ESC Hungary

ESC 2018

Azerbajdzsán: Aisel – X My Heart

Azerbajdzsán 2008-ban vett részt először az Eurovízión és minden évben egyre sikeresebbek lettek, míg végül meg is nyerték a versenyt. Az elmúlt négy évben viszont már nem sikerült annyira szép eredményeket elérni a kelet-európai országnak, mint korábban. Idén azonban Aisel lehetőséget kapott arra, hogy javítson az eredményeken és visszahozza Azerbajdzsánt a Top10-be. Azerbajdzsán mindenesetre mindent meg tesz ennek érdekében, mivel az ország sikerét egy nemzetközi csapat segíti.

Azerbajdzsán még november elején, a legelsők között jelentette be, hogy Aisel fogja őket képviselni a nemzetközi versenyen, a dalt ma délben hozták volna nyilvánosságra, de kiszivárgott. Dalának címe X My Heart.

A dal egyik szerzője Philipp Kirkorov, aki az úgynevezett Dream Team (Álomcsapat) tagja. A sikeres dalszerzőnek már nem ez az első dal, amit Azerbajdzsánnak készíteett az Eurovízióra. Azerbajdzsán 2013-as dala, a Hold me szintén az ő munkája. Farid Mammadov dala végül a malmöi verseny előkelő második helyét szerezte meg.
Az X My Heart másik szerzője Sandra Bjurman, akinek már ez a hatodik dala, amit Azerbajdzsánnak ír. Többek között neki köszönhetjük A Running Scared című dalt, amely megnyerte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivált.

A dal színpadra állításában a legendás Fokas Evangelinos fog segíteni.

Hogy sikerül-e Aiselnek az elmúlt évek eredményein javítani, az hamarosan kiderül. Azerbajdzsán az első elődöntő első felében fog fellépni.

Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: