ESC Hungary

The Rasmus
Eurovízió 2023

UMK: Visszatér a The Rasmus és BESS

Az Yle által rendezett UMK döntőjét február 25-én tartják. A Logomoban versenyző UMK-döntősök mellett a tavalyi UMK-győztes a The Rasmus, valamint Finnország egyik jelenleg legsikeresebb művésze, BESS is a színpadra lép. A döntőben a UMK házigazdája, Haber Samu is fellép.

https://www.youtube.com/watch?v=LSi9nfr65FE

A The Rasmus számára mozgalmasan telt az Eurovíziós Dalfesztivált követő időszak. Tavaly a zenekar számos finn nyári zenei fesztiválon szerepelt, 2022 őszén pedig saját könyvet adott ki „The Rasmus” címmel, valamint megjelentette tizedik albumát, a Rise-t. Tavaly szeptemberben a Helsinki Ice Hallban egy különleges koncertet követően a zenekar európai koncertkörútra indult, és hatalmas tömeg előtt játszott Mexikóban. A banda jelenleg új zenéket ír, és még ebben az évben bejelentik az új fellépési dátumokat.

„Nagyon jó újra a UMK színpadára állni! Amikor a tavalyi versenyen részt vettünk, hatalmas volt az izgalom. Most vissza térünk, hogy egy hatalmas show-t csináljunk a legújabb, Live and Never Die kislemezünkkel” – nyilatkozta a The Rasmus. „A UMK és az Eurovízió teljesen elképesztő élmény volt. A torinói ESC-n összebarátkozhattunk más előadókkal, és a verseny után az ukrán Kalush Orchestra-val elkészítettük az In The Shadows és a Stefania közös változatát.”

BESS, aki a UMK22-ben versenyzett, és tavaly országos hírnévre tett szert, még 2017-ben debütált. Az elektronikus zenét és a house-t popzenével ötvöző énekesnő a 2023 februárjában megrendezett Emma Gaala-n összesen négy Emma-díjat vehetett át: a legjobb szólóelőadó, a legjobb pop, a legtöbbet streamelt hazai dal (Ram pam pam) és a legjobb dal (Ram pam pam) kategóriákban.

A UMK23 döntőjén BESS előadja új, Lähtee käsistä című kislemezét, amely február 10-én jelent meg. A kislemez az utolsó kiadott dal új albumának tavasszal történő megjelenése előtt.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ismét felléphetek a UMK színpadán, és ezzel a csodálatos csapattal állíthatok össze egy show-t. Egyszerre inspiráló, izgalmas és más módon ugyan, de kihívást is jelent. Ez a UMK olyan mega show lesz, amilyet még soha senki nem látott.” – nyilatkozta BESS.

A UMK győztesét február 25-én választják ki Finnországban.

A döntő magyar idő szerint este 8-kor kezdődik. Az adásban angol nyelvű kommentár is lesz. A UMK23 döntősei: Keira, Benjamin, Robin Packalen, Lxandra, Käärijä, KUUMAA és a Portion Boys.

A győztest a finn tévénézők és a nemzetközi zsűri közösen választja ki. A szavazatok 75%-át a közönség, a fennmaradó 25%-ot a zsűri adja. A döntősöket 362 pályázó közül választotta ki a Tapio Hakanen, az YleX zenei vezetője által vezetett zeneipari szakemberekből álló zsűri.

About Author

UMK: Visszatér a The Rasmus és BESS
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top