ESC Hungary

ESC 2020

Albánia: Arilena Ara – Shaj

Tegnap este ért véget az 58. Festivali i Këngës, vagyis Albánia nemzeti döntője a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra. Arilena Ara fog Rotterdamban énekelni, a Shaj című dalt fogja előadni. A fődíjat a tavalyi FiK győztes, Jonida Maliqi adta át. A második helyet Elvana Gjata érte el a Me tana című dallal, a harmadik helyezett pedig Sara Bajraktari lett, aki az Ajër című dalt adta elő. Arilenát egy öttagú szakértői zsűri választotta ki: Mikaela Minga (Albánia), Christer Björkman (Svédország), Dimitris Kontopoulos (Görögország), Felix Bergsson (Izland) és Rita Petro (Albánia). Arilena Ara Shkodërben született, az albán X-Faktor második szériájának győztese. A nemzetközi karrierje akkor kezdődött, amikor Nëntori című dala elkezdte vezetni az iTunes több listáját. A 2016-os orosz Europa Plus fesztivál és a kazah Astana Dausy fesztivál is sokat segített a karrierje építésében.
Gratulálunk és sok sikert kívánunk Rotterdamban!

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top