ESC Hungary

Eurovízió 2020

Söngvakeppnin 2020 – Izland hamarosan dönt

Két elődöntő után Izland készen áll megválasztani indulóját a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra. A döntőt 2020. február 29.-én szombaton rendezik meg.

Nyelvválasztás

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Söngvakeppnin 2020 szabályai szerint az elődöntők során izlandi nyelven kell, hogy bemutassák az indulókat. Viszont a döntőbe jutott dalok nyelvét megváltoztathatják az előadók. Az idei öt finalista közül négyen úgy döntöttek, hogy produkciójuk angol nyelvű változatát viszik a döntőbe, csak Dimma lép fel továbbra is az izlandi verzióval.

A döntőbe jutott dalok sorrendjét a nemzeti köztévé állította össze, amely a következő:

  1. “Meet me halfway” – Ísold & Helga (angolul)
  2. “Think About Things” – Daði & Gagnamagnið (angolul)
  3. “Echo” – Nína (angolul)
  4. “Oculis Videre” – Iva (angolul)
  5. “Almyrkvi” – Dimma (izlandiul)

A szavazás menete

A döntő két fordulóra oszlik. Először hallhatjuk mind az öt produkciót, amiből a legjobb kettő jut tovább 50%-ban a nemzetközi zsűri és 50%-ban a nézői szavazatok alapján. Majd a két továbbjutó dalt újra előadják, amik közül már 100%-ban a nézői szavazatok döntenek.

Nemzetközi fellépők

Az izlandi nemzeti döntő során évről évre meghívnak különböző nemzetközi előadókat fellépni köztes produkcióként. Idén a 2019-es verseny közönség szavazásának győztese, a norvég KEiiNO trió lesz az egyik sztárfellépő. Természetesen az előző évi izlandi válogató győztese a Hatari formáció is színpadra lép majd. Végül pedig, mint 2016 óta minden évben, idén is lesz egy harmadik fellépő, akinek kilétét még nem fedték fel, így kíváncsian várjuk ki lesz a meglepetés előadó.

web survey

(wiwibloggs.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top