ESC Hungary

ESC 2018

Olaszország: Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente

Olaszországban ma este tartották a 68. Sanremói Fesztivált, az ország leghíresebb fesztiválját. A zenei verseny nem Olaszország hagyományos Eurovíziós dalválasztó show-ja, de a győztesnek minden évben felajánlják a lehetőséget, hogy dalával a nemzetközi versenyen is megmérkőzzön.

Húsz dal volt versenyben. A szavazás elég összetett volt: A nyertest különleges módon határozzák meg: 40%-ban a telefonos szavazatok, 30%-ban a sajtósok szavazatai, és szintén 30%-ban egy szakmai zsűri szavazata. A három legtöbb szavazatot begyűjtő versenyző továbbjutott a szuperfináléba, ahol a közönség már egyedül döntött a győztesről telefonos szavazással:

Annalisa – Il mondo prima di te (3. hely)
Lo Stato Sociale – Una vita in vacanza (2. hely)
Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente (1. hely)

A közönség döntött, az idei Sanremói Fesztivál győztese pedig Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente. Az két énekes még nem erősítette meg, hogy vállalják-e az Eurovíziós szereplést.

Frissítés:

Ermal és Fabrizio vállalták, hogy képviselik Olaszországot az Eurovízión, így már biztos, hogy a Non mi avete fatto niente lesz Olaszország dala a lisszaboni versenyen.

https://www.youtube.com/watch?v=R0NF8BZlH4I

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top