ESC Hungary

Konstrakta - Szerbia
Eurovízió 2022

Véget ért a második körös próba

Konstrakta - Szerbia

Egyre közelebb az a bizonyos dátum, már mindenki visszaszámol és tűkön ül. Torinóban az elődöntőben szereplő országoknak véget ért a második körös próba. A Big 5 még csak az elsőn van túl, azonban rájuk sem kell már sokat várni.

Az Eurovíziót megelőző első hét mindig nagyon izgalmas. Idén ugyan kicsit változott a menetrend a Tiktok tartalmak miatt, azonban így is megérte frissítgetni a különféle közösségi média oldalakat és videómegosztó platformokat.

A sajátos helyzetre való tekintettel, (nem működő színpadelem) a delegációk talán többet dolgoztak a megfelelő színpadkép kialakításával mint az eddigi években. Volt aki utolsó pillanatban szervezte át a grafikát, esetleg más különféle látványelemet. Azonban meg kell említeni, hogy van olyan produkció aminek jól áll a háttérben elterülő mechanikus óriás.

Születtek nagy meglepetések és értek minket nagy csalódások is. Volt aki a komplett nemzeti válogatós színpadképét hozta Torinóba, de akadt olyan is aki egy teljesen átdolgozott koncepcióval érkezett. Voltak “botrányok” – ilyen Albánia és a cenzúra esete, vagy maga a nem működő nap – ami miatt sajnos elszabadultak az indulatok az eurovíziós közösség körében.

Ez olyannyira elfajult, hogy ezt már az EBU sem hagyhatta szó nélkül. Az EBU által közzétett felhívás:

EBU közlemény

“Határozottan elítélünk bármi fajta diszkriminációt és megdöbbentünk az online felületeken történő sértegetések miatt, amit azok az emberek kaptak – sokszor a saját, személyes profiljaikon – akik nagyon keményen dolgoznak az idei verseny elkészítése érdekében.

Bárki aki átlépi a határt azonnal blokkolva, tiltva és jelentve lesz a nagyon komoly esetekben pedig együttműködve a közösségi média partnereinkkel a helyi hatóságokhoz fogunk fordulni.

Megértjük, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál iránt érzett szenvedély és szeretet nagyon mélyen fut és az EBU mindig bátorítja a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét de az előadóknak a stábnak és az önkénteseknek nem szabadna sértegetések, fenyegetőzések és zaklatások mellett dolgoznia.

Az Eurovíziós Dalfesztivál azzal a céllal jött létre, hogy egyesítsen közösségeket. Az értékei közé tartozik az inkluzivitás, egyetemesség és a sokféleség ünneplése a zenén keresztül. Arra szeretnénk sürgetni a követőinket és az idei évben versenyző előadók rajongóit, hogy erről az évről civilizáltan és tiszteletteljesen beszéljenek.”

EBU

 

Ennek a gondolatnak a szellemében megkérünk titeket, hogy a hozzászólás szekcióban a fentieket tudomásul véve kommenteljetek. A program holnap folytatódik, jön a Big 5 második körös próbája, kövessétek a közösségi média oldalainkat a frissítésekért.

Véget ért a második körös próba
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: