ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Salvador Sobral (ESC 2017) új szívet kapott

A 2017-es Eurovízió győztese, a portugál fado énekes Salvador Sobral már lábadozik a sikeres szívátültetés után.

A lisszaboni Santa Cruz kórház orvosai szerint a 27 éves énekesen sikeres transzplantációt végeztek el pénteken délután, és jelenleg az intenzív osztályon kezelik, ahol figyelik az új szívének működését.

A félénk sztár, aki minden nyilatkozatot visszautasított az egészségével kapcsolatban a búcsúkoncertjéig, az elmúlt három hónapot kórházban töltötte, és várta a megfelelő szívet.

Szombaton este a kórház kardiológiai osztályának vezetője, Miguel Abecasis sajtótájékoztatót tartott.
– Bízzunk abban hogy teljesen fel fog épülni, és normális életet élhet – mondta.
A professzor elmondta azt is, hogy a négy órás operáció rendben lezajlott, és most a hosszú felépülés időszaka kezdődik.

Miután kiderült hogy megvan az új szív, Sobral sok szerencsét kívánt az orvosoknak, viccelődött velük, és javasolta nekik, hogy hallgassanak egy kis klasszikus zenét.

A szeptember 8-i búcsúkoncertje után kórházba kellett vonulnia, a transzplantáció időpontjáig egy műszív tartotta életben. Nagyon tartott attól, hogy nem lesz elegendő idő arra, hogy megtalálják a megfelelő donort. Októberben találtak egy kompatibilis szívet, de nem volt lehetséges végrehajtani a transzplantációt.

Salvador Sobral nemzeti hőssé vált Portugáliában a kijevi győzelme után. Most az lesz a nagy kérdés, hogy a felépülése milyen ütemben fog haladni, mert a májusi lisszaboni Eurovízión sokan szeretnék viszont látni.

(telegraph.co.uk)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top