ESC Hungary

Rajongunk

Szaxofonost küld Magyarország a Fiatal zenészek versenyére

A 18 éves debreceni születésű Bencze Máté képviseli Magyarországot az Eurovíziós Fiatal Zenészek versenyén, ami bő két hét múlva fog kezdődni. A fiatalember a zene mellett extrémsport rajongó és tehetséges BMX-es.

Hangszeres tudása mellett termete is figyelemre méltó: 203 centiméterével nem tud könnyen eltűnni a tömegben. Magasságánál csak tehetsége nő gyorsabban: az elmúlt években számos versenyen végzett kiemelkedő helyen, és a Duna Televízió Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsorának 2017-es és 2018-as évadába is bekerült. Az edinburgh-i versenyen való indulás jogát is itt nyerte el, az MTVA különdíjaként. Máté augusztus közepén utazik a helyszínre, ahol próbák várják majd, és ahol megismeri a többi ország indulóit. A Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyének augusztus 18-i és 19-i elődöntőit a mediaklikk.hu oldal élőben közvetíti, magyar idő szerint 19 órától. Bencze Máté augusztus 18-án áll színpadra.

(MTVA Sajtó osztály)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top