ESC Hungary

ESC 2018

San Marino: Jessika Muscat feat. Jenifer Brening – Who we are

San Marino az Eurovízió egyik legkevésbé sikeres országa. Eddig mindössze egyszer, 2014-ben sikerült döntőbe jutni, de Valentina Monetta csak a döntő 24. helyét tudta megszerezni. Hogy újra sikerüljön a döntőbejutás, San Marino  először rendezett nemzeti döntőt, ahová a világ minden tájáról lehetett jelentkezni.

A döntőt, amin 11 versenyző vett részt, Pozsonyban rendezték meg. A közönség és a zsűri közösen döntött a győztes sorsáról. A közönség nem hagyományos módon szavazhatott, hanem anyagi segítséggel támogathatták a kedvenceiket. Az elején a minimum támogatási összeg 20 Euró volt, amit a későbbiekben 2 Euróra módosítottak. A fő cél a 8000 Euró elérése volt. Az az énekes, aki összegyűjtötte ezt az összeget, az megkapta a 12 pontot. Az élő adás kezdetéig 5 versenyzőnek sikerült összegyűjtenie a 8000 Eurót.

Azonban csak egy győztes lehet, a közönség és a zsűri pedig meghozta a döntést. A miniállamot Jessika Muscat és Jenifer Brening képviseli a  Who we are című dallal. Gratulálunk!

https://www.youtube.com/watch?v=eUQSoqy_mrw&feature=share

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top