ESC Hungary

Rajongunk

A svéd Martin Österdahl lesz az Eurovízió új igazgatója

Martin Österdahl tapasztalt televíziós szakember, kétszeres Eurovízió főproducer (2013 Malmö és 2016 Stockholm) lesz az Eurovízió igazgatója a 2020-as Dalfesztivál után. A döntést az EBU médiáért felelős igazgatója, Jean Philip De Tender és az EBU Referenciacsoportja (tagjaik televíziós producerek/szakemberek és delegációvezetők különböző EBU tag országokból) – melynek elnöke Dr Frank Dieter Freiling a német ZDF televíziótól – hoza meg közös egyetértésben.

Az EBU médiaigazgatója, Jean Philip De Tender elmondta, hogy Martin egy tökéletes jelölt annak a kivételes munkának a folytatására, amit Jon Ola Sand hajtott végre az elmúlt évtizedben. Jon Ola ideje alatt az Eurovízió jelentős átalakuláson ment keresztül, új követelményeket hozott létre ebben a világklasszis televíziós produkcióban. Marin nagyszerű kreativitással megáldott tehetség, akiben felbecsülhetetlen tudás halmozódott fel az elmúlt két Eurovízió levezénylése alatt, és ezen kívül is számtalan showműsor készült el a segédletével.

Martin 2020 áprilisában kezdi el a munkát, és május 16-án a nagy döntő után veszi át a stafétát Jon Ola Sandtól. A 2020-as Junior Eurovízió már az ő felügyelete alatt fog lezajlani. Jon Ola pedig visszatér eredeti állomására, a norvég NRK televízióhoz.

Jon Ola Sand elmondta, hogy éveken keresztül dolgozott együtt Martin Österdahllal. A két Eurovízió rendezése mellett hét évig volt az Eurovíziós Dalfesztivál irányítói csapatának, vagyis a Referenciacsoportnak a tagja. „Egészen biztos vagyok abban, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál jövője a legalkalmasabb kezekbe jut, és Martin a megfelelő személy arra, hogy ezt a hihetetlen showt a következő szintre emelje.”

Martin eredetileg programigazgató, illetve a szórakoztató és sport műsorok szerkesztőségének vezetője volt. A nagy nézettséget elérő showműsorok mellett a Nobel díj ceremóniája és a 2010-es királyi esküvő közvetítése volt a két legérdekesebb munkája. Nemzetközi tapasztalatai is vannak a médiaiparban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban, az USA-ban, Németországban, Hollandiában és Norvégiában is dolgozott. Novellákat is szokott írni, melyeket 10 nyelvre fordítottak le, illetve szakkönyvet is írt már a projektvezetés menedzsmentjéről.

Az Eurovízió igazgatója (Executive Supervisor) az Eurovíziót rendező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) nevében felügyeli a verseny előkészületeit és lebonyolítását, háttércsapatával együtt koordinálja a több mint 40 EBU tagot és szorosan tartja velük a kapcsolatot, illetve biztosítja, hogy a verseny lebonyolítása minden belső követelménynek megfeleljen és zökkenőmentesen legyen terjesztve az EBU hálózatán a különböző tagmédiumok felé.

Végezetül emlékezzünk meg a sokszor emlegetett 2013-as és 2016-os Eurovízió különleges pillanataival!

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top