ESC Hungary

ESC 2019

Belgium: Eliot – Wake Up

Belgium idén is belsőválasztással döntött arról, hogy melyik előadót és dalt küldi az Eurovízióra. A belga közmédia még januárban jelentette be, hogy a mindössze 18 éves Eliot fogja képviselni az országot, de a dalra egészen ma reggelig kellett várni.

Eliot 2000. december 29-én született a vallóniai Mons városában. Gyerekkora óta a zene tölti ki mindennapjait, de országos ismertségre csak tavaly tett szert. Ekkor tűnt fel The Voice belga változatában. Az énekes bejutott az élő adásokba, de hamar véget ért számára a versengés, ugyanis már az első élő show-ban kiesett. Nem sokkal ezután kereste meg és kérte fel az RTBF, hogy képviselje Belgiumot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Dalának címe Wake Up, azaz ébredj fel. A dalszerző Pierre Dumoulin, akinek a City Lights című dalt is köszönhetjük. Eliot május 14-én az első elődöntő második felében fog fellépni.

https://www.youtube.com/watch?v=17QXkQEckE4

(escxtra.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top