ESC Hungary

Rajongunk

A svéd Martin Österdahl lesz az Eurovízió új igazgatója

Martin Österdahl tapasztalt televíziós szakember, kétszeres Eurovízió főproducer (2013 Malmö és 2016 Stockholm) lesz az Eurovízió igazgatója a 2020-as Dalfesztivál után. A döntést az EBU médiáért felelős igazgatója, Jean Philip De Tender és az EBU Referenciacsoportja (tagjaik televíziós producerek/szakemberek és delegációvezetők különböző EBU tag országokból) – melynek elnöke Dr Frank Dieter Freiling a német ZDF televíziótól – hoza meg közös egyetértésben.

Az EBU médiaigazgatója, Jean Philip De Tender elmondta, hogy Martin egy tökéletes jelölt annak a kivételes munkának a folytatására, amit Jon Ola Sand hajtott végre az elmúlt évtizedben. Jon Ola ideje alatt az Eurovízió jelentős átalakuláson ment keresztül, új követelményeket hozott létre ebben a világklasszis televíziós produkcióban. Marin nagyszerű kreativitással megáldott tehetség, akiben felbecsülhetetlen tudás halmozódott fel az elmúlt két Eurovízió levezénylése alatt, és ezen kívül is számtalan showműsor készült el a segédletével.

Martin 2020 áprilisában kezdi el a munkát, és május 16-án a nagy döntő után veszi át a stafétát Jon Ola Sandtól. A 2020-as Junior Eurovízió már az ő felügyelete alatt fog lezajlani. Jon Ola pedig visszatér eredeti állomására, a norvég NRK televízióhoz.

Jon Ola Sand elmondta, hogy éveken keresztül dolgozott együtt Martin Österdahllal. A két Eurovízió rendezése mellett hét évig volt az Eurovíziós Dalfesztivál irányítói csapatának, vagyis a Referenciacsoportnak a tagja. „Egészen biztos vagyok abban, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál jövője a legalkalmasabb kezekbe jut, és Martin a megfelelő személy arra, hogy ezt a hihetetlen showt a következő szintre emelje.”

Martin eredetileg programigazgató, illetve a szórakoztató és sport műsorok szerkesztőségének vezetője volt. A nagy nézettséget elérő showműsorok mellett a Nobel díj ceremóniája és a 2010-es királyi esküvő közvetítése volt a két legérdekesebb munkája. Nemzetközi tapasztalatai is vannak a médiaiparban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban, az USA-ban, Németországban, Hollandiában és Norvégiában is dolgozott. Novellákat is szokott írni, melyeket 10 nyelvre fordítottak le, illetve szakkönyvet is írt már a projektvezetés menedzsmentjéről.

Az Eurovízió igazgatója (Executive Supervisor) az Eurovíziót rendező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) nevében felügyeli a verseny előkészületeit és lebonyolítását, háttércsapatával együtt koordinálja a több mint 40 EBU tagot és szorosan tartja velük a kapcsolatot, illetve biztosítja, hogy a verseny lebonyolítása minden belső követelménynek megfeleljen és zökkenőmentesen legyen terjesztve az EBU hálózatán a különböző tagmédiumok felé.

Végezetül emlékezzünk meg a sokszor emlegetett 2013-as és 2016-os Eurovízió különleges pillanataival!

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: