ESC Hungary

Eurovízió 2020

Augusztusban lesz meg a 2020-as Eurovízió helyszíne

Hollandia három nemzeti közmédiája bejelentette, hogy augusztusban ismertetik, hogy melyik város fog otthont adni a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválnak. A három közmédia közül az NPO adott ki egy közleményt tegnap a kiválasztási folyamatról. Végül 9 város adta be hivatalosan a jelentkezését a 2020-as fesztiválra. A korábbi híradásokkal ellentétben Zwolle kikerült a listából, Den Bosch és Breda pedig újonnan bekerült a pályázók közé. Vagyis a következő városok/régiók vannak a versenyben:

Amsterdam
Rotterdam
Arnhem
Maastricht-Limburg
Utrecht
The Hague
Leeuwarden-Friesland
Den Bosch
Breda

Brabanthallen

Den Bosch
Den Bosch utólag került a pályázók listájára. A város az 55000 m2 alapterületű, 40000 embert befogadni képes, 8 csarnokból álló Brabanthallen csarnokot ajánlja a verseny helyszínéül. A komplexum a harmadik legnagyobb az országban, 10 percre van gyalog a vasútállomástól és eléggé közel van az eindhoveni repülőtérhez.

Breepark

Breda
Breda egy hete jelentkezett be a versengésbe. A város a 13000 főt befogadni képes Breepark csarnokot és a hozzá tartozó 2,5 hektáros fesztivál területet ajánlja. A város máris adoptálta a merj álmodni jelmondatot és nagy kampányba kezdett a város környezetében, hogy elnyerjék a rendezés jogát. Den Bosch-tól csak 50 km-re van, ugyanennyire található az eindhoveni repülőtér, ami közvetlen kapcsolatban van a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérrel és a Debreceni nemzetközi repülőtérrel.

A pályázó városoknak 4 hetük van összeállítani a megvalósíthatósági tanulmányokat. Természetesen tartalmaznia kell az anyagnak azt, hogy miért ők a legjobb választás az Eurovízió helyszínére, be kell mutatni részletesen a helyszínt, a szálláslehetőségeket, az infrastrukturális és technikai fejlettséget, és a helyszín megközelíthetőségét. A végleges pályázati anyagokat július 10-ig kell beadni. A feltételek ismertek, ezért elképzelhető, hogy további városok is jelentkezni fognak még eddig a határidőig. A 2020-as Eurovíziós dalfesztivált három közmédia, az AVROTROS, az NOS és az NPO fogja készíteni az EBU közreműködésével. A 2020-as Eurovízió elődöntőinek és döntőjének dátuma még nem ismert.

(esctoday.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: