ESC Hungary

ESC 2020

Azerbajdzsán: Efendi – Cleopatra

Azerbajdzsán közszolgálati médiája, az İctimai bemutatta 2020-as eurovíziós képviselőjük, Samira Efendi versenydalát, melynek Cleopatra a címe. A dalban három tradicionális helyi hangszer is megszólal: az oud (gitárszerű húros hangszer), a balaban (fúvós hangszer) és a tar (húros hangszer, az UNESCO Az emberiség immateriális kulturális örökségének listáján szerepel).

A Cleopatra arról szól, hogy bízzál a zsigeri ösztöneidben, állj ki magadért, és akkor is királynőként ragyogj, amikor nehéz időszakban vagy, vagy amikor elárulnak, bántanak. Őszintén szól a szabadságról, a sokféle kultúra és szexualitás ünnepléséről, arra ösztönzi az embereket, hogy legyenek olyanok amilyenek valójában, és legyenek büszkék magukra, mint ahogyan Kleopátra tette annak idején. Olyan királynő volt, aki átélte a szerelmet, összetörték a szívét, elárulták, de saját erejéből mindig talpra állt, és mindenki az ellenálló nő ikonjaként tekint rá a mai napig – elmélkedik Efendi a dalról.

A 28 éves énekes több zenei versenyen is szerepelt már (Yeni ulduz, Böyük Səhnə 3. hely és a The Voice of Azerbajdzsán 3. hely. Részt vett a kazahsztáni Silk Way Star nemzetközi énekversenyen, ahol szintén bronzérmes lett, illetve tavaly a Voice of Nur-Sultan szerepelt szintén Kazahsztánban.

A dalt az első elődöntő második felében láthatjuk. A dalok végleges rajtsorrendjére már nem kell túl sokat várni. Illetve hamarosan meghallgathatjuk az orosz dalt is, amivel teljessé válik a 2020-as Eurovízió dalainak mezőnye.

https://youtu.be/I0VzBCvO1Wk

(eurovision.tv)

About Author

Azerbajdzsán: Efendi – Cleopatra
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top