ESC Hungary

Eurovízió 2020

The Next Song 2020: Izrael dalt választ

Több mint három hónappal ezelőtt Izrael megkezdte indulójának kiválasztását a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra. Először a The Next Star keretein belül kiválasztották az előadót, ami Eden Alene győzelmével zárult.

Dalválasztás

Ezután a The Next Song indulásával megkezdődött a dal keresése, ami már lassan a végéhez közeledik. A dalválasztó bizottság 248 dalból választotta ki a legjobb négyet. Az izraeli köztévé (KAN) nemrég közzétette ezt a négy dalt, amik már elérhetőek a YouTube-on dalszöveggel együtt.

The Next Song 2020 Élő közvetítés 2020.03.03-án 21:30-tól itt: https://www.kan.org.il/live/tv.aspx?stationid=2

Ezeket a dalokat Eden Alene a következő sorrendben fogja majd bemutatni március 3.-án:

  1. “Savior in the Sound”
  2. “Roots”
  3. “Rakata – רק אתה”
  4. “Feker Libi”

“Savior in the Sound”

A “Savior in the Sound” (“Megváltó a hangban”) szerzői Oren Emanuel, Talia Londoner és Uri Avni. Eden Alene ezt a dalt fogja először énekelni 2020. március 3-án.

“Roots”

A “Roots” (“Gyökerek”) dalszerzői Nathan Goshen és Stav Beger. Nathan Goshen meglehetősen híres énekes Izraelben. Berger neve szintén ismerős lehet, hiszen ő szerezte Netta “Toy“ című győztes dalát, ami meg is érződik a mostani dalszövegben.

“Rakata – רק אתה”

A “Rakata – רק אתה” cím több szempontból is érdekes választás. Egyrészt a “Raq Ata” héberül azt jelenti, hogy “Csak Te”, másrészt a hangutánzó jellege miatt is egyedi. Gal Jo Cohen, Eyal Ishay, Zlil Kalifi, Eran Kashi írta a dalt, amit kedden este a harmadikként ad elő Eden Alene.

“Feker Libi”

A “Feker Libi” (amhárul “Szerelmem”) mögött egy igazi Eurovíziós szerzői csapat áll. Doron Medalie már három alkalommal vett részt dalszerzőként az Eurovízión, amik közül egy nyertes is lett, rajta kívül még közreműködött Idan Raichel is, akit Tel-Avivban láthattunk a dalfesztivál színpadán. A dal egyedisége még, hogy öt különböző nyelven vannak benne részek (angol, amhara, héber, arab és egy összeállított afrikai nyelven). A híres szerzői csapat miatt és mivel ez lesz a záró előadás, a rajongók ennek a dalnak nagy sikert jósolnak.

survey service

(wiwibloggs.com)

About Author

The Next Song 2020: Izrael dalt választ
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top