ESC Hungary

ESC 2018

Azerbajdzsán: Aisel – X My Heart

Azerbajdzsán 2008-ban vett részt először az Eurovízión és minden évben egyre sikeresebbek lettek, míg végül meg is nyerték a versenyt. Az elmúlt négy évben viszont már nem sikerült annyira szép eredményeket elérni a kelet-európai országnak, mint korábban. Idén azonban Aisel lehetőséget kapott arra, hogy javítson az eredményeken és visszahozza Azerbajdzsánt a Top10-be. Azerbajdzsán mindenesetre mindent meg tesz ennek érdekében, mivel az ország sikerét egy nemzetközi csapat segíti.

Azerbajdzsán még november elején, a legelsők között jelentette be, hogy Aisel fogja őket képviselni a nemzetközi versenyen, a dalt ma délben hozták volna nyilvánosságra, de kiszivárgott. Dalának címe X My Heart.

A dal egyik szerzője Philipp Kirkorov, aki az úgynevezett Dream Team (Álomcsapat) tagja. A sikeres dalszerzőnek már nem ez az első dal, amit Azerbajdzsánnak készíteett az Eurovízióra. Azerbajdzsán 2013-as dala, a Hold me szintén az ő munkája. Farid Mammadov dala végül a malmöi verseny előkelő második helyét szerezte meg.
Az X My Heart másik szerzője Sandra Bjurman, akinek már ez a hatodik dala, amit Azerbajdzsánnak ír. Többek között neki köszönhetjük A Running Scared című dalt, amely megnyerte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivált.

A dal színpadra állításában a legendás Fokas Evangelinos fog segíteni.

Hogy sikerül-e Aiselnek az elmúlt évek eredményein javítani, az hamarosan kiderül. Azerbajdzsán az első elődöntő első felében fog fellépni.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top