ESC Hungary

A Dal 2016

A Dal 2016: Újabb részletek a szombati versenyről

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

A Dal 2016-ot szervező MTVA egy mai sajtótájékoztatón jelentett be újabb részleteket a Dal 2016 lebonyolításáról. Átalakított nézőtérrel, megújult látvánnyal, különleges díszlettel és egyedi vezérlő és fénytechnikai megoldásokkal indul A Dal 2016 szombat este. Az első elődöntőben mérettetik meg az első tíz Dal abból a harminc pályaműből, amelyet egy tíz fős szakmai elő-zsűri juttatott tovább a zenei műsorba.

Szombaton színpadra lép:

Benji – Kötéltánc
ByTheWay – Free To Fly
Egy másik Zenekar – Kéne közös kép
Freddie – Fehérvári Gábor Alfréd – Pioneer
Mohamed Fatima – Ott leszek
Mushu – Uncle Tom
Odett – Stardust
Tolvai Reni – Fire
Török Jázmin – Power Of Love
Veres-Kovács Petra –Singing Peace

Az idei évadban megújult díszlet, látvány és világítás várja a versenyzőket és a nézőket. „A Dal 2016-ban alkalmazunk először olyan vezérlést a köztévében, amely a dalokra előre megírva tartja szinkronban a látványelemeket, a közel százhúsz mozgófejes lámpát és speciális effekteket. Külön érdekesség, hogy a backstage beköltözik a stúdiótérre, így végig együtt lehetnek a versenyzők, láthatják egymás reakcióit, illetve az ott ülő közönség is élőben bíztathatja a páholyokban tartózkodó előadókat.” – tette hozzá Nyitrai Kata.

A verseny házigazdája a már jól összeszokott páros, Tatár Csilla és Harsányi Levente lesz.

A Dal 2016 elő- és középdöntőiben a négytagú zsűri – Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós – közvetlenül a produkció után pontozza majd a dalokat 1-től 10-ig. A versenydalok elhangzása alatt a nézők ötödik zsűritagként szintén pontozhatják az adott produkciót. Az idei szériában ingyenes lesz a szavazás a dal applikáción, innentől kezdve nem SMS küldést könnyítő szolgáltatásként fog jelentkezni. Az adás ideje alatt A Dal 2016 honlapján is voksolhatnak majd a nézők kedvenc előadójukra, ez szinte bármilyen rendszert futtató eszközről elérhető, amin van böngésző. Mindezek mellett természetesen a hagyományos SMS szavazás is megmarad.

A Dal 2016 applikáció

A Dal 2016 applikáció IOS, Android és Windows Phone rendszerű készüléken is használható. Az alkalmazás már elérhető az App Store-ban, a Google Play és a WP áruházban. Azon felhasználók, akik a korábbi években már letöltötték A Dal alkalmazást IOS vagy Android készülékükre, annyit kell tenniük, hogy letöltik az alkalmazás legújabb frissítését az adott rendszer alkalmazás-gyűjteményéből, hogy idén is tudjanak szavazni kedvencükre. 2016-tól pedig a Windows Phone felhasználók is együtt pontozhatnak, szavazhatnak A Dal zsűrijével, ha letöltik okos eszközeikre A Dal 2016 applikációt. Az ingyenes szavazás regisztrációhoz kötött.

A Dal 2016-ban amellett hogy valakinek lehetősége lesz képviselni Magyarországot a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon, más díjak is lesznek. ’A Dal 2016 Felfedezettje’ díjat, a szakmai zsűri ítél oda, illetve ’A Dal 2016 Legjobb Dalszövege’ díjat, a zsűri és a nézők online szavazatai alapján adják át. A jelölt pályaművekből bárki készíthet remixet, és ’A Legjobb Remix Változat’-ot a Petőfi Rádió szakmai zsűrije bírálja el. Továbbá idén is lehetőség van arra, hogy a zenei műsor versenyzői bemutassák dalaik akusztikus változatát. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is kétfordulós online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás nyerje A Dal 2016 Akusztik fődíját.

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: