, látszik, hogy remeg a keze – írja a wiwibloggs.com kritikusa. De ahogy nekifut újra és újra a produkciónak, egyre magabiztosabb lesz a színpadon. A LED fal egyszerű és ízléses, a háttérben levelek és madarak árnyait lehet felfedezni, ami nagyon klasszá és valahogy jelentőségteljessé teszi az egészet (Ezek valójában egy népszerű magyar rajzfilmsorozat motívumai).

Egy kis extra produkció, ahogyan üti a tradicionális tejes kannát. Joci csapata elmondta, hogy azok a cigányok, akik nagy szegénységben élnek, hosszú idő alatt a kannát hangszerré tették. „Nem kell ahhoz pénzesnek lenned, hogy zenélhess”. A hegedűs a közönség sorai között egy kis szigeten játszik, de nem vonja el, hanem kiegészíti Joci és a tradíciós táncot járó lány színpadi produkcióját. A bensőséges kéz a kézben tánc közben a kör alakú színpadot felrobbantja körben a pirotechnika, szó szerint tüzet szít, ahogy belenéznek egymás szikrázó szemébe. A lángok szépen modulálnak az elbeszélő szakaszra, ami szintén nagyon jól illeszkedik. Az óriási színpad időnként üresnek tűnik. Remélhetőleg a producerek több közeli képet és masszívabb vágásokat fognak alkalmazni, hogy az előadó végig fókuszban maradjon. Összességében, ha a kezdeti nehézségeket leküzdi, könnyen bekerül a döntőbe.

Az esctoday.com pontrendszert vezetett be. A mai próba alapján az éneklési képesség hármast, a színpadi produkció ötöst, a különleges effektek használata négyest, a háttérkép 4/5-öt kapott. A sajtó képviselőivel megszavaztatják az adott napon próbáló országokat. A mai napot Ausztria nyerte 79 ponttal, második Románia 72 ponttal, a harmadik Hollandia 54 ponttal és a negyedik Magyarország 39 ponttal. Szerbia nulla ponttal zárt.

 

Az esckaz.com szerkesztői random kérdeztek kritikusokat a sajtóközpontban. Az egyik kiemeli, hogy nagyon különleges dal erre a fesztiválra, mert nem angol dallal indulni egy jó ötlet. Illetve sok érzelmet is közvetít, de szerinte a rap nem való az Eurovízióra, itt sem, és Romániánál sem. Egy másik azt mondja, a színpad nagyon szép, a fények is nagyon jók, de bizonyos pontokban kell módosítás. Joci nagyon jól néz ki a színpadon. Biztos továbbjutónak gondolja mindenki. A sajtóközpontban nagyon sok rajongója lehet, mert a produkció után nagy ujjongás volt. „Nagyon remélem, hogy a nézők azon az estén rájönnek, hogy mennyire alázatos és őszinte személyisége van Jocinak, a rap rész ellenére.

Az escxtra.com azt írja, hogy a nemzeti döntős produkciót hozták el ide is annyi különbséggel, hogy a hegedűs a B színpadon játszik, az aréna közepén. Ez sok játékot megenged az érdekes kameraszögeknek. A ledfal arany színű, de átvált kékbe, végül vörös lesz. Hangilag Joci nagyon erős, mint mindig. Joci fekete szerelésben jelent meg a színpadon, míg a táncoslány tradicionális ruhában. Összességében Joci a nemzeti döntős produkciót átültette egy nagy színpadra, hatásosan kihasználva a B színpadot is.

Az escdaily.com kritikusai észreveszik, hogy vannak dobok a színpadon, de nem használja ezeket senki sem. Joci nem igazán kapcsolódik a kamerákhoz, kissé ideges, és nagyon koncentrál. Feszült légkör alakul ki a produkció alatt. Az ének jó, de a rap kissé agresszív, ami lehet hogy ellene fog dolgozni.

Forrás: wiwibloggs.com, esctoday.com, esckaz.com, escxtra.com, escdaily.com. Fotók: EBU (C) Thomas Hanses, Andreas Putting

Egy videó a sajtótájékoztatóról

Sajnos nincs teljes hosszúságú videó a próbáról. Aki tud ilyent, szóljon 🙂

Vasárnap óta minden nap egy bizonyos időpontban mintát veszünk az oddschecker.com aktuális oddszai alapján, 7 ország aktuális állását figyelembe véve.

[infogram id=”esc_2017_odds-398″ prefix=”iJA” format=”interactive” title=”ESC 2017 odds”]

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top