ESC Hungary

Konstrakta - Szerbia
Eurovízió 2022

Véget ért a második körös próba

Konstrakta - Szerbia

Egyre közelebb az a bizonyos dátum, már mindenki visszaszámol és tűkön ül. Torinóban az elődöntőben szereplő országoknak véget ért a második körös próba. A Big 5 még csak az elsőn van túl, azonban rájuk sem kell már sokat várni.

Az Eurovíziót megelőző első hét mindig nagyon izgalmas. Idén ugyan kicsit változott a menetrend a Tiktok tartalmak miatt, azonban így is megérte frissítgetni a különféle közösségi média oldalakat és videómegosztó platformokat.

A sajátos helyzetre való tekintettel, (nem működő színpadelem) a delegációk talán többet dolgoztak a megfelelő színpadkép kialakításával mint az eddigi években. Volt aki utolsó pillanatban szervezte át a grafikát, esetleg más különféle látványelemet. Azonban meg kell említeni, hogy van olyan produkció aminek jól áll a háttérben elterülő mechanikus óriás.

Születtek nagy meglepetések és értek minket nagy csalódások is. Volt aki a komplett nemzeti válogatós színpadképét hozta Torinóba, de akadt olyan is aki egy teljesen átdolgozott koncepcióval érkezett. Voltak „botrányok” – ilyen Albánia és a cenzúra esete, vagy maga a nem működő nap – ami miatt sajnos elszabadultak az indulatok az eurovíziós közösség körében.

Ez olyannyira elfajult, hogy ezt már az EBU sem hagyhatta szó nélkül. Az EBU által közzétett felhívás:

EBU közlemény

„Határozottan elítélünk bármi fajta diszkriminációt és megdöbbentünk az online felületeken történő sértegetések miatt, amit azok az emberek kaptak – sokszor a saját, személyes profiljaikon – akik nagyon keményen dolgoznak az idei verseny elkészítése érdekében.

Bárki aki átlépi a határt azonnal blokkolva, tiltva és jelentve lesz a nagyon komoly esetekben pedig együttműködve a közösségi média partnereinkkel a helyi hatóságokhoz fogunk fordulni.

Megértjük, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál iránt érzett szenvedély és szeretet nagyon mélyen fut és az EBU mindig bátorítja a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét de az előadóknak a stábnak és az önkénteseknek nem szabadna sértegetések, fenyegetőzések és zaklatások mellett dolgoznia.

Az Eurovíziós Dalfesztivál azzal a céllal jött létre, hogy egyesítsen közösségeket. Az értékei közé tartozik az inkluzivitás, egyetemesség és a sokféleség ünneplése a zenén keresztül. Arra szeretnénk sürgetni a követőinket és az idei évben versenyző előadók rajongóit, hogy erről az évről civilizáltan és tiszteletteljesen beszéljenek.”

EBU

 

Ennek a gondolatnak a szellemében megkérünk titeket, hogy a hozzászólás szekcióban a fentieket tudomásul véve kommenteljetek. A program holnap folytatódik, jön a Big 5 második körös próbája, kövessétek a közösségi média oldalainkat a frissítésekért.

About Author

Véget ért a második körös próba
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top