ESC Hungary

Eurovízió 2018

A második elődöntő második fele próbált a negyedik napon

Folytatódik a felkészülés a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál élő adásaira. Ma a második elődöntő második fele kapott fél óra próbaidőt a lisszaboni Altice Arénában. A második elődöntő mai kilenc országa: Grúzia, Lengyelország, Málta, Magyarország, Lettország, Svédország, Montenegró, Szlovénia és Ukrajna. Továbbra is az INFE hálózat szakértőinek értékeléseit adjuk közre, Magyarország kivételével.

A próbák mai sorozatát Grúzia kezdte, az Iriao együttes a For You című dala következik. Az együttes hat tagja fekete ruházatban érkezik, de fehér inget viselnek. Hangilag nincs semmi probléma. Az utolsó próbán füst és aranyeső érkezik. Összességében jó próbát láthattunk Grúziától.

Grúzia. (c) EBU/Andres Putting

Lengyelországot a Gromee & Lukas Meijer formáció képviseli a Light Me Up című dallal. A produkció résztvevői totál feketében vannak, fekete póló, fekete dzseki, fekete kalap. Három nőből és egy férfiból áll a vokálszekció. A lila és kék színben úszó színpad hátsó felében a dal közben van egy kis tűzijáték is. Meggyőző énekteljesítmény a harmadik nekifutáskor, az első kettőn voltak gondok.

Lengyelország. (c) EBU/Andres Putting

Málta következik a színpadon, Christabelle az idei év képviselője a Taboo című dallal. A tabukat le kell dönteni a dal mondanivalója szerint, amiben a svéd slágergyáros, Thomas G:Son, az Euphoria zeneszerzője (Eurovízió 2012 Svédország) segít. Cristabelle fekete ruhát és fejmikrofont visel. Lézerfények irányulnak a közönség felé, és tüzek villannak fel a színpad körvonalában. A vokálszekció nincs a színpadon, a szólista hangja rendben van, nagy tapsot kap a sajtóközpontban.

Málta. (c) EBU/Andres Putting

Magyarország volt a soron következő a mai próbán. A mai nap sajtószavazását az AWS nyerte meg, mutatjuk, hogy miért.

Eurovízió 2018: Reakciók az AWS első próbája után

Az ebédszünet után Lettország képviselője, Laura Rizotto a Funny Girl című dalt fogja elpróbálni 30 percben. Az egész aréna vörösbe borul. Laura a színpad közepén áll hosszú vörös ruhában, belül szintén vörös forró nadrágban. Hangilag nagyon stabil, jobb mint a nemzeti döntőben, de a bemutató túl egyszerű. Egyedül énekel a színpadon, a vokálosok pedig nem látszanak sehol sem, pedig elférnének. Nem sikerült túl jóra ez a próba, hiányérzet maradt csak emlékként.

Lettország. (c) EBU/Thomas Hanses

Svédország képviselője, a 2018-as Melodifestivalen győztese, Benjamin Ingrosso a Dance you off című dalt fogja előadni. Svédország elhozta ugyanazt a LED díszletet, amit a Melodifestivalen 2018-ban használtak. Benjamin a táncmozdulatait a színes fényes csíkok között mutatja be. Fekete nadrág, fekete póló és fekete dzseki van rajta. Vörös, kék és fehér a három jellegzetes színe a produkciónak. Az énekteljesítménye egész jó és meggyőző. Svédország úgy tűnik, hogy megint bejut a döntőbe.

Svédország. (c) EBU/Andres Putting

Montenegró következik és Vanja Radovanović az Inje című dallal. Kék csillogós öltönyben lép a színpadra, és van négy női vokalista is fehér ruhában, és egy zongorista. A vokálszekció a szólista körül helyezkedik el, együtt énekelnek, néha egyszerre mozognak. Kék fehér és aranyszínű a színpad. Hangilag rendben van, tökéletesen hozza a dalt.

Montenegró. (C) EBU/Andres Putting

Szlovéniát Lea Sirk képviseli, a Hvala, Ne! című dalt fogja bemutatni. Az elején négy táncost látunk a színpadon, ezüst ruhát viselnek, Lea pedig mögülük jön elő. A táncosok a karjaikat egy speciális koreográfia szerint mozgatják, ami Lea 2018-as EMA (szlovén nemzeti döntő) győzelméből ismert. A dal végén úgy tűnik hogy Lea arra biztatja a közönséget hogy énekeljenek vele, de a zene újra elindul. A produkció legérdekesebb pontja az utolsó refrén, amit a házigazda ország tiszteletének jeléül portugálul adnak elő.

Szlovénia. (c) EBU/Andres Putting

A mai próbás napot Ukrajna zárja. Mélovin képviseli az országot az Under the ladder című dallal. Az énekes a dal elején egy zongorára rakott ketrecben kuksol. A zongora ki van emelve és egy lépcsősor kapcsolódik hozzá. Majd a ketrec kinyílik, Mélovin elkezd lépkedni a lépcsőn amíg eléri a színpad normál szintjét. A végén visszamegy a zongorához és ráül. Az elején voltak problémák, főleg a háttérvokállal, de ezeket megoldották még a próbálkozások alatt. Nagyon jó produkció a tavalyi házigazdától!

Ukrajna. (c) EBU/Andres Putting

Holnap 11 órától folytatódnak a próbák, de az első elődöntősök próbája lesz megint. 20 percet kapnak ezúttal, és 15 ország fog próbálni: Azerbajdzsán, Izland, Albánia, Belgium, Csehország, Litvánia, Izrael, Fehéroroszország, Észtország, Bulgária, Macedónia, Horvátország, Ausztria,Görögország és Finnország.

(infenetwork.net)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top