ESC Hungary

Eurovízió 2019

Segítsd a svájci RSI döntését a szavazatoddal!

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy az elmúlt évek sikertelensége miatt Svájc változtat nemzeti válogatójának lebonyolításán. A költségek csökkentése miatt az élő televíziós közvetítés megszűnik, ezáltal pedig közönségszavazásra sem lesz lehetőség. Az idei német mintát alapul véve egy 20 fős nemzetközi zsűri és egy 100 fős svájci állampolgárokból álló rajongói csoport segít kiválasztani a legmegfelelőbb előadót és dalt az alpesi ország számára. A lelkes rajongók hétfő reggelig adhatták le jelentkezésüket a zsűrizésre. Retro Peritz delegációvezető szerint 6100 jelentkezés érkezett be hozzájuk, ebből 1000 szerencsésnek adatik meg a lehetőség egy interjúra, ahol kiválasztják azt a 100 személyt, akik a zsűri részét képezik majd. A 2019-es válogatót az ország 4 műsorszolgáltatója, az SRF, RTS, RSI és az RTR közösen szervezi. Mindegyik műsorsugárzó maga döntheti el, hogy milyen módon keresi indulóját. Az olasz RSI augusztus 30-ig várta az énekesek és zeneszerzők jelentkezését. Bár a válogató leginkább zárt ajtók mögött zajlik, az RSI szeretné bevonni a közönséget is a döntésbe, ezért egy online szavazást hoztak létre, hogy megtudják melyik dal tetszik a legjobban a rajongóknak a 13-ból. Az általuk kiválasztott előadók közül a legismertebb név Sebalter, aki 2014-ben „Hunter of Stars” című dalával 13. helyen végzett a döntőben. 2005 óta ez volt Svájc legsikeresebb szereplése az Eurovízión és az elmúlt 12 évben az egyike annak a 2 előadónak, akinek sikerült döntőbe jutnia. A versenyzők között megtalálhatjuk még a svájci The Voice finalistáját, Iris Monét, aki két dallal került be a legjobbak közé. Matteo Rossi és Scilla Hess nem először próbál kijutni az Eurovízióra, Matteo 2016-ban, míg Scilla 2011-ben szerepelt a nemzeti válogatóban.

Aki szeretne segíteni az RSI döntésében, az meghallgathatja a dalokat a következő linken:

https://www.rsi.ch/la1/programmi/intrattenimento/Eurovision/Vota-le-canzoni-10858961.html

A szavazás regisztrációhoz kötött, határideje szeptember 28. A fenti oldalon a dalok teljes hosszában meghallgathatóak, viszont a regisztráció után a szavazó felületen már csak pár másodperces részletet fogunk belőlük hallani, így érdemes még a voksok leadása előtt végighallgatni a 3 perces verziókat.

(rsi.ch, wiwibloggs.com, escbubble.com, esctoday.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top