ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

45 éves korában elhunyt Roger Cicero (ESC 2007)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Elhunyt Roger Cicero, a 2007-es Eurovíziós Dalfesztivál német versenyzője, aki a Frauen regier’n die Welt, azaz A nők irányítják a világot című dalt énekelte. 45 éves volt.

Roger Cicero 1970. július 6-án született Berlinben. Zenész családba született: apja jazz zongorista, anyja pedig táncosnőként dolgozott. Rogernek már 16 éves korában volt televíziós fellépése. 1991 és 1996 között jazzéneklést tanult Hilversumban és egy nagyzenekar tagja lett.

A személyes stílusát a ’40-es ’50-es évek zenéje határozta meg, első ilyen albumát 2006-ban adta ki, melyet további 6 album követett.

2007-ben megnyerte a német eurovíziós válogatót Matthias Haß és Frank Ramon dalával, a Frauen regier’n die Welt a 19. helyet érte el.

Az Eurovízió után folytatódott a karrierje, egy sorozatban kapott szerepet, illetve több tévéműsornak volt a műsorvezetője. A Für nichts auf dieser Welt című dala a 2012-es UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos német rajongói dala lett.

Roger a múlt héten, március 24-én hunyt el, agyvérzés volt a halálának okozója. 8 éves fiát hagyta magára. Az énekes menedzsmentje arra kéri a rajongókat, hogy adakozzanak a Mentsd meg a gyerekeket alapítványnak, melyet Cicero is támogatott. Nyugodjék békében.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top