ESC Hungary

Kalush Orchestra
Eurovízió 2023

Vidbir: 36 versenyző a szűkített listán

Kalush Orchestra

Az ukrán közszolgálati műsorszolgáltató, azaz a Suspline kihirdette a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál ukrán nemzeti válogatójára felkerült 36 résztvevő nevét:

 1. 2TONE
 2. Angelina
 3. DAYTON
 4. Drevo
 5. Elysees
 6. DEMCHUK
 7. FIINKA
 8. Havkа
 9. Jerry Heil
 10. Iana Kovaleva
 11. Kozak Siromaha
 12. KRUTЬ
 13. Lue Bason
 14. Moisei
 15. Olivan
 16. OOHLA
 17. Oy Sound System
 18. SASHA
 19. Seréen
 20. sexnesc
 21. Shy
 22. SKYLERR
 23. SOWA
 24. Tember Blanche
 25. Tery
 26. TVORCHI
 27. Victoria Niro
 28. Vynohradova
 29. Zetetics
 30. Лилу45
 31. Макс Пташник
 32. Мія Рамарі
 33. Роялькіт
 34. Саша Фадєєва
 35. ТÓНКА
 36. Циферблат

„Számomra az a legfontosabb, hogy az ukrán zene ne tűnjön el, hanem fejlődjön minden irányba, hogy minden lehetséges zenei stílusunknak meglegyen a maga hőse. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi háborús időben és a zenészek életének teljes bizonytalanságában ez a nemzeti válogató kiemelt jelentőséget kap: nemcsak azokat választjuk ki, akik megérdemlik, hogy képviseljék Ukrajnát a megmérettetésen, hanem azokat is akik különféle stílust reprezentálnak. Ukrán zene, amelyet itt és most komponálnak, bármi történjen is” – mondta Dmytro Shurov a 2023-as nemzeti válogató zenei producere.

„Örülök, hogy sok zenészt sikerült motiválnom, inspirálnom, rábírni, hogy új dalokat és érdekes ötleteket alkossanak a kiválasztási folyamat során. Sokuk számára nehéz volt újrakezdeni az írást, jó néhány zenész kényszerült elhagyni az országot, voltak akik szakmát váltottak vagy épp a túlélésért harcolnak. Vannak zenészek, akik önkéntesek, harcolnak a háborúban. Ennek ellenére megvan a 36 dalból álló szűkített lista, amelyen minden megtalálható – a dream popon és a rockon át az indie-ig, rap-ig és folkig. Minden bizonnyal van néhány modern sláger, amely bármilyen színpadot megmozgat. Mindez azt mutatja, hogy nemzetünk mennyire kreatív. Köszönöm a közönségnek és a Suspilne-nak a Vidbir iránti bizalmat. Az autómban hallgattam ezt a szűkített listát, és remélem, hogy miután az összes dal megjelent, mindenki hasonlóképpen tesz majd.”

A döntősök névsorát legkésőbb november 17-én hozzák nyilvánosságra. Ezt a szűkített listán szereplő résztvevők meghallgatása előzi meg. A Vidbir 2023 nagydöntőjét december 17-én tartják.

About Author

Vidbir: 36 versenyző a szűkített listán
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top