ESC Hungary

Junior 2022

16 ország vesz részt a 2022-es Junior Eurovízión, ebből NÉGYET már meghallgathatunk

A Junior Eurovízión résztvevő országok száma 12 és 20 között változott az évek során. Idén épp a két szélső érték közé sikerült összehozni a létszámot: 16 dal fog versenyezni a 2022-es Junior Eurovíziós Dalfesztiválon Örményország fővárosában, Jerevánban. A Karen Demirchyan Sport- és Koncertkomplexumban 2022. december 11-én 16 órától fog elrajtolni a show.

A Junior Eurovízión annak 2003-as debütálása óta összesen 40 különböző ország vett részt. Magyarország sosem volt közük, bár 2013 környékén meg nem erősített hírek szerint az MTVA küldött megfigyelőket az aktuális fesztiválokra.

A résztvevő országok és a versenyzőt nevező közmédiumok listája:

Albánia (RTSH), Egyesült Királyság (BBC), Észak-Macedónia (MKRTV), Franciaország (France TV), Grúzia (GPB), Hollandia (AVROTROS), Írország (TG4), Kazahsztán (Khabar Agency), Lengyelország (TVP), Málta (PBS), Olaszország (Rai), Örményország (AMPTV), Portugália (RTP), Spanyolország (TVE), Szerbia (RTS), Ukrajna (UA:PBC).

A Junior Eurovízión is – hasonlóan a felnőtt versenyhez – először a győztes országnak ajánlják fel a következő fesztivál megrendezésének jogát, amivel a 2021-es Junior Eurovízió győztes országa, Örményország élni kívánt. Tavaly Párizsban Maléna győzött a Quami Quami című dallal.

https://www.youtube.com/watch?v=IEqRlYCxPHw&feature=youtu.be

Az idei mezőnyből eddig NÉGY dalt ismerünk:

Hollandia: Luna – La Festa

https://www.youtube.com/watch?v=x5AaJ9dAXig

Lengyelország: Laura Bączkiewicz – To The Moon

Ukrajna: Zlata Dziunka – Nezlamna

Frissítve 2022.10.08 11:20:

Málta: Gaia Gambuzza – Diamonds in the Skies

Amíg várjuk a többi versenyző dalának publikálását, nézzük meg az elmúlt 19 verseny győztes dalait!

(eurovision.tv)

About Author

16 ország vesz részt a 2022-es Junior Eurovízión, ebből NÉGYET már meghallgathatunk
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top