ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Bulgária, Írország, Portugália

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Bulgária, Írország, Portugália

Folytatjuk az ismerkedést a december 19-én 16 órakor kezdődő Junior Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőivel. 10 ország dalát már bemutattuk, most Bulgária, Írország és Portugália képviselőin a sor.

Bulgária 2007-ben indult először a fesztiválon, kisebb-nagyobb megszakítások tarkították a történelmüket. Voltak már másodikak és utolsók is, de általában a 8. hely környékén szoktak végezni. Írország 2015-ben csatlakozott az ír ajkú közmédia segítségével a juniorok mezőnyéhez, csak a pandémiás 2020-as évben hagyták ki a versenyt. A mezőny hátsó felében szoktak v;geyni, idén talán sikerül az eddigi legjobb 10. helyezésüket felülmúlni. Portugália 2006-ban kezdett el Junior Eurovíziózni, de csak 5 alkalommal vettek részt. Volt egy nagy, 10 éves szünet a történelmük során, nekik sajnos csak két 14. helyezés volt az eddigi legjobb eredményük.

A bolgár Denislava & Martin duó már több mint 4 éve létezik, nem ismeretlen számukra a színpadi fellépés. Mindketten 5 éves koruk óta énekelnek. A 12 éves Denislava nagy állatrajongó, megpróbálja egyenlő mértékben megosztani a szabadidejét a házi kedvenceivel és kedvenc barátaival. A 13 éves Martin is szereti az állatokat, de képletesen a rovarokat is, hiszen ő egy igazi könyvmoly. Daluk egy szerelmes ballada. Igazából nem is egymáshoz szól a dal, hiszen ők azok, akik a szerelem hangja (Voice of Love a dal címe), ami csak a legnagyobb ajándék lehet, akik felemelnek, akik elegendőek (nem akarnak többek lenni, sem kevesebbek), és ők az a szél, ami elfúj minden fájdalmat. Könnyed kis szerelmes dal angol-bolgár nyelven, emiatt könnyen az eredménytábla elején végezhetnek.

https://youtu.be/Q4nwYL-zZnE

A 13 éves Maiú Levi Lawlor „Írország kertjében”, az ország keleti részén található csodás tengerparti vidékén nőtt fel, melyet a Wicklow hegység vesz körül. Maiú már szerepelt a brit Got Talent tehetségkutatóban, és az ír RTE közmédia Late Late Toy Show műsorában is énekelt már 10 éves korában. Maiú nemzeti döntőn nyerte el a lehetőséget, a zsűri tagja volt az Eurovízió-győztes Linda Martin is. A Saor című versenydala egy kellemes popdal, a videoklipben jó energiákat, könnyedséget és magabiztosságot sugároz. Kicsit érezhetőek a dalszövegben a pandémia hatásai: tévézés, távoktatás Zoom-on keresztül, beszűkült világ, iskola és barátok nélkül. Ettől szeretne megszabadulni, táncolni az asztalon, sőt, ha már Párizsban van, egy csajt is fel szeretne szedni. Bízom benne, hogy benne lesz legalább a top 8-ban, hiszen a három ország közül szerintem ez a leg junior-kompatibilisabb.

https://youtu.be/pBLfYGxOfQU

Portugália versenyzője, Simão Oliveira 4 éves korában lett a fado zene, a melankolikus hangulatú, történetet mesélő stílus szerelmese. A helyi közönség előtt már ismert a tehetsége, 14 éves korában a The Voice Kids portugál verziójában versenyzett. Szereti a vidéket és az állatokat, a modern technika viszont nem köti le. A fado és a saját kapcsolatát zenésítette meg a Rapaz című dalában. A rádióból szerette meg a fado-t, sokszor ismételte a kedvenceit, és amiket a nagymamája tudott. De ő még csak gyerek volt, talán nem is értette igazán a dalok mondanivalóját, de mégis a portugál szíve megértett mindent. Egészen felnőttes hangszíne van, ez a dal talán a legérettebb dala a mezőnynek, emiatt kerülhet majd a lista végére. Mit gondoltok?

https://youtu.be/1LWzU9ubjVg

(junioreurovision.tv)

survey solutions

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Bulgária, Írország, Portugália
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top