ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Queen of Kings a Dürer Kertben

2024-ben, a The Queen of Kings turné keretében, a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál norvég versenyzője, Alessandra Mele február 4-én este adott fergeteges koncertet Budapesten, a Dürer Kertben.

A csupán 21 éves Alessandra eddig mindössze két kislemezt jelentetett meg, mégis már most Lizzo-hoz és Ariana Grande-hez hasonlítják tehetsége és kisugárzása miatt. Mindössze 6 éves volt, amikor megnyerte első énekversenyét, és Alessandra azóta is tudja, hogy a színpad az a hely, ahol igazán otthon érzi magát. Az olasz-norvég származású, olaszországi születésű énekesnő az írás és az éneklés iránti vágy által került végül Norvégiába, amit mára második otthonának tekint.

Mindig is különleges módon éreztem a zenét. Egy akkordmenet vagy egy adott hangjegy képes megríkatni, mert olyan intenzíven átélem. Így amikor dalokat írok, rengeteg szenvedély és gondolat van benne. Szeretem a norvég és az olasz kultúrát is ötvözni. Hajlamosak vagyunk másképp tekinteni az életre, ezért szeretem a két különbő kulturális szemléletet összekeverni, és megnézni, hova vezet”- nyilatkozta Alessandra.

Az énekesnő egyik legnagyobb törekvése az önszeretet üzenetének terjesztése. Másokat is arra inspirálna, hogy legyenek magabiztosak és kedvesek önmagukhoz:

„Miért nem tanítják az önszeretetet az iskolában? Az emberek terápiára járnak, hogy megtanulják, hogyan gyakorolják az önszeretetet, ezért számomra őrület, hogy ez nem része az iskolai tananyagnak. Szeretném a zenémet arra használni, hogy az önszeretet és az önbizalom megtalálásának üzenetét terjesszem, de azt akarom, hogy ezt vicces és pimasz módon mondhassam el. Remélem, hogy olyan példakép lehetek, aki másokat is arra inspirál, hogy szeressék magukat, és talán egy nap hozzájárulhatok ahhoz, hogy az önszeretet a tanterv része legyen.”

Így született meg a Queen of Kings című eufórikus önszeretet-himnusz, amellyel a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon indult, és amelynek döntőjében végül az 5. helyen végzett.

Budapesti koncertjén a Dürer Kert nagytermében a megjelent rajongói és érdeklődők izgatottan várták a fellépését, amely a jól ismert eurovíziós dalának egy részletével kezdődött. Alessandra a dalok között folyamatosan szoros interakcióban volt a közönségével, elsajátította és előszeretettel használta a „szeretlek” és „köszönöm” szavakat, nagy örömöt okozva ezzel a hallgatóságnak, akiknek így magyarul tudta megköszönni a rengeteg ajándékot, amellyel elárasztották a koncert alatt. Éneklés közben számos ajándékot, rajzot, virágot vett át rajongóitól, a koncert vége felé pedig szinte záporoztak a virágok a színpadra, kellemes meglepetést okozva ezzel az énekesnőnek.

Közvetlenségét azzal is kifejezte, hogy a Mama I Am Sorry című dalát a közönséggel körülölelve, a színpad előtt énekelte el, többeknek lehetőséget adva a személyes érintkezésre. Egyik fiatal rajongójával néhány szót is váltott, aki miután megtudta, hogy aznap volt a születésnapja, a közönséggel együtt énekelve köszöntötte fel. Alessandra elmesélte a közönségének, hogy 2023 volt élete egyik legszebb éve. Bár 2023-ban szakítottak szerelmével, ezt egy olyan lehetőségnek látja, amelyből rengeteget tanulhat és amely megerősíti őt. Kiemelte az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételét is, amelyért nagyon hálás és amit hatalmas lehetőségként értékelt.

Alessandra koncertje – ahogy zenei munkássága is – igazi zenei sokszínűséget tükrözött. Eurovíziós slágere mellett felcsendült a Narcissist című legújabb dala, amely toxikus kapcsolatokról szól. Ez már a negyedik új szám, amit Alessandra az Eurovíziós Queen of Kings óta megjelentetett: a Heavy, a Bad Bitch és a Pretty Devil is mind-mind más arcát mutatják be az énekesnőnek.

Saját dalai mellett Dua Lipa több slágerét is előadta, énekelt olasz-spanyol nyelven is, amely igazi fűszert adott az amúgy is változatos palettához. Énektudásán túl tánctudását is megcsillantotta, igazi bulihangulatot teremtve a Dürer Kertben. Koncertjét zenekara és stábja bemutatásával zárta, köszönetet mondva nekik és a közönségnek is a sok támogatásért és szeretetért. A koncert végén a jól ismert Queen of Kings című dalt adta elő teljes egészében.

A budapesti fellépés különlegessége, hogy egy hatalmas mérföldkő volt Alessandra életében. A saját közösségi médiaoldalán elárulta, hogy ez volt az első alkalom, amikor élőben énekelt az édesapja előtt, aki éppen Budapesten tartózkodott. Emellett a fellépés tartalma egyfajta „coming out” élmény volt Alessandra számára, aki dalain keresztül tett vallomást szexuális orientációjáról az édesapja felé.

A koncert után a rajongók személyesen is találkozhattak vele, autogramokat osztott és fényképeket készített a közönség lelkes tagjaival. Igazán jó élmény volt látni, mennyire sokan érdeklődtek az esemény iránt, és hogy milyen szeretettel vették körül azt az előadót, aki túlnyomórészt az Eurovíziós Dalverseny révén vált ismertté hazánkban. Bízunk benne, hogy a jövőben még számos hasonló eseményben lehet részünk!

(tickets.funcode.hu, langolo.hu, eschungary.hu)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top