ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Franciaország, Spanyolország, Málta

A Junior Eurovíziós versenyzőket bemutató rovatunk mai részében Franciaország, Spanyolország és Málta képviselőjét mutatjuk be. A december 19-i megmérettetés a 19. lesz a sorban, 19 ország küldöttje közül kerül ki a győztes.

Franciaország a verseny egyik legsikeresebb országa, ugyanis az eddigi 4 szereplésük alkalmával mindig a legjobb 6-ban végeztek. Tavalyi indulójuk, a tüneményes Valentina a 12 versenyzőt felvonultató döntőben a zsűri és a közönség egybehangzó véleménye alapján bizonyult a legjobbnak, így az idei lesz a 7. alkalom, amikor az előző évi győztes rendezi a versenyt. A francia köztelevízió idén is a belső kiválasztás mellett döntött, a szerencse pedig a 13 éves Enzohoz szegődött, így ő utazhat Párizsba. A kisfiú Henzo Hilaire néven született 2008. november 26-án. A családja jelenleg Franciaországban él, de mivel édesapja pilóta, így korábban Macau és Hong Kong is lakhelyéül szolgált. Enzo hip-hop, rap és R&B énekes, emellett gitározik is. Youtube csatornáján vlogokat, saját dalokat és feldolgozásokat oszt meg a rajongóival. A videókat a szülei felügyelete mellett minden esetben maga készíti és vágja. A The Voice 2020-as, gyermekek részére létrehozott változatában a döntőig jutott. Enzo nagy rajongója az Eurovíziónak, így nem is csoda, hogy madarat lehetett volna fogatni vele, amikor megtudta, hogy ő képviseli Franciaországot az idei Junior Eurovízión. Nagyon szeret szerepelni, már egész pici korában énekléssel és táncolással szórakoztatta a családtagjait. Enzo a „Tic Tac” című dallal próbálja megszerezni Franciaország második győzelmét, melynek szerzője Alban Lico és Léa Ivanne. A dalban arra ösztönzi a hallgatókat, hogy tegyék félre a hektikus életvitelüket és élvezzék az élet minden apró örömét, menjenek ki a szabadba, töltsenek minél több időt a barátaikkal, szeretteikkel.
Személyes vélemény: A franciáknak a vérében van a Junior Eurovízió, hiszen évről évre jobbnál jobb dalokkal állnak elő. Enzo a mezőny egyik legcukibb indulója, emellett a dala is gyermekbarát, ő maga pedig kimondottan szórakoztató előadó, ezért úgy gondolom, hogy Franciaországgal idén is számolni kell. Nem mondom azt, hogy az övék a legjobb dal, de egy jó színpadképpel jó esélyük lehet a győzelemre. A hivatalos videóban látható gyermekek a profi táncukkal, karizmájukkal nagyon sokat hozzátesznek a produkcióhoz, remélem őket Párizsban is viszontlátjuk majd. Az electro swing és a pop kedvelt zenei stílusom, így ez a dal is közel áll a szívemhez, bár az idei nagyon erős mezőnyben csak a 11. helyet foglalja el a személyes toplistámon. Szerintem a zsűri és a közönség is ugyanolyan mértékben fogja szeretni, tippem: 5. hely. Pontszám: 8/10.

https://www.youtube.com/watch?v=lB_IbLP2c1c

Franciaországhoz hasonlóan Spanyolország is JESC nagyhatalom. Eddig négyszer vettek részt a versenyen, legrosszabb helyezésük egy 4. hely. 2004-ben María Isabel jóvoltából a győzelmet is sikerült megkaparintaniuk, a tavalyi nagy közönségkedvenc Soléa pedig a 3. helyen végzett. A spanyol köztévé az utóbbi évekhez hasonlóan most is belsőleg választott előadót és a 13 éves Levi Díaznak szavazott bizalmat. Levi 2008. augusztus 11-én született. 2021. júliusában megnyerte a The Voice Kids-et, 2019-ben pedig egy másik tehetségkutatóról is győztesként térhetett haza, utóbbin ráadásul a legkarizmatikusabb előadó címet is megkapta. A tehetséges tinédzser nagy Frank Sinatra, Rosália és Netta rajongó. Levi csak az elmúlt pár évben kezdett el énekléssel foglalkozni, de az már nagyon korán nyilvánvalóvá vált, hogy a pop stílus áll hozzá a legközelebb. A mindig mosolygós srác a „Reír” (Nevetni) című dallal lép fel Párizsban. A szerző, David Roma leginkább az énekes pozitív személyiségét szerette volna előtérbe helyezni, így született meg ez a minden tekintetben gyermekbarát, vidám dal. A „Reír”-ben arra kér minket Levi, hogy csináljunk forradalmat, csatlakozzunk hozzá, legyünk vidámak, optimisták, mosolyogjunk sokat és élvezzük az életet.
Személyes vélemény: A dal a megjelenése után kisebb változtatáson ment keresztül, az új változathoz hivatalos videó is készült. Hogy őszinte legyek, nekem a korábbi verzió egy kicsit jobban tetszett, a refrén zenei alapját én egy kicsit hektikusnak találom, ettől függetlenül továbbra is a 3. helyen található a listámon. Levi nagyon jól énekel élőben és valószínűleg korábban nem hiába nyerte el a legkarizmatikusabb énekes címet sem, így okkal lehetne jó helyezést várni tőle, viszont én valamiért úgy gondolom, hogy a spanyolok idén biztosan kikerülnek a Top 4-ből. Amíg a franciáknál azt írtam, hogy a táncosok sokat hozzátesznek a produkcióhoz, itt szerintem pont az ellenkezője történik, de ez nem feltétlenül az ő hibájuk, sokkal inkább a koreográfusoké. A korábbi két évben a spanyolok nagy közönségkedvencek voltak, de úgy veszem észre, hogy idén az Eurovíziós fanoknak nem nagy kedvence a „Reír”, részben emiatt is érzem azt, hogy a 8. helynél nem fognak előrébb végezni. Pontszám: 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=Hvg0HwihOWY

Málta is azon országok közé tartozik, melyek megismerhették már a győzelem ízét. Eddigi 16 szereplésük alkalmával kétszer sikerült győzniük, 2013-ban Gaia Cauchi, 2015-ben pedig a felnőtt Eurovíziót is megjárt Destiny hódította el a trófeát, kétszer viszont az utolsó helyen végeztek. Málta egyike annak a 16 országnak, melyek részt vettek a legelső, 2003-ban tartott gyermekversenyen. Tavalyi indulójuk, Chanel Monseigneur a 8. helyen végzett. A szigetország a korábbi évekhez hasonlóan most is nemzeti döntőt rendezett az indulója kiválasztására, melyet végül Ike és Kaya nyert meg. A duó mindkét tagja 11 éves, Ike Mizzi 2010. január 13-án, Kaya Gouder Curme pedig 2010. augusztus 6-án született. A nemzeti válogatók követőinek a kislány ismerős lehet tavalyról, hiszen ő már 2020-ban is szeretett volna részt venni a Junior Eurovízión. A páros tavaly a Malta’s got talent 4. helyéig jutott. Ike csak 2 éve foglalkozik énekléssel, leginkább a rap és hip-hop világában mozog. Elmondása szerint a zene megváltoztatta az életét, 2019-ben Keen’V francia énekes egyik dalának videójában is feltűnt. Kaya 5 éves kora óta a zene szerelmese, több énekversenyen is részt vett már, melyek közül a legjelentősebb egy sanremói győzelem. A páros a „My home” (Az otthonom) című dallal vesz részt a 19. Junior Eurovízión. Dalszerzők: Matt ‘MUXU’ Mercieca, Owen Leuellen és Cyprian Cassar. A dal az első szerelem izgalmairól szól, amikor először röpködnek pillangók a gyomrunkban és amikor először tapasztaljuk meg milyen az, ha minden rózsaszín ködben úszik körülöttünk.
Személyes vélemény: Hamut kell szórjak a fejemre, ráadásul mindjárt egy egész vödörrel, mivel 2018-ban a holland Max és Anne duó dalát a nyálas szöveg miatt rettenetesen lehúztam, itt viszont valamiért nem zavarnak a romantikus klisékkel teletűzdelt részek. És különben is, az első szerelem mindig olyan különleges! 🙂 A „My home” jelenleg a 9. a toplistámon, de a viszonylag alacsony helyezése ellenére a nagy kedvenceim közé tartozik. A versenyen sajnos nem jósolok nekik túl sok jót, mivel a rap nem feltétlenül gyermekbarát műfaj. Úgy gondolom, hogy Ike nagyon belevaló, tehetséges énekes (engem a USNK egyik tagjára emlékeztet), tulajdonképpen miatta nőtt ennyire a szívemhez ez a dal, nélküle csak egy nagyoténeklős, egyszerű Disney ballada lenne. Az új verzió nem sokban különbözik a régitől, ezért is gondolom azt, hogy Málta idén nem lesz Top 10-es. Tippem: 13. hely. Pontszám: 9/10.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLCMTzFapeA

(junioreurovision.tv)

survey services

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Franciaország, Spanyolország, Málta
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: