ESC Hungary

A Dal 2016

A Dal 2016: Újabb részletek a szombati versenyről

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

A Dal 2016-ot szervező MTVA egy mai sajtótájékoztatón jelentett be újabb részleteket a Dal 2016 lebonyolításáról. Átalakított nézőtérrel, megújult látvánnyal, különleges díszlettel és egyedi vezérlő és fénytechnikai megoldásokkal indul A Dal 2016 szombat este. Az első elődöntőben mérettetik meg az első tíz Dal abból a harminc pályaműből, amelyet egy tíz fős szakmai elő-zsűri juttatott tovább a zenei műsorba.

Szombaton színpadra lép:

Benji – Kötéltánc
ByTheWay – Free To Fly
Egy másik Zenekar – Kéne közös kép
Freddie – Fehérvári Gábor Alfréd – Pioneer
Mohamed Fatima – Ott leszek
Mushu – Uncle Tom
Odett – Stardust
Tolvai Reni – Fire
Török Jázmin – Power Of Love
Veres-Kovács Petra –Singing Peace

Az idei évadban megújult díszlet, látvány és világítás várja a versenyzőket és a nézőket. „A Dal 2016-ban alkalmazunk először olyan vezérlést a köztévében, amely a dalokra előre megírva tartja szinkronban a látványelemeket, a közel százhúsz mozgófejes lámpát és speciális effekteket. Külön érdekesség, hogy a backstage beköltözik a stúdiótérre, így végig együtt lehetnek a versenyzők, láthatják egymás reakcióit, illetve az ott ülő közönség is élőben bíztathatja a páholyokban tartózkodó előadókat.” – tette hozzá Nyitrai Kata.

A verseny házigazdája a már jól összeszokott páros, Tatár Csilla és Harsányi Levente lesz.

A Dal 2016 elő- és középdöntőiben a négytagú zsűri – Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós – közvetlenül a produkció után pontozza majd a dalokat 1-től 10-ig. A versenydalok elhangzása alatt a nézők ötödik zsűritagként szintén pontozhatják az adott produkciót. Az idei szériában ingyenes lesz a szavazás a dal applikáción, innentől kezdve nem SMS küldést könnyítő szolgáltatásként fog jelentkezni. Az adás ideje alatt A Dal 2016 honlapján is voksolhatnak majd a nézők kedvenc előadójukra, ez szinte bármilyen rendszert futtató eszközről elérhető, amin van böngésző. Mindezek mellett természetesen a hagyományos SMS szavazás is megmarad.

A Dal 2016 applikáció

A Dal 2016 applikáció IOS, Android és Windows Phone rendszerű készüléken is használható. Az alkalmazás már elérhető az App Store-ban, a Google Play és a WP áruházban. Azon felhasználók, akik a korábbi években már letöltötték A Dal alkalmazást IOS vagy Android készülékükre, annyit kell tenniük, hogy letöltik az alkalmazás legújabb frissítését az adott rendszer alkalmazás-gyűjteményéből, hogy idén is tudjanak szavazni kedvencükre. 2016-tól pedig a Windows Phone felhasználók is együtt pontozhatnak, szavazhatnak A Dal zsűrijével, ha letöltik okos eszközeikre A Dal 2016 applikációt. Az ingyenes szavazás regisztrációhoz kötött.

A Dal 2016-ban amellett hogy valakinek lehetősége lesz képviselni Magyarországot a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon, más díjak is lesznek. ’A Dal 2016 Felfedezettje’ díjat, a szakmai zsűri ítél oda, illetve ’A Dal 2016 Legjobb Dalszövege’ díjat, a zsűri és a nézők online szavazatai alapján adják át. A jelölt pályaművekből bárki készíthet remixet, és ’A Legjobb Remix Változat’-ot a Petőfi Rádió szakmai zsűrije bírálja el. Továbbá idén is lehetőség van arra, hogy a zenei műsor versenyzői bemutassák dalaik akusztikus változatát. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is kétfordulós online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás nyerje A Dal 2016 Akusztik fődíját.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top