ESC Hungary

Eurovízió 2020

Augusztusban lesz meg a 2020-as Eurovízió helyszíne

Hollandia három nemzeti közmédiája bejelentette, hogy augusztusban ismertetik, hogy melyik város fog otthont adni a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválnak. A három közmédia közül az NPO adott ki egy közleményt tegnap a kiválasztási folyamatról. Végül 9 város adta be hivatalosan a jelentkezését a 2020-as fesztiválra. A korábbi híradásokkal ellentétben Zwolle kikerült a listából, Den Bosch és Breda pedig újonnan bekerült a pályázók közé. Vagyis a következő városok/régiók vannak a versenyben:

Amsterdam
Rotterdam
Arnhem
Maastricht-Limburg
Utrecht
The Hague
Leeuwarden-Friesland
Den Bosch
Breda

Brabanthallen

Den Bosch
Den Bosch utólag került a pályázók listájára. A város az 55000 m2 alapterületű, 40000 embert befogadni képes, 8 csarnokból álló Brabanthallen csarnokot ajánlja a verseny helyszínéül. A komplexum a harmadik legnagyobb az országban, 10 percre van gyalog a vasútállomástól és eléggé közel van az eindhoveni repülőtérhez.

Breepark

Breda
Breda egy hete jelentkezett be a versengésbe. A város a 13000 főt befogadni képes Breepark csarnokot és a hozzá tartozó 2,5 hektáros fesztivál területet ajánlja. A város máris adoptálta a merj álmodni jelmondatot és nagy kampányba kezdett a város környezetében, hogy elnyerjék a rendezés jogát. Den Bosch-tól csak 50 km-re van, ugyanennyire található az eindhoveni repülőtér, ami közvetlen kapcsolatban van a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérrel és a Debreceni nemzetközi repülőtérrel.

A pályázó városoknak 4 hetük van összeállítani a megvalósíthatósági tanulmányokat. Természetesen tartalmaznia kell az anyagnak azt, hogy miért ők a legjobb választás az Eurovízió helyszínére, be kell mutatni részletesen a helyszínt, a szálláslehetőségeket, az infrastrukturális és technikai fejlettséget, és a helyszín megközelíthetőségét. A végleges pályázati anyagokat július 10-ig kell beadni. A feltételek ismertek, ezért elképzelhető, hogy további városok is jelentkezni fognak még eddig a határidőig. A 2020-as Eurovíziós dalfesztivált három közmédia, az AVROTROS, az NOS és az NPO fogja készíteni az EBU közreműködésével. A 2020-as Eurovízió elődöntőinek és döntőjének dátuma még nem ismert.

(esctoday.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top