ESC Hungary

ESC 2020

Azerbajdzsán: Efendi – Cleopatra

Azerbajdzsán közszolgálati médiája, az İctimai bemutatta 2020-as eurovíziós képviselőjük, Samira Efendi versenydalát, melynek Cleopatra a címe. A dalban három tradicionális helyi hangszer is megszólal: az oud (gitárszerű húros hangszer), a balaban (fúvós hangszer) és a tar (húros hangszer, az UNESCO Az emberiség immateriális kulturális örökségének listáján szerepel).

A Cleopatra arról szól, hogy bízzál a zsigeri ösztöneidben, állj ki magadért, és akkor is királynőként ragyogj, amikor nehéz időszakban vagy, vagy amikor elárulnak, bántanak. Őszintén szól a szabadságról, a sokféle kultúra és szexualitás ünnepléséről, arra ösztönzi az embereket, hogy legyenek olyanok amilyenek valójában, és legyenek büszkék magukra, mint ahogyan Kleopátra tette annak idején. Olyan királynő volt, aki átélte a szerelmet, összetörték a szívét, elárulták, de saját erejéből mindig talpra állt, és mindenki az ellenálló nő ikonjaként tekint rá a mai napig – elmélkedik Efendi a dalról.

A 28 éves énekes több zenei versenyen is szerepelt már (Yeni ulduz, Böyük Səhnə 3. hely és a The Voice of Azerbajdzsán 3. hely. Részt vett a kazahsztáni Silk Way Star nemzetközi énekversenyen, ahol szintén bronzérmes lett, illetve tavaly a Voice of Nur-Sultan szerepelt szintén Kazahsztánban.

A dalt az első elődöntő második felében láthatjuk. A dalok végleges rajtsorrendjére már nem kell túl sokat várni. Illetve hamarosan meghallgathatjuk az orosz dalt is, amivel teljessé válik a 2020-as Eurovízió dalainak mezőnye.

https://youtu.be/I0VzBCvO1Wk

(eurovision.tv)

Azerbajdzsán: Efendi – Cleopatra
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: