ESC Hungary

ESC 2018

Olaszország: Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente

Olaszországban ma este tartották a 68. Sanremói Fesztivált, az ország leghíresebb fesztiválját. A zenei verseny nem Olaszország hagyományos Eurovíziós dalválasztó show-ja, de a győztesnek minden évben felajánlják a lehetőséget, hogy dalával a nemzetközi versenyen is megmérkőzzön.

Húsz dal volt versenyben. A szavazás elég összetett volt: A nyertest különleges módon határozzák meg: 40%-ban a telefonos szavazatok, 30%-ban a sajtósok szavazatai, és szintén 30%-ban egy szakmai zsűri szavazata. A három legtöbb szavazatot begyűjtő versenyző továbbjutott a szuperfináléba, ahol a közönség már egyedül döntött a győztesről telefonos szavazással:

Annalisa – Il mondo prima di te (3. hely)
Lo Stato Sociale – Una vita in vacanza (2. hely)
Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente (1. hely)

A közönség döntött, az idei Sanremói Fesztivál győztese pedig Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente. Az két énekes még nem erősítette meg, hogy vállalják-e az Eurovíziós szereplést.

Frissítés:

Ermal és Fabrizio vállalták, hogy képviselik Olaszországot az Eurovízión, így már biztos, hogy a Non mi avete fatto niente lesz Olaszország dala a lisszaboni versenyen.

https://www.youtube.com/watch?v=R0NF8BZlH4I

Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: