ESC Hungary

Eurovízió 2021

Rotterdam nem akarja veszni hagyni az Eurovíziót

Csütörtökön ülést tartott Rotterdam képviselői tanácsa, ahol a 2020-as Eurovízió eltörlése volt a téma. A város elfogadott egy extra költségvetést annak érdekében, hogy a városban tarthassák az idén elmaradt fesztivált. A tanács egyet értett abban, hogy 2021-ben meg szeretnék rendezni az Eurovíziós Dalfesztivált, ha a Rotterdam Ahoy aréna naptárjába is belefér, és ha az Eurovíziót szervező EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége is beleegyezik.

Rotterdam városa 6,7 millió eurót csoportosított át a 2021-es Eurovízió megrendezésére. Ez egy plusz összeg ahhoz a 15 millió euróhoz, amit a város már elköltött az idei előkészületekre. A világméretű koronavírus járvány miatt eltörölt idei verseny miatt a város kész jövőre is megrendezni a fesztivált, ha a körülmények engedik. Az EBU sürgette a városházát, hogy április végéig döntsék el, hogy szeretnék-e megrendezni a Dalfesztivált 2021-ben. A hivatalos választ jövő héten csütörtökig fogják elküldeni.

A városi tanács képviselője azt nyilatkozta a nu.nl hírlapnak: – Nagyon elégedettek vagyunk a városi tanács döntésével. Még tavaly elkezdtük az előkészületi folyamatokat Rotterdam városával és más partnereinkkel, és semmit sem szeretnénk jobban, mint megrendezni a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált a Rotterdam Ahoy arénában!

A városi tanács oktatásért, kultúráért és turizmusért felelős képviselője pedig azt mondta: – Most az a legfontosabb számunkra, hogy egy nagy bulit csapjunk mindenkinek. Nagyon sokat dolgoztunk mostanában, ezért is állunk készen megrendezni a 65. Eurovíziós Dalfesztivált immár 2021-ben és a mi városunkban. Biztosítani szeretnénk az EBU-t, a műsorszolgáltatókat és az Ahoy-t, hogy Rotterdam marad a házigazda 2021-ben is.

Rotterdam városának szóvivője hozzátette: Nagyon hálásak és büszkék vagyunk azért, hogy Rotterdam városa és az Ahoy is igent mondott az esemény megrendezésének támogatására. Az elmúlt hetekben a közműsor szolgáltató társaságok képviselőiből összeállított Eurovíziós Dalfesztivál szervezőbizottsága az idei esemény törlése miatt kialakult helyzet megoldására koncentrált. Ezzel együtt mi arra készülünk, hogy megkapjuk a lehetőséget a 2021-es Eurovízió megrendezésére.

Az rendben van, hogy a város és az aréna támogatja a 2021-es rotterdami eurovíziót, de mit mondanak a holland közműsor szolgáltatók? Hollandiában a három társaság, az NPO, a NOS és az AVROTROS együttesen szervezné az Eurovíziót. Az NPO szóvivője azt nyilatkozta az ad.nl újságnak: – Megértjük, hogy Hollandia, Rotterdam, az Ahoy, a résztvevő országok, és természetesen a rajongók minél hamarabb meg akarják tudni, hogy ez mind azt jelenti-e, hogy a 65. Eurovíziós Dalfesztivál Rotterdamban lesz-e megrendezve. Azért, hogy biztos anyagi alapok legyenek megteremtve egy sikeres fesztivál megrendezéséhez, még időre van szükségünk, legalábbis a mi részünkről. Reméljük, hogy pontos választ tudunk adni erre májusban. Az NPO, a NOS és az AVROTROS nagyon hálás, hogy Rotterdam és az Ahoy ismét az esemény mögé állt.

(esctoday.com)

About Author

Rotterdam nem akarja veszni hagyni az Eurovíziót
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top