ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Alexander Rybak (ESC 2009), Miklósa Erika és a Virtuózok tehetségkutató sztárjai a Margitszigeten

Tudósító: Klész Imre
Forrás: kulturaonline.hu

Alexander Rybak, a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese egy különleges koncert keretében fog fellépni 2015.08.20-án este 8-kor a Budapesti Szabadtéri Színpadon. A Virtuózok tehetségkutató sztárjaival és a műsor egyik zsűritagjával, Miklósa Erikával adnak közös koncertet.

Tavaly ősszel futott az M1-en a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor. Három korcsoportban zajlottak a verseny fordulói, a döntősök népszerűségre tettek szert, így meghívást kaptak augusztus 20-i koncertre, ami az Örömünnep címet kapta. A koncerten fellép Lugosi Dániel Ali (klarinét), Boros Misi (zongora), Gyöngyösi Ivett (zongora), Demeniv Mihály (harmonika), Kiss Zoltán (hegedű), Szauer Bianka (hárfa), Sándor Zoltán (hegedű), Foki Dániel (klasszikus ének, lírai bariton) és Tóth Bettina (hárfa), illetve Alexander Rybak (hegedű) és Miklósa Erika (ének).

Alexander Rybak 2009-ben a Fairytale című dallal, a döntőben 387 ponttal lesöpörte a moszkvai verseny mezőnyét, és Norvégiának harmadik alkalommal hozta el a győzelmet. Ilyen sok pontot még azóta sem tudott összeszedni senki sem, a képzeletbeli lista második helyezettje Loreen (ESC 2012 Svédország) 372 ponttal, a harmadik pedig egy másik svéd, a friss győztes Måns Zelmerlöw (ESC 2015 Svédország) 365 ponttal közelítette meg a hegedűst.

Alexander Rybak a verseny óta két stúdióalbumot és egy karácsonyi albumot adott ki, az eurovíziós dalát tartalmazó Fairytales című albuma Európa 20 országában jelent meg, ami Norvégiában tripla platina, Oroszországban pedig dupla platinalemez lett.

Részletek és jegyek 

Csatlakozz a Facebookon

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top