ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Franciaország, Spanyolország, Málta

A Junior Eurovíziós versenyzőket bemutató rovatunk mai részében Franciaország, Spanyolország és Málta képviselőjét mutatjuk be. A december 19-i megmérettetés a 19. lesz a sorban, 19 ország küldöttje közül kerül ki a győztes.

Franciaország a verseny egyik legsikeresebb országa, ugyanis az eddigi 4 szereplésük alkalmával mindig a legjobb 6-ban végeztek. Tavalyi indulójuk, a tüneményes Valentina a 12 versenyzőt felvonultató döntőben a zsűri és a közönség egybehangzó véleménye alapján bizonyult a legjobbnak, így az idei lesz a 7. alkalom, amikor az előző évi győztes rendezi a versenyt. A francia köztelevízió idén is a belső kiválasztás mellett döntött, a szerencse pedig a 13 éves Enzohoz szegődött, így ő utazhat Párizsba. A kisfiú Henzo Hilaire néven született 2008. november 26-án. A családja jelenleg Franciaországban él, de mivel édesapja pilóta, így korábban Macau és Hong Kong is lakhelyéül szolgált. Enzo hip-hop, rap és R&B énekes, emellett gitározik is. Youtube csatornáján vlogokat, saját dalokat és feldolgozásokat oszt meg a rajongóival. A videókat a szülei felügyelete mellett minden esetben maga készíti és vágja. A The Voice 2020-as, gyermekek részére létrehozott változatában a döntőig jutott. Enzo nagy rajongója az Eurovíziónak, így nem is csoda, hogy madarat lehetett volna fogatni vele, amikor megtudta, hogy ő képviseli Franciaországot az idei Junior Eurovízión. Nagyon szeret szerepelni, már egész pici korában énekléssel és táncolással szórakoztatta a családtagjait. Enzo a „Tic Tac” című dallal próbálja megszerezni Franciaország második győzelmét, melynek szerzője Alban Lico és Léa Ivanne. A dalban arra ösztönzi a hallgatókat, hogy tegyék félre a hektikus életvitelüket és élvezzék az élet minden apró örömét, menjenek ki a szabadba, töltsenek minél több időt a barátaikkal, szeretteikkel.
Személyes vélemény: A franciáknak a vérében van a Junior Eurovízió, hiszen évről évre jobbnál jobb dalokkal állnak elő. Enzo a mezőny egyik legcukibb indulója, emellett a dala is gyermekbarát, ő maga pedig kimondottan szórakoztató előadó, ezért úgy gondolom, hogy Franciaországgal idén is számolni kell. Nem mondom azt, hogy az övék a legjobb dal, de egy jó színpadképpel jó esélyük lehet a győzelemre. A hivatalos videóban látható gyermekek a profi táncukkal, karizmájukkal nagyon sokat hozzátesznek a produkcióhoz, remélem őket Párizsban is viszontlátjuk majd. Az electro swing és a pop kedvelt zenei stílusom, így ez a dal is közel áll a szívemhez, bár az idei nagyon erős mezőnyben csak a 11. helyet foglalja el a személyes toplistámon. Szerintem a zsűri és a közönség is ugyanolyan mértékben fogja szeretni, tippem: 5. hely. Pontszám: 8/10.

https://www.youtube.com/watch?v=lB_IbLP2c1c

Franciaországhoz hasonlóan Spanyolország is JESC nagyhatalom. Eddig négyszer vettek részt a versenyen, legrosszabb helyezésük egy 4. hely. 2004-ben María Isabel jóvoltából a győzelmet is sikerült megkaparintaniuk, a tavalyi nagy közönségkedvenc Soléa pedig a 3. helyen végzett. A spanyol köztévé az utóbbi évekhez hasonlóan most is belsőleg választott előadót és a 13 éves Levi Díaznak szavazott bizalmat. Levi 2008. augusztus 11-én született. 2021. júliusában megnyerte a The Voice Kids-et, 2019-ben pedig egy másik tehetségkutatóról is győztesként térhetett haza, utóbbin ráadásul a legkarizmatikusabb előadó címet is megkapta. A tehetséges tinédzser nagy Frank Sinatra, Rosália és Netta rajongó. Levi csak az elmúlt pár évben kezdett el énekléssel foglalkozni, de az már nagyon korán nyilvánvalóvá vált, hogy a pop stílus áll hozzá a legközelebb. A mindig mosolygós srác a „Reír” (Nevetni) című dallal lép fel Párizsban. A szerző, David Roma leginkább az énekes pozitív személyiségét szerette volna előtérbe helyezni, így született meg ez a minden tekintetben gyermekbarát, vidám dal. A „Reír”-ben arra kér minket Levi, hogy csináljunk forradalmat, csatlakozzunk hozzá, legyünk vidámak, optimisták, mosolyogjunk sokat és élvezzük az életet.
Személyes vélemény: A dal a megjelenése után kisebb változtatáson ment keresztül, az új változathoz hivatalos videó is készült. Hogy őszinte legyek, nekem a korábbi verzió egy kicsit jobban tetszett, a refrén zenei alapját én egy kicsit hektikusnak találom, ettől függetlenül továbbra is a 3. helyen található a listámon. Levi nagyon jól énekel élőben és valószínűleg korábban nem hiába nyerte el a legkarizmatikusabb énekes címet sem, így okkal lehetne jó helyezést várni tőle, viszont én valamiért úgy gondolom, hogy a spanyolok idén biztosan kikerülnek a Top 4-ből. Amíg a franciáknál azt írtam, hogy a táncosok sokat hozzátesznek a produkcióhoz, itt szerintem pont az ellenkezője történik, de ez nem feltétlenül az ő hibájuk, sokkal inkább a koreográfusoké. A korábbi két évben a spanyolok nagy közönségkedvencek voltak, de úgy veszem észre, hogy idén az Eurovíziós fanoknak nem nagy kedvence a „Reír”, részben emiatt is érzem azt, hogy a 8. helynél nem fognak előrébb végezni. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=Hvg0HwihOWY

Málta is azon országok közé tartozik, melyek megismerhették már a győzelem ízét. Eddigi 16 szereplésük alkalmával kétszer sikerült győzniük, 2013-ban Gaia Cauchi, 2015-ben pedig a felnőtt Eurovíziót is megjárt Destiny hódította el a trófeát, kétszer viszont az utolsó helyen végeztek. Málta egyike annak a 16 országnak, melyek részt vettek a legelső, 2003-ban tartott gyermekversenyen. Tavalyi indulójuk, Chanel Monseigneur a 8. helyen végzett. A szigetország a korábbi évekhez hasonlóan most is nemzeti döntőt rendezett az indulója kiválasztására, melyet végül Ike és Kaya nyert meg. A duó mindkét tagja 11 éves, Ike Mizzi 2010. január 13-án, Kaya Gouder Curme pedig 2010. augusztus 6-án született. A nemzeti válogatók követőinek a kislány ismerős lehet tavalyról, hiszen ő már 2020-ban is szeretett volna részt venni a Junior Eurovízión. A páros tavaly a Malta’s got talent 4. helyéig jutott. Ike csak 2 éve foglalkozik énekléssel, leginkább a rap és hip-hop világában mozog. Elmondása szerint a zene megváltoztatta az életét, 2019-ben Keen’V francia énekes egyik dalának videójában is feltűnt. Kaya 5 éves kora óta a zene szerelmese, több énekversenyen is részt vett már, melyek közül a legjelentősebb egy sanremói győzelem. A páros a „My home” (Az otthonom) című dallal vesz részt a 19. Junior Eurovízión. Dalszerzők: Matt ‘MUXU’ Mercieca, Owen Leuellen és Cyprian Cassar. A dal az első szerelem izgalmairól szól, amikor először röpködnek pillangók a gyomrunkban és amikor először tapasztaljuk meg milyen az, ha minden rózsaszín ködben úszik körülöttünk.
Személyes vélemény: Hamut kell szórjak a fejemre, ráadásul mindjárt egy egész vödörrel, mivel 2018-ban a holland Max és Anne duó dalát a nyálas szöveg miatt rettenetesen lehúztam, itt viszont valamiért nem zavarnak a romantikus klisékkel teletűzdelt részek. És különben is, az első szerelem mindig olyan különleges! 🙂 A „My home” jelenleg a 9. a toplistámon, de a viszonylag alacsony helyezése ellenére a nagy kedvenceim közé tartozik. A versenyen sajnos nem jósolok nekik túl sok jót, mivel a rap nem feltétlenül gyermekbarát műfaj. Úgy gondolom, hogy Ike nagyon belevaló, tehetséges énekes (engem a USNK egyik tagjára emlékeztet), tulajdonképpen miatta nőtt ennyire a szívemhez ez a dal, nélküle csak egy nagyoténeklős, egyszerű Disney ballada lenne. Az új verzió nem sokban különbözik a régitől, ezért is gondolom azt, hogy Málta idén nem lesz Top 10-es. Tippem: 13. hely. Pontszám: 9/10.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLCMTzFapeA

(junioreurovision.tv)

survey services

About Author

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Franciaország, Spanyolország, Málta
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top