ESC Hungary

Eurovízió 2018

A műsorvezetők már a fedélzeten

Az Eurovízió rajongói minden évben nagy érdeklődéssel várják, hogy felfedjék a verseny műsorvezetőinek kilétét. Az elmúlt években a műsorvezetők létszáma és nemi összetétele szinte minden alkalommal különbözött. 2013-ban a malmöi versenyen például Petra Mede egyedül látta el a műsorvezetői feladatokat, de 2015-ben három női házigazdát kaptunk, míg a tavalyi kijevi versenyen három férfi műsorvezető gondoskodott arról, hogy az Eurovízió nézői jól érezzék magukat.

A lisszaboni verseny műsorvezetőiről már rengeteg pletyka látott napvilágot, azonban a héten végre lehullott a lepel a műsorvezetők kilétéről és véget értek a találgatások. A 63. Eurovíziós Dalfesztiválnak négy női házigazdája lesz, ami eddig egyedülálló a verseny történetében: Daniela Ruah, Catarina Furtado, Sílvia Alberto és Filomena Cautela lesznek a műsorvezetők.

A 34 éves Daniela Ruah hollywoodi színésznő, aki jelenleg az NCIS: Los Angeles című sorozat egyik főszereplője. A gyönyörű híresség Bostonban született, de Daniela öt éves korában a családjával Portugáliába költözött. Pályafutását portugál telenovellákban kezdte, majd a London Metropolitan University hallgatója lett, ahol előadóművészi diplomát szerzett. 2006-ban megnyerte a Dancing with the Stars című televíziós táncverseny portugál változatát. Danielának gyönyörű lábai vannak és használni is tudja. Ezután New Yorkba költözött, hamarosan pedig a fent említett népszerű sorozat színésznője lett. A sorozat jelenleg a 9. évadnál tart.

Catarina Furtado műsorvezető és színésznő, akinek a média a vérében van. Az RTP újságírójának, Joachim Furtadonak a lánya, aki 1974-es szegfűs forradalomról és katonai puccsról való beszámolójáról lett híres. Caterina azonban saját tehetségének köszönheti sikerét. Már 14 éve dolgozik az RTP-nél. Hatalmas élményt nyújt a televíziós tehetségkutató műsorok vezetésével. Ő a portugál The Voice utolsó két évadának női műsorvezetője, amely az RTP legmagasabb rangú műsora. Emellett a 44 éves Catarina volt a 2017-es Festival da Canção egyik házigazdája is. Nem csak kedves és tapasztalt, de gyönyörű nő is.

Silvia Alberto szintén műsorvezető, aki rendkívül otthonosan mozog a színpadon. Nyolcszor látta el a Festival da Canção műsorvezetői feladatait, például akkor is, amikor Suzy vagy a Homens de Luta került ki győztesen a versenyből. Korábban volt a Disney Club műsorvezetője is, de hamarosan az Idol portugál változatának lett a háziasszonya. 2003-ban és 2004-ben a népszerű színész, Pedro Granger mellett vezette az Ídolost. Azóta több tehetségkutatóban is feltűnt műsorvezetőként, legutóbb a Got Talent Portugalban.

Filomena Cautela népszerű komikus, akit Portugáliában mindenki ismer és szeret. Vicces, karizmatikus és barátságos. Filomenát a green room-ban láthatjuk majd. Az Eurovízió világában sem ismeretlen. Tavaly ő volt a portugál pontbejelentő. Emellett pedig a 2017-es Festival da Canção döntőjének harmadik műsorvezetője volt Catarina Furtado és Sílvia Alberto mellett.

Hogy milyen az Eurovízió négy női házigazdával, hamarosan kiderül. A négy gyönyörű nő mindenesetre már készen áll arra, hogy a fedélzeten helytálljon és a világ legnagyobb zenei versenyét vezényelje.

(wiwibloggs.com, eurovision.tv)

Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: