ESC Hungary

A Dal 2018

A Dal 2018: Ezek a dalpremierek várhatóak a közeljövőben

Már csak két hét és elstartol A Dal, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti válogatója. A rövid idő ellenére azonban még mindig hiányzik kilenc versenyző dalának teljes verziója. Természetesen mindenki szeretné már hallani a dalokat teljes hosszában. De meddig kell még várni? Megpróbáltuk felvenni velük a kapcsolatot, hogy választ kapjunk a kérdésre, néhányan pedig válaszoltak is.

A Patikadomb zenekar a The Matters visszalépése után került csak be a versenybe. A fiúk nagyon készségesek voltak és a következő választ adták:

— Jogos a kérdés. A klip már csak pár órányira van attól, hogy elkészüljön! Nagyon szeretnénk minél hamarabb kihozni a dalt, már csak a műsor miatt is!

Nem kellett sokat várni Maya ’n’ Peti válaszára sem. Szikszai Peti, a ByTheWay egykori tagja megnyugtatott minket, hogy már csak néhány napot kell várnunk:

— A teljes dalt videoklippel együtt szeretnénk feltenni valószínűleg január 10-e környékén. Szeretnénk, ha nem egy szimpla képpel kerülne ki.

A Nene zenekar, akárcsak a Patikadomb, szintén idén versenyzik először az Eurovízióra való kijutásért. A zenekar egyik tagja és dalszerzője, Orsovai Reni válaszolta meg, mikorra várható a daluk premierje:

— Éppen a dalunkhoz készítünk videoklipet, és a masterelés utómunkálatai folynak. Ha minden igaz, jövő hét vége felé már ki tudjuk tenni a videót.

A Rising Starban megismert Singh Viki idén már harmadszor vág neki a versenynek. Érdekesség, hogy ez a második alkalom, hogy pótelőadóként csatlakozhatott a mezőnyhöz. Dalát John King és Andy Vitolo írta. Egy, a szerzők által írt dal tavaly a grúz nemzeti döntőben második helyezést ért el. Ennek tükrében nem meglepő, hogy Viki dala váltotta ki a fórumon a legnagyobb érdeklődést. Mindenki megnyugodhat, már nem kell sokat várnunk:

— Hamarosan érkezik a dal, napok kérdése. Csak egy werk videoklip készül hozzá, és várjuk az utolsó simításokat.

Arról még nincs információ, hogy a többi öt versenyző, vagyis a Ham ko Ham, Gulyás Roland, Ceasefire X, Dánielfy Gergely és a Living Room mikor hozza nyilvánosságra versenydalát teljes hosszában.  Amint tudatják, a cikk frissül. A Dal első válogatója január 20-án kerül képernyőre a Dunán.

(mediaklikk.hu, eschungary.hu)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top