ESC Hungary

ESC 2019

Albánia: Jonida Maliqi – Ktheju tokës

Az idei Eurovízión Albánia mindenkit meglepett. Az országot Eugent Bushpepa képviselte a Mall című dalával, amivel a döntő 11. helyét szerezte meg.  Ez a helyezés mindenidők harmadik legjobb albán eredménye. Azóta viszont sok idő telt el, az országok már javában készülnek a következő megmérettetésre. A hagyományokhoz híven idén is Albánia választott legelőször dalt. A balkáni ország a Festivali i Këngës keretén belül jelölte ki képviselőjét.

A ma este folyamán 14 versenyző lépett színpadra és küzdött meg azért, hogy országát képviselhesse a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntés teljes mértékben a szakmai zsűri kezében volt.

Az idei Festivali i Këngës győztese nem más, mint Jonida Maliqi, így ő képviselheti Albániát a tel avivi versenyen a  Ktheju tokës című dallal. Gratulálunk!

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top