ESC Hungary

Blog

Az egyik titán már megvan, egy másik kiesett

Egészen nagy indulatot váltott ki A Dal 2019 első elődöntője az olvasóinkban. Összeesküvés-elméletek, zsűris taktikázások, ízlések és pofonok, régi sérelmek, és hatalmas csalódás akár a produkciókban, akár mások véleményében. Talán az váltotta ki a nagy vitát tudat alatt, mert a USNK győzelmét borítékolták nagyon sokan, vagy esetleg a zsűri agymenéseitől és főleg pontjaitól borultak ki sokan. Lássuk a múlt szombat legjobb képeit!

USNK

Az USNK-nál most tűnt fel, hogy ők is alkalmaztak bújtatott vokált, Freddie felhívta a figyelmet, hogy ketten is besegítettek a refrénbe. Semmi változás nem volt az előző fellépés óta. A funkció nélküli dj, a közösségi médiára egyáltalán nem utaló ledfal és a majré továbbra is megmaradt. Hiába tűnne annak, hogy hatalmas a generációs különbség az X-Faktor és A Dal között, az MTVA színpadán nem mutattak jól. A zsűri nagy okoskodása egyszerűen kimerítő. Az angol verzió hiánya miatt pedig tényleg elengedhetjük őket.

A lájvból: Közben Feró bevágta, hogy ebből sosem lesz sláger (muhaha már az :DDDD) Baromság már az első 10 percben.

yesyes

A yesyes kisfilmjében végre válaszokat kaptam a kérdéseimre, és elfogadom, hogy ennek a műfajnak azok a stílusjegyei amiket én nem szeretek. Viszont nagyon örülök annak, hogy újragondolták egy kicsit a hangszerelést a harmonikával. Kicsit halkra lett véve, mint ahogy a vokálosok hangja is. Még nem sikerült tökélyre polírozni a produkciót.

Konyha

A Konyha produkciója sokat fejlődött. Kár hogy kicsit megkésve találta ki a banda frontembere, hogy valahogy elő is kellene adni a dalt a színpadon. Elég jó figurát talált ki a prezentációhoz. Jó kis dal ez, de profibban is elő lehetett volna adni. Nincs kész a produkció az Eurovízióra.

The Sign

A The Sign fehér csíkjai most elmaradtak, de a hópihe jelmez megmaradt. Az utolsó instrumentális résznél volt egy kis konfettieső és csináltam magamnak egy kis libabőrt. A zenekar tagjai aranyosak voltak, viszont Tel-Avivban csak töltelékek lennének. Ettől függetlenül szép volt fiúk! Isteni csoda hogy nem ők kapták a forduló különdíját. Sajnos.

Petruska

Petruska András hát nem is tudom. Egy csupa szív csodabogár lett.

Robbanásszerűen megcsináltuk, jó magasan vagyunk, itt az idő hogy ezt a vidéket egy jó hellyé tegyük. Játszottunk de megfizettünk érte, most már gondoskodnunk is kellene róla, ezt kell csinálnia mindenkinek. Illúziók és téveszmék közé keveredtünk, értelmetlen szavak és ellentmondások. Nincs hova futni és menekülni. Amit eddig kaptunk, nem lehet semmissé tenni. Ki fog ebből a helyzetből kihúzni?

Bocs a nyers félre fordításokért, de nagy csoda, hogy egy ilyen dalszöveg a döntőbe került. Talán töltelékként jó (hogy legyen kinek kiesnie a szuperdöntőből) ha figyelembe vesszük az aktuális kultúrharc vonulatait. Sok ilyen pozitív emberre van szükségünk!

Acoustic Planet

Az Acoustic Planet produkciójánál megint puskázok a lájvból:

Réka most arany színű csillogó ruhában van, a haja ki van engedve, más karaktert ad a dalnak. Nekem a másik megjelenés jobban tetszett, illett a záporhoz a kékes acélos színvilág. Az énekesnek van néhány gesztusa a dalszöveg hangsúlyozására de kicsit esetlen, nem tűnik őszintének. A múltkor jobb volt.

Egy nagyot éneklős dalhoz illett volna az énekesnő arany flitteres dívaruhája. Ha már volt szíves a zsűri betolni őket a döntőbe, akkor a dal hangulatához megfelelő szerelést adjanak Rékára legközelebb. Emlékszünk még Dallos Bogira, amikor vidáman mosolyogva adta elő a World of Violence című dalt 2015-ben? Figyeljünk már oda erre, ha már a zsűri nem mer ilyen dolgot elmondani.

DENIZ

Deniz produkciójától ugyanazt kaptuk mint a múltkor. Nem rossz a dal, Reni továbbra is zseniális, viszont a hiányérzetem továbbra sem csillapodik. A dal hangszerelése szerintem nagyon szép, a gitár a verzékben és az elektromos gitár a refrénben nagyon ütős. A színpadra vitel volt a produkció gyenge pontja, bár a közönség mégis adott nekik egy kövér kilencest. A refrén meg tud tapadni a fülben.

The Middletonz

A The Middletonz a forduló legprofibb produkciója. Kábé ilyent szeretnénk látni az Eurovízión! Magyarországot képviselve. András nagyon érzelemdúsan adja elő a dalt, csakúgy mint a Running-nál (ESC 2014). Ahhoz képest hogy a zsűrire rászóltak hogy nem lehet 8-nál többet adni, a közönség azért látta, hogy ez ott van. A dal vége felé a „kérdezz-felelek” rész Slash-sel zseniális. Libabőr. Szuperdöntőbe vele!

Vavra Bence

Vavra Bence dala még mindig nagyon tetszik. Bence még mindig énekes és nem előadó. Csak állt mint az ajtók a színpadon, néha mozgott, néha ráfonódott a táncoslány. A döntőre csináljon valami őrültséget, álljon bele a koreográfiába, ne görcsöljön a győzelemre. Szolgálja ki a nézőközönséget! Menjen át ő is az ajtókon, a steady cam kövesse az énekest az ajtón keresztül, és a dal csúcspontjánál amikor egy pillanatra megáll a dal, úgy csapja be az ajtót a csaj előtt, hogy beleremegjen a színpad!

Dallos Bogi és Freddie

A műsorvezető páros ruházata erre a hétvégére kicsit összeilleszthetetlen lett: Freddie 19. századi Ken-baba, Bogi flamenco/country stílusban nyomta. Bogi legyen vagány és nőies, Freddie meg nem sül meg abban a mellényben? A csíkos fekete zokni oké. Boginak fekete pont azért, amiért tette a hülyét Ferónál, „úgy láttam hogy te táncra is perdültél”. Na jó, jobb felütést nem tudott választani ehhez a kis műbalhéhoz? Bár még mindig kreatívabb mint Tatár Csilla volt.

Következzenek az extra fotók!

Király! Jó poén! Hmm izé…
A kiesettek reakciói
Jobbkezes, balkezes
Az ifjú pár!
Fénykardos
DRK Ultratown Low
Konfettifüggöny
Ez a forduló is megvan!
Te rappelsz, én fedezlek
Érik a szőlő, hajlik a vessző, bodor a levele
Odaragadtam!
Ismerem ezt a trükköt, úgysem mozdulok meg!

(Fotók: MTVA/Kaszner Nikolett)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top