ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Salvador Sobral (ESC 2017) új szívet kapott

A 2017-es Eurovízió győztese, a portugál fado énekes Salvador Sobral már lábadozik a sikeres szívátültetés után.

A lisszaboni Santa Cruz kórház orvosai szerint a 27 éves énekesen sikeres transzplantációt végeztek el pénteken délután, és jelenleg az intenzív osztályon kezelik, ahol figyelik az új szívének működését.

A félénk sztár, aki minden nyilatkozatot visszautasított az egészségével kapcsolatban a búcsúkoncertjéig, az elmúlt három hónapot kórházban töltötte, és várta a megfelelő szívet.

Szombaton este a kórház kardiológiai osztályának vezetője, Miguel Abecasis sajtótájékoztatót tartott.
– Bízzunk abban hogy teljesen fel fog épülni, és normális életet élhet – mondta.
A professzor elmondta azt is, hogy a négy órás operáció rendben lezajlott, és most a hosszú felépülés időszaka kezdődik.

Miután kiderült hogy megvan az új szív, Sobral sok szerencsét kívánt az orvosoknak, viccelődött velük, és javasolta nekik, hogy hallgassanak egy kis klasszikus zenét.

A szeptember 8-i búcsúkoncertje után kórházba kellett vonulnia, a transzplantáció időpontjáig egy műszív tartotta életben. Nagyon tartott attól, hogy nem lesz elegendő idő arra, hogy megtalálják a megfelelő donort. Októberben találtak egy kompatibilis szívet, de nem volt lehetséges végrehajtani a transzplantációt.

Salvador Sobral nemzeti hőssé vált Portugáliában a kijevi győzelme után. Most az lesz a nagy kérdés, hogy a felépülése milyen ütemben fog haladni, mert a májusi lisszaboni Eurovízión sokan szeretnék viszont látni.

(telegraph.co.uk)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top