ESC Hungary

Eurovízió 2021

Rotterdam nem akarja veszni hagyni az Eurovíziót

Csütörtökön ülést tartott Rotterdam képviselői tanácsa, ahol a 2020-as Eurovízió eltörlése volt a téma. A város elfogadott egy extra költségvetést annak érdekében, hogy a városban tarthassák az idén elmaradt fesztivált. A tanács egyet értett abban, hogy 2021-ben meg szeretnék rendezni az Eurovíziós Dalfesztivált, ha a Rotterdam Ahoy aréna naptárjába is belefér, és ha az Eurovíziót szervező EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége is beleegyezik.

Rotterdam városa 6,7 millió eurót csoportosított át a 2021-es Eurovízió megrendezésére. Ez egy plusz összeg ahhoz a 15 millió euróhoz, amit a város már elköltött az idei előkészületekre. A világméretű koronavírus járvány miatt eltörölt idei verseny miatt a város kész jövőre is megrendezni a fesztivált, ha a körülmények engedik. Az EBU sürgette a városházát, hogy április végéig döntsék el, hogy szeretnék-e megrendezni a Dalfesztivált 2021-ben. A hivatalos választ jövő héten csütörtökig fogják elküldeni.

A városi tanács képviselője azt nyilatkozta a nu.nl hírlapnak: – Nagyon elégedettek vagyunk a városi tanács döntésével. Még tavaly elkezdtük az előkészületi folyamatokat Rotterdam városával és más partnereinkkel, és semmit sem szeretnénk jobban, mint megrendezni a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált a Rotterdam Ahoy arénában!

A városi tanács oktatásért, kultúráért és turizmusért felelős képviselője pedig azt mondta: – Most az a legfontosabb számunkra, hogy egy nagy bulit csapjunk mindenkinek. Nagyon sokat dolgoztunk mostanában, ezért is állunk készen megrendezni a 65. Eurovíziós Dalfesztivált immár 2021-ben és a mi városunkban. Biztosítani szeretnénk az EBU-t, a műsorszolgáltatókat és az Ahoy-t, hogy Rotterdam marad a házigazda 2021-ben is.

Rotterdam városának szóvivője hozzátette: Nagyon hálásak és büszkék vagyunk azért, hogy Rotterdam városa és az Ahoy is igent mondott az esemény megrendezésének támogatására. Az elmúlt hetekben a közműsor szolgáltató társaságok képviselőiből összeállított Eurovíziós Dalfesztivál szervezőbizottsága az idei esemény törlése miatt kialakult helyzet megoldására koncentrált. Ezzel együtt mi arra készülünk, hogy megkapjuk a lehetőséget a 2021-es Eurovízió megrendezésére.

Az rendben van, hogy a város és az aréna támogatja a 2021-es rotterdami eurovíziót, de mit mondanak a holland közműsor szolgáltatók? Hollandiában a három társaság, az NPO, a NOS és az AVROTROS együttesen szervezné az Eurovíziót. Az NPO szóvivője azt nyilatkozta az ad.nl újságnak: – Megértjük, hogy Hollandia, Rotterdam, az Ahoy, a résztvevő országok, és természetesen a rajongók minél hamarabb meg akarják tudni, hogy ez mind azt jelenti-e, hogy a 65. Eurovíziós Dalfesztivál Rotterdamban lesz-e megrendezve. Azért, hogy biztos anyagi alapok legyenek megteremtve egy sikeres fesztivál megrendezéséhez, még időre van szükségünk, legalábbis a mi részünkről. Reméljük, hogy pontos választ tudunk adni erre májusban. Az NPO, a NOS és az AVROTROS nagyon hálás, hogy Rotterdam és az Ahoy ismét az esemény mögé állt.

(esctoday.com)

Rotterdam nem akarja veszni hagyni az Eurovíziót
Comments
To Top
%d bloggers like this: