ESC Hungary

Rajongunk

Wolf Kati szeretné, ha visszatérnénk az Eurovízióra

A Dal 2023 zsűritagja szerint lehetne külön Eurovíziós dalválogató is itthon.

Nagyon sajnálja, hogy Magyarország már 4. éve nem vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen, erről is mesélt az Eurovíziós Podcast legutóbbi adásában Wolf Kati, aki 2011-ben képviselte hazánkat a világ egyik legnézettebb műsorában a What About My Dreams (magyarul Szerelem miért múlsz) című dalával. Az énekesnő nagyon sokat köszönhet a dalfesztiválnak, amiről a podcastban is nagyon lelkesen mesélt: „Volt olyan fellépésem, nem is tudom, 5 éve Kölnben például, hogy ugye ennyi idő után elmész az eurovíziós daloddal föllépni, hát fogalmam nem volt, hogy mi vár ott rám, csupa külföldi rajongó, és hát üvöltötték velem! De nem csak ezt a dalt… Potyogtak a könnyeim! Teljesen kész voltam!

Wolf Kati eurovíziós szereplésének akkora hatása volt itthon, hogy a közmédia a következő évben, 2012-ben elindította saját eurovíziós nemzeti válogatóműsorát, A Dalt, ami felkavarta az állóvizet. Rengeteg sláger született, és a köztévé kivételesen magas nézettséget is el tudott érni. A műsor olyan addig alig ismert művészeket fedezett fel, mint ByeAlex, miközben a legnagyobb sztárok is versenybe szálltak, hiszen a tét óriási volt: a győztes több mint 100 millió embernek énekelhetett, amit sehogy máshogy nem lehet elérni itthon. A Dal fődíját, az Eurovízióra szóló „repülőjegyet” viszont 2020-ban elvették, az eurovíziómentes műsornak pedig idén Wolf Kati az egyik zsűritagja, aki meglepő ötletet osztott meg az Eurovíziós Podcastban:Én egyébként simán csinálnék egy sima Dal válogatót, meg csinálnék egy Eurovíziósat.

Még az is lehet, hogy Wolf Katit újra láthatjuk az Eurovízió színpadán, hiszen a podcastban elárulta, hogy „ha valahol még versenyezni támad kedvem, akkor az az Eurovízió lesz”.

Egy hónapja Kállay-Saunders András volt az Eurovíziós Podcast vendége, aki hiába lett 5. az Eurovízión, azóta többször is újra ki akart jutni a Dalversenyre. „Hogyha kitűzök egy célt, azt addig csinálom, ameddig nem sikerül… A Running után már amikor ott voltunk, és már lejöttem a színpadról, és vége volt, sétáltam az öltözőhöz, már mondtam, hogy addig fogom csinálni, ameddig nem nyerem meg. Ez a cél, úgyhogy jó lenne, hogyha Magyarország indulna még egyszer” – mesélte a podcastban.

Közben az idei Eurovízión résztvevő országok egymás után választják ki a versenydalaikat, egy részüket pedig Wolf Kati, az ESC Hungary főszerkesztője, Klész Imre és Kállay-Saunders András is kielemezte. Az Eurovíziós Podcast itt található, elérhető Spotify-on is!

About Author

Wolf Kati szeretné, ha visszatérnénk az Eurovízióra
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top