ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Bulgária, Írország, Portugália

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Bulgária, Írország, Portugália

Folytatjuk az ismerkedést a december 19-én 16 órakor kezdődő Junior Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőivel. 10 ország dalát már bemutattuk, most Bulgária, Írország és Portugália képviselőin a sor.

Bulgária 2007-ben indult először a fesztiválon, kisebb-nagyobb megszakítások tarkították a történelmüket. Voltak már másodikak és utolsók is, de általában a 8. hely környékén szoktak végezni. Írország 2015-ben csatlakozott az ír ajkú közmédia segítségével a juniorok mezőnyéhez, csak a pandémiás 2020-as évben hagyták ki a versenyt. A mezőny hátsó felében szoktak v;geyni, idén talán sikerül az eddigi legjobb 10. helyezésüket felülmúlni. Portugália 2006-ban kezdett el Junior Eurovíziózni, de csak 5 alkalommal vettek részt. Volt egy nagy, 10 éves szünet a történelmük során, nekik sajnos csak két 14. helyezés volt az eddigi legjobb eredményük.

A bolgár Denislava & Martin duó már több mint 4 éve létezik, nem ismeretlen számukra a színpadi fellépés. Mindketten 5 éves koruk óta énekelnek. A 12 éves Denislava nagy állatrajongó, megpróbálja egyenlő mértékben megosztani a szabadidejét a házi kedvenceivel és kedvenc barátaival. A 13 éves Martin is szereti az állatokat, de képletesen a rovarokat is, hiszen ő egy igazi könyvmoly. Daluk egy szerelmes ballada. Igazából nem is egymáshoz szól a dal, hiszen ők azok, akik a szerelem hangja (Voice of Love a dal címe), ami csak a legnagyobb ajándék lehet, akik felemelnek, akik elegendőek (nem akarnak többek lenni, sem kevesebbek), és ők az a szél, ami elfúj minden fájdalmat. Könnyed kis szerelmes dal angol-bolgár nyelven, emiatt könnyen az eredménytábla elején végezhetnek.

https://youtu.be/Q4nwYL-zZnE

A 13 éves Maiú Levi Lawlor „Írország kertjében”, az ország keleti részén található csodás tengerparti vidékén nőtt fel, melyet a Wicklow hegység vesz körül. Maiú már szerepelt a brit Got Talent tehetségkutatóban, és az ír RTE közmédia Late Late Toy Show műsorában is énekelt már 10 éves korában. Maiú nemzeti döntőn nyerte el a lehetőséget, a zsűri tagja volt az Eurovízió-győztes Linda Martin is. A Saor című versenydala egy kellemes popdal, a videoklipben jó energiákat, könnyedséget és magabiztosságot sugároz. Kicsit érezhetőek a dalszövegben a pandémia hatásai: tévézés, távoktatás Zoom-on keresztül, beszűkült világ, iskola és barátok nélkül. Ettől szeretne megszabadulni, táncolni az asztalon, sőt, ha már Párizsban van, egy csajt is fel szeretne szedni. Bízom benne, hogy benne lesz legalább a top 8-ban, hiszen a három ország közül szerintem ez a leg junior-kompatibilisabb.

https://youtu.be/pBLfYGxOfQU

Portugália versenyzője, Simão Oliveira 4 éves korában lett a fado zene, a melankolikus hangulatú, történetet mesélő stílus szerelmese. A helyi közönség előtt már ismert a tehetsége, 14 éves korában a The Voice Kids portugál verziójában versenyzett. Szereti a vidéket és az állatokat, a modern technika viszont nem köti le. A fado és a saját kapcsolatát zenésítette meg a Rapaz című dalában. A rádióból szerette meg a fado-t, sokszor ismételte a kedvenceit, és amiket a nagymamája tudott. De ő még csak gyerek volt, talán nem is értette igazán a dalok mondanivalóját, de mégis a portugál szíve megértett mindent. Egészen felnőttes hangszíne van, ez a dal talán a legérettebb dala a mezőnynek, emiatt kerülhet majd a lista végére. Mit gondoltok?

https://youtu.be/1LWzU9ubjVg

(junioreurovision.tv)

survey solutions

About Author

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Bulgária, Írország, Portugália
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top