ESC Hungary

ESC 2019

Belgium: Eliot – Wake Up

Belgium idén is belsőválasztással döntött arról, hogy melyik előadót és dalt küldi az Eurovízióra. A belga közmédia még januárban jelentette be, hogy a mindössze 18 éves Eliot fogja képviselni az országot, de a dalra egészen ma reggelig kellett várni.

Eliot 2000. december 29-én született a vallóniai Mons városában. Gyerekkora óta a zene tölti ki mindennapjait, de országos ismertségre csak tavaly tett szert. Ekkor tűnt fel The Voice belga változatában. Az énekes bejutott az élő adásokba, de hamar véget ért számára a versengés, ugyanis már az első élő show-ban kiesett. Nem sokkal ezután kereste meg és kérte fel az RTBF, hogy képviselje Belgiumot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Dalának címe Wake Up, azaz ébredj fel. A dalszerző Pierre Dumoulin, akinek a City Lights című dalt is köszönhetjük. Eliot május 14-én az első elődöntő második felében fog fellépni.

https://www.youtube.com/watch?v=17QXkQEckE4

(escxtra.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: