ESC Hungary

Eurovízió 2020

Törölhetik az Eurovíziót a koronavírus miatt

Rotterdam polgármestere Ahmed Aboutaleb azt nyilatkozta, hogy amennyiben lemondanák az Eurovíziós Dalfesztivál megrendezését, erről legkésőbb április 6-ig hozzák meg a döntést. Ugyanis ekkorra tervezik elkezdeni a 2020-as Eurovízió színpadát a rotterdami Ahoy Arénában.

A polgármester a helyi hírcsatornának nyilatkozott, röviddel azután, hogy a holland kormány bejelentette a korlátozó intézkedéseit a koronavírussal kapcsolatban csütörtökön. Emellett megerősítette, hogy továbbra is választható lehetőség nézőközönség nélkül megtartani a versenyt.

Korlátozások a koronavírus miatt

Betiltották a 100 fő feletti rendezvények megtartását, mivel a járvány terjedése ezzel lassítható.

Mark Rutte miniszterelnök a fenti intézkedés mellett még egy sor egyéb korlátozást is bejelentett a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón. A főiskolákat, egyetemeket utasították, hogy távoktatás formájában működjenek a korlátozások visszavonásáig. Lemondták a koncerteket, a labdarúgó mérkőzéseket a hónap hátralevő részére. Csütörtök estével az ország két látványossága, a Rijksmuseum és a Van Gogh múzeum is bezárta kapuit.

A korlátozások március 31-ig maradnak érvényben. Ezek természetesen felvetik a kérdést, hogy a 2020-as Eurovíziót megtartják-e. Azzal, hogy a kormány a korlátozásoknak határidőt szabott igyekszik mérsékelni a bizonytalanság érzését, és a határidő lejártával újraértékeli a helyzetet.

Az új koronavírussal fertőzöttek száma Hollandiában csütörtökre 22%-kal nőtt az előző naphoz képest, így jelenleg 614 fertőzöttet diagnosztizáltak az országban. Ez a tény is indokolja a bevezetett korlátozásokat, a miniszterelnök a közegészségügy fenntarthatósága érdekében járt el ezzel az intézkedéscsomaggal. A következőket nyilatkozta: „A fokozott odafigyeléssel megelőzhető a fertőzés tetőzése olyan mértékben, ami már a kórházak túlterheltségét eredményezné.”

A koronavírus ellenére is zajlik a 2020-as Eurovízió szervezése?

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy most így megrendezésre kerül-e ebben a helyzetben az Eurovízió. Jelenleg Hollandiában a főbb eseményeket májusban, mint az Eurovízió, az Invictus Games és a Holland Grand Prix rendezvényeket még mindig úgy néz ki, hogy megtartják.

Rotterdam polgármestere Ahmed Aboutaleb azonban világossá tette, hogy „még túl korai” döntést hozni az Eurovízióról. Ezzel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „A kormány intézkedései legalább március végéig érvényben vannak. Ez azt jelenti, hogy március vége és május 16. között még hét hetünk van.”

„Számomra az utolsó nap a döntéshozatalra az a pillanat, amikor megkezdjük a színpad felépítését. Abban a pillanatban tisztáznia kell: megrendezésre kerül vagy sem. Az EBU és az Avrotros dönthet arról, hogy a versenyt megtartják-e vagy sem. Ha döntésük ellentmond a kapott orvosi tanácsoknak, és véleményem szerint vissza kell mondanunk, felelősséget kell vállalnom érte, de most még túl korai erről beszélni.”

Mikor arról kérdezték, hogy megrendezhetik-e az Eurovíziót nézőközönség nélkül azt nyilatkozta, hogy ez is egy lehetőség, majd hozzátette, hogy az ezzel kapcsolatos döntés már Said Kasmi, az idegenforgalmat felügyelő városi tanácsos hatásköre alá tartozik.

(wiwibloggs.com)

About Author

Törölhetik az Eurovíziót a koronavírus miatt
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top