ESC Hungary

Rajongunk

A mai második elődöntő ellenére még mindig a keddi eseményekről beszél mindenki

Szerző: Vámos Tamás

Izland és Észtország kiesésén értetlenkednek még mindig a sajtóközpontban, pedig ma este újabb elődöntő lesz. Az általános vélekedés most is az, hogy nehéz megnevezni a 10 továbbjutót, de most nem azért, mert túl sok a potenciális továbbjutó, hanem épp ellenkezőleg…

Ausztrália, Lettország, Ukrajna, Izrael és Bulgária továbbjutásáról egybehangzóan az a vélemény, hogy biztos a döntős helyük, de senki nem jutott 8 országnál tovább, amikor az volt a kérdés, hogy kik lesznek a mai szerencsések. A konklúzió az, hogy a maradék helyekre bárki bejuthat.

Emlegetik még sokszor Szerbiát, Lengyelországot, Belgiumot és Szlovéniát is, mint lehetséges továbbjutót – habár a sajtószavazás eredményén az utóbbi nem látszik. A fehéroroszoknál kiemelik, hogy erős a színpadképük, de a teljes produkció lehet, hogy kevés lesz. Meglepetésre Macedónia képviselője, az amúgy népszerű Kaliopi továbbjutására nem sokan fogadnának, mondván, a dal jó, Kaliopi is jó, de a Crno i belo után ez kevés.

A tegnapi főpróbán a grúz produkciót az utolsó fellépő után megismételtette az EBU, mivel a háttéranimáció nem volt szinkronban a dallal. Nüansznyi differencia, de a zsűri pontozás miatt nem volt ez megengedhető. A sajtósok véleménye szerint a megismételt produkcióval sem lett az élvezhetősége sokkal jobb… Sőt. Ugyanolyan… Mindazonáltal, nem kizárt a továbbjutásuk, hiszen bárki továbbjuthat.

Írországban még látnak potenciált, de igazából csak Nicky Byrne múltja miatt, a dalt gyengének tartják. Igaz, számos világhírű énekes lépett már fel indulóként az Eurovízión, majd vérzett nagyon gyorsan el. Az ezzel kapcsolatos viták vége az, hogy az írek inkább kiesők, mint továbbjutók.

Külön érdekes, hogy idén a Euroclubban szinte minden nap, minden DJ lejátssza legalább egyszer a bolgár, az orosz és a francia dalt. Ez jó ómen volt tavaly Izraelnek és Szerbiának, hiszen a legjobb 10 között végeztek, de nem nyertek. A magyar dal nincs a lejátszási listákon a bulik során, de a Pioneer nem is egy bulizós szám.

Ma este kialakul a döntő mezőnye, várhatóan holnap felpezsdül az élet a Sajtóközpontban és bődületes viták alakulnak majd ki arról, hogy ki nyeri az Eurovíziót idén. Még mindig téma Oroszország győzelmi esélye, de ugyanakkor a sajtósok úgy gondolják, hogy ebbe a geopolitika is erősen beleszólhat. Szombaton folytatása következik a viták konklúzióiról.

20160512_121406[1]

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top