ESC Hungary

A Dal 2018

A Dal 2018: Ezek a dalpremierek várhatóak a közeljövőben

Már csak két hét és elstartol A Dal, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti válogatója. A rövid idő ellenére azonban még mindig hiányzik kilenc versenyző dalának teljes verziója. Természetesen mindenki szeretné már hallani a dalokat teljes hosszában. De meddig kell még várni? Megpróbáltuk felvenni velük a kapcsolatot, hogy választ kapjunk a kérdésre, néhányan pedig válaszoltak is.

A Patikadomb zenekar a The Matters visszalépése után került csak be a versenybe. A fiúk nagyon készségesek voltak és a következő választ adták:

— Jogos a kérdés. A klip már csak pár órányira van attól, hogy elkészüljön! Nagyon szeretnénk minél hamarabb kihozni a dalt, már csak a műsor miatt is!

Nem kellett sokat várni Maya ’n’ Peti válaszára sem. Szikszai Peti, a ByTheWay egykori tagja megnyugtatott minket, hogy már csak néhány napot kell várnunk:

— A teljes dalt videoklippel együtt szeretnénk feltenni valószínűleg január 10-e környékén. Szeretnénk, ha nem egy szimpla képpel kerülne ki.

A Nene zenekar, akárcsak a Patikadomb, szintén idén versenyzik először az Eurovízióra való kijutásért. A zenekar egyik tagja és dalszerzője, Orsovai Reni válaszolta meg, mikorra várható a daluk premierje:

— Éppen a dalunkhoz készítünk videoklipet, és a masterelés utómunkálatai folynak. Ha minden igaz, jövő hét vége felé már ki tudjuk tenni a videót.

A Rising Starban megismert Singh Viki idén már harmadszor vág neki a versenynek. Érdekesség, hogy ez a második alkalom, hogy pótelőadóként csatlakozhatott a mezőnyhöz. Dalát John King és Andy Vitolo írta. Egy, a szerzők által írt dal tavaly a grúz nemzeti döntőben második helyezést ért el. Ennek tükrében nem meglepő, hogy Viki dala váltotta ki a fórumon a legnagyobb érdeklődést. Mindenki megnyugodhat, már nem kell sokat várnunk:

— Hamarosan érkezik a dal, napok kérdése. Csak egy werk videoklip készül hozzá, és várjuk az utolsó simításokat.

Arról még nincs információ, hogy a többi öt versenyző, vagyis a Ham ko Ham, Gulyás Roland, Ceasefire X, Dánielfy Gergely és a Living Room mikor hozza nyilvánosságra versenydalát teljes hosszában.  Amint tudatják, a cikk frissül. A Dal első válogatója január 20-án kerül képernyőre a Dunán.

(mediaklikk.hu, eschungary.hu)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: