ESC Hungary

Eurovízió 2020

Rotterdam rendezi a 2020-as Eurovíziót!

Hosszas várakozás után végre hivatalos: 2020-ban a hollandiai Rotterdam fog Eurovíziót rendezni május 12-14-16-án. A kezdetekben 7 város versenyzett a rendezési jogért: Amszterdam, Rotterdam, Hága, Utrecht, Maastricht, Leeuwarden, Arhem és Zwolle. Közben Zwolle kikerült, Den Bosch és Breda pedig újonnan bekerült a pályázók közé. A pályázó városoknak 4 hetük volt összeállítani a megvalósíthatósági tanulmányokat. A végleges pályázati anyagokat július 10-ig kellett beadni. A 2020-as Eurovíziós dalfesztivált három közmédia, az AVROTROS, az NOS és az NPO fogja készíteni az EBU közreműködésével.

https://twitter.com/i/status/1167014231981613056
Rotterdam, AHOY rendezvényközpont

Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója elmondta, hogy „Rotterdam fantasztikus lelkesedést és elköteleződést mutatott a fesztivál iránt, és megfelelő infrastruktúrával rendelkezik ahhoz, hogy méltóan fogadja a több mint 40 országból érkező delegációkat jövő májusban. Nagyon várjuk az együttműködést és a közös munkát a három közmédiával, az NPO, NOS és az AVROTROS televíziókkal.”

Shula Rijxman, az NPO vezérigazgatója elmondta, hogy „Nagy vágyunk volt egy Eurovízió megrendezése, ami átöleli egész Hollandiát és Európa reflektorfényébe repíti az országot. Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk közműsor szolgáltatóként Rotterdam városával és az AHOY Arénával, hogy egy olyan különleges műsort hozhassunk létre, ami Hollandia és Európa minden lakóját összeköti és inspirálja.”

Rotterdam 636660 lakosú kikötőváros, az esemény helyszínéül szolgáló AHOY 1970-ben épült. Itt található Európa legnagyobb kikötője, a város lakosait 174 nemzet alkotja. A belvárost 1940-ben lebombázták, az újjápéítés után egészen izgalmas építészeti megoldásokkal találkozhatunk. A város látképét a modern felhőkarcolók határozzák meg.

A holland Duncan Laurence nyerte meg az idei Eurovíziót az Arcade című dallal, ezért 2020-ban Hollandia rendezi a következő fesztivált. Magyarország részvételi szándéka egyelőre nem ismert.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top