ESC Hungary

The Rasmus
Eurovízió 2023

UMK: Visszatér a The Rasmus és BESS

Az Yle által rendezett UMK döntőjét február 25-én tartják. A Logomoban versenyző UMK-döntősök mellett a tavalyi UMK-győztes a The Rasmus, valamint Finnország egyik jelenleg legsikeresebb művésze, BESS is a színpadra lép. A döntőben a UMK házigazdája, Haber Samu is fellép.

https://www.youtube.com/watch?v=LSi9nfr65FE

A The Rasmus számára mozgalmasan telt az Eurovíziós Dalfesztivált követő időszak. Tavaly a zenekar számos finn nyári zenei fesztiválon szerepelt, 2022 őszén pedig saját könyvet adott ki „The Rasmus” címmel, valamint megjelentette tizedik albumát, a Rise-t. Tavaly szeptemberben a Helsinki Ice Hallban egy különleges koncertet követően a zenekar európai koncertkörútra indult, és hatalmas tömeg előtt játszott Mexikóban. A banda jelenleg új zenéket ír, és még ebben az évben bejelentik az új fellépési dátumokat.

„Nagyon jó újra a UMK színpadára állni! Amikor a tavalyi versenyen részt vettünk, hatalmas volt az izgalom. Most vissza térünk, hogy egy hatalmas show-t csináljunk a legújabb, Live and Never Die kislemezünkkel” – nyilatkozta a The Rasmus. „A UMK és az Eurovízió teljesen elképesztő élmény volt. A torinói ESC-n összebarátkozhattunk más előadókkal, és a verseny után az ukrán Kalush Orchestra-val elkészítettük az In The Shadows és a Stefania közös változatát.”

BESS, aki a UMK22-ben versenyzett, és tavaly országos hírnévre tett szert, még 2017-ben debütált. Az elektronikus zenét és a house-t popzenével ötvöző énekesnő a 2023 februárjában megrendezett Emma Gaala-n összesen négy Emma-díjat vehetett át: a legjobb szólóelőadó, a legjobb pop, a legtöbbet streamelt hazai dal (Ram pam pam) és a legjobb dal (Ram pam pam) kategóriákban.

A UMK23 döntőjén BESS előadja új, Lähtee käsistä című kislemezét, amely február 10-én jelent meg. A kislemez az utolsó kiadott dal új albumának tavasszal történő megjelenése előtt.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ismét felléphetek a UMK színpadán, és ezzel a csodálatos csapattal állíthatok össze egy show-t. Egyszerre inspiráló, izgalmas és más módon ugyan, de kihívást is jelent. Ez a UMK olyan mega show lesz, amilyet még soha senki nem látott.” – nyilatkozta BESS.

A UMK győztesét február 25-én választják ki Finnországban.

A döntő magyar idő szerint este 8-kor kezdődik. Az adásban angol nyelvű kommentár is lesz. A UMK23 döntősei: Keira, Benjamin, Robin Packalen, Lxandra, Käärijä, KUUMAA és a Portion Boys.

A győztest a finn tévénézők és a nemzetközi zsűri közösen választja ki. A szavazatok 75%-át a közönség, a fennmaradó 25%-ot a zsűri adja. A döntősöket 362 pályázó közül választotta ki a Tapio Hakanen, az YleX zenei vezetője által vezetett zeneipari szakemberekből álló zsűri.

About Author

UMK: Visszatér a The Rasmus és BESS
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top