ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

45 éves korában elhunyt Roger Cicero (ESC 2007)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Elhunyt Roger Cicero, a 2007-es Eurovíziós Dalfesztivál német versenyzője, aki a Frauen regier’n die Welt, azaz A nők irányítják a világot című dalt énekelte. 45 éves volt.

Roger Cicero 1970. július 6-án született Berlinben. Zenész családba született: apja jazz zongorista, anyja pedig táncosnőként dolgozott. Rogernek már 16 éves korában volt televíziós fellépése. 1991 és 1996 között jazzéneklést tanult Hilversumban és egy nagyzenekar tagja lett.

A személyes stílusát a ’40-es ’50-es évek zenéje határozta meg, első ilyen albumát 2006-ban adta ki, melyet további 6 album követett.

2007-ben megnyerte a német eurovíziós válogatót Matthias Haß és Frank Ramon dalával, a Frauen regier’n die Welt a 19. helyet érte el.

Az Eurovízió után folytatódott a karrierje, egy sorozatban kapott szerepet, illetve több tévéműsornak volt a műsorvezetője. A Für nichts auf dieser Welt című dala a 2012-es UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos német rajongói dala lett.

Roger a múlt héten, március 24-én hunyt el, agyvérzés volt a halálának okozója. 8 éves fiát hagyta magára. Az énekes menedzsmentje arra kéri a rajongókat, hogy adakozzanak a Mentsd meg a gyerekeket alapítványnak, melyet Cicero is támogatott. Nyugodjék békében.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top