ESC Hungary

Eurovízió 2020

Söngvakeppnin 2020 – Izland hamarosan dönt

Két elődöntő után Izland készen áll megválasztani indulóját a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra. A döntőt 2020. február 29.-én szombaton rendezik meg.

Nyelvválasztás

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Söngvakeppnin 2020 szabályai szerint az elődöntők során izlandi nyelven kell, hogy bemutassák az indulókat. Viszont a döntőbe jutott dalok nyelvét megváltoztathatják az előadók. Az idei öt finalista közül négyen úgy döntöttek, hogy produkciójuk angol nyelvű változatát viszik a döntőbe, csak Dimma lép fel továbbra is az izlandi verzióval.

A döntőbe jutott dalok sorrendjét a nemzeti köztévé állította össze, amely a következő:

  1. “Meet me halfway” – Ísold & Helga (angolul)
  2. “Think About Things” – Daði & Gagnamagnið (angolul)
  3. “Echo” – Nína (angolul)
  4. “Oculis Videre” – Iva (angolul)
  5. “Almyrkvi” – Dimma (izlandiul)

A szavazás menete

A döntő két fordulóra oszlik. Először hallhatjuk mind az öt produkciót, amiből a legjobb kettő jut tovább 50%-ban a nemzetközi zsűri és 50%-ban a nézői szavazatok alapján. Majd a két továbbjutó dalt újra előadják, amik közül már 100%-ban a nézői szavazatok döntenek.

Nemzetközi fellépők

Az izlandi nemzeti döntő során évről évre meghívnak különböző nemzetközi előadókat fellépni köztes produkcióként. Idén a 2019-es verseny közönség szavazásának győztese, a norvég KEiiNO trió lesz az egyik sztárfellépő. Természetesen az előző évi izlandi válogató győztese a Hatari formáció is színpadra lép majd. Végül pedig, mint 2016 óta minden évben, idén is lesz egy harmadik fellépő, akinek kilétét még nem fedték fel, így kíváncsian várjuk ki lesz a meglepetés előadó.

web survey

(wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top