ESC Hungary

Eurovízió 2023

Unser Lied für Liverpool – Nemzeti döntőt rendez Németország péntek este

21:20-tól egy felvezető műsort láthatunk, „Alles Eurovision” címmel, melyben megszólal többek között a finálé házigazdája, Barbara Schöneberger, a tavalyi Eurovíziós képviselőjük Malik Harris, és a 2017-es nemzeti döntő egyik zsűritagja, Florian Silbereisen is.

22:20-kor veszi kezdetét a német nemzeti döntő, melyben nyolc dal versenyez az ország képviseletéért. Eredetileg kilenc résztvevője lett volna a mai adásnak, de Frida Gold csapata már tegnap sem tudott megjelenni a második próba napon és az esti zsűris próbán sem. Így a zsűri az első próba videóját pontozta, és ekkor még mindenki reménykedett abban, hogy Alina Süggeler énekesnő a mai versenynapra jobban lesz, és színpadra tudnak állni az este folyamán. De sajnos ma délelőtt az énekesnő betegségére hivatkozva vissza kellett, hogy lépjenek a versenytől. Így tehát ma este sajnos nem hallhatjuk az „Alle Frauen in mir sind müde” című versenydalt.

A nyolc döntős versenyprodukció:

  1. TRONG – Dare To Be Different
  2. René Miller – Concrete Heart
  3. Anica Russo – Once Upon A Dream
  4. Lonely Spring – Misfit
  5. Will Church – Hold On
  6. Patty Gurdy – Melodies Of Hope
  7. Ikke Hüftgold – Lied mit gutem Text
  8. Frida Gold – Alle Frauen in mir sind müde
  9. Lord Of The Lost – Blood & Glitter

A szavazás menete:

Egy nemzetközi zsűri (Svájc, Hollandia, Finnország, Spanyolország, Litvánia, Ukrajna, Ausztria és az Egyesült Királyság) szavazatai adják a végeredmény 50%-át.
Az a tény, hogy kilenc helyett csak nyolc fellépő indul a versenyen, megváltoztatja a szavazáson a pontok szétosztását is. A nyolc ország zsűrije most 1, 2, 3, 4, 6, 8, 10 és 12 pontot adhat a dalokra. A megszokott ESC pontrendszerhez képest nem csak a 7 pont hiányzik, hanem most már az 5 pont is. Így a zsűri összesen 368 pontot oszt szét a versenyzők között.

A pontok másik 50 százaléka a közönségtől származik, és a műsor során telefonos és SMS-ben leadott szavazatokból, valamint az online szavazásból tevődik össze. (A közönség már február 24-e óta szavazhat online, és ezt még ma este 22:00-ig megteheti.)
A közönségszavazatok által, ugyanannyi pontot osztanak ki a nyolc versenydalra százalékos arányában, mint amennyit a nemzetközi zsűrik osztottak ki (368 pont).

A szavazási szünetben sztárvendégként lép színpadra a The BossHoss és előadja Ilse DeLange-val (ESC 2014- Hollandia/ The Common Linnets tagja volt) készült közös dalukat.

Az élő adást IDE KATTINTVA követhetjük figyelemmel.

 

eurovision.de

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top