ESC Hungary

ESC 2018

San Marino: Jessika Muscat feat. Jenifer Brening – Who we are

San Marino az Eurovízió egyik legkevésbé sikeres országa. Eddig mindössze egyszer, 2014-ben sikerült döntőbe jutni, de Valentina Monetta csak a döntő 24. helyét tudta megszerezni. Hogy újra sikerüljön a döntőbejutás, San Marino  először rendezett nemzeti döntőt, ahová a világ minden tájáról lehetett jelentkezni.

A döntőt, amin 11 versenyző vett részt, Pozsonyban rendezték meg. A közönség és a zsűri közösen döntött a győztes sorsáról. A közönség nem hagyományos módon szavazhatott, hanem anyagi segítséggel támogathatták a kedvenceiket. Az elején a minimum támogatási összeg 20 Euró volt, amit a későbbiekben 2 Euróra módosítottak. A fő cél a 8000 Euró elérése volt. Az az énekes, aki összegyűjtötte ezt az összeget, az megkapta a 12 pontot. Az élő adás kezdetéig 5 versenyzőnek sikerült összegyűjtenie a 8000 Eurót.

Azonban csak egy győztes lehet, a közönség és a zsűri pedig meghozta a döntést. A miniállamot Jessika Muscat és Jenifer Brening képviseli a  Who we are című dallal. Gratulálunk!

https://www.youtube.com/watch?v=eUQSoqy_mrw&feature=share

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top